woensdag 26 augustus 2015

Afronden op 2 decimalen excel

De functie AFRONDEN rondt een getal af op het opgegeven aantal decimalen. We ronden getallen af op helen, op tientallen en op één of meerdere getallen achter de komma. Getallen afronden door middel van de functie AFRONDEN. Het maximum aantal te behalen punten is 120.


Afronden op 2 decimalen excel

Excel formules – Uitkomsten afronden. Wat moet ik doen om ook in Word een getal met decimalen te krijgen? Door af te ronden op helen of decimalen schrijf je getallen korter. BENEDEN: Rondt een getal af op een bepaald aantal decimalen , waarbij altijd naar beneden wordt afgerond op de volgende geldige waarde.


Afronden op één of meerdere decimalen. VEELVOUD: Rondt een getal af op het eerstvolgende gehele veelvoud van een ander getal. INTEGER: Rondt een getal naar beneden af op het eerstvolgende gehele getal dat kleiner is dan of.


Hoe kan ik dat bewerkstelligen? Het kan echter voorkomen dat je alles wilt afronden naar boven, dus ook ,en achter de komma. In dat geval wordt bijvoorbeeld afgerond naar in plaats van naar 3. Hiervoor wordt de volgende formule gebruikt: = AFRONDEN.


Ga als volgt te werk: 1. Je wilt een getal afronden in Excel. Concreet voorbeeld: je krijgt als eindresultaat 516 maar je wilt afronden tot cijfers na de komma. Ten eerste kan het voorkomen door de optelling juist een getal ontstaat dat weer eindigt op een 5. Hoe de uitkomst getoond wordt, is niet altijd de werkelijke waarde. Selecteer vervolgens de cel, rij of kolom. Onder het tabblad Start, gaat u naar sectie getal in het lint.


Afronden op 2 decimalen excel

Je kan echter ook zeggen dat je geen decimalen wil. Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde cellen en selecteer de Cellen opmaken vanuit het rechtsklikmenu. Er zijn verschillende manieren om getallen af te ronden.


Voor sommigen onder ons is er misschien zelfs net iets te veel keuze. Als het volgende cijfer aan de rechterkant is tussen de nul en vier, dan wordt naar beneden afgerond. Dus, bijvoorbeel als je naar beneden tot op twee decimalen , 8. It can be used as a VBA function (VBA) in Excel.


SQL heeft drie functies die waarden kunnen afronden op een bepaald aantal decimalen. U kunt deze functies gebruiken om een verscheidenheid van de database - gerelateerde problemen , variërend van het wegwerken van de fracties van centen op financiële transacties te regulariseren data input uit diverse wetenschappelijke instrumenten op te lossen. Merk op dat het tweede getal, 23 slechts tot op een tiende nauwkeurig is, en vier significante cijfers heeft.


Rond het antwoord zo af dat het antwoord dezelfde nauwkeurigheid heeft, dus tot op een tiende, of op één cijfer achter de komma. Het is vaak nodig getallen af te ronden naar boven of beneden op hele getallen (Euro’s) of op centen. Weet iemand raad met dit probleem(pje)? Ik weet niet wat er gebeurt als je voor het aantal decimalen -invult.


Maar je wil eigenlijk dat wanneer je een aantal punten in geeft (zeg achter de naam van de student) dat er in een andere cel het cijfer komt van die student afgerond op cijfers achter de comma. Dus 2wordt en -2wordt - 2. Kortom, de functie verwijdert alle getallen achter de komma. Dus eerst maal , dan afronden op decimalen , en vervolgens weer gedeeld door 2. Kommagetallen kun je afronden op een aantal decimalen.


Zo worden € en € afgerond op € en worden € en € afgerond op € ,00. I need to convert minutes to hours, rounded off to decimal places. So if I have minutes as 650.


Then hours should be 10.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts