woensdag 26 augustus 2015

Domicilie tijdens verbouwingen

Domicilie tijdens verbouwingen

Uw domicilie is uw feitelijke verblijfplaats waar u het meest van de tijd verblijft. Als je dus op locaties verblijft bvbweek A, weekend B word er gekeken naar waar je dus het meeste verblijft en moet je dus in C woning A gebruiken. Wanneer kan je Domicilie verplaatsen? Klein beschrijf: domicilie pas na 3jaar tgv. Omdat we een aantal werken zelf zullen doen, zal de verbouwing langer duren dan wanneer we aannemers zouden inhuren.


We schatten een tweetal jaar in. De vergunning is reeds goedgekeurd. Mogen we tijdens deze periode een andere woning huren zonder hierbij onze domicilie te verplaatsen? Deze woning ligt weliswaar in een andere gemeente. Wij hebben tijdens de verbouwing ook ergens anders gaan wonen en ons officieel adres nooit verhuisd om alle administratieve rompslomp te vermijden.


Dit heeft geen problemen gegeven maar of het echt mag weet ik niet. Ik ging wel bijna dagelijks langs en ledigde dan de brievenbus. De Decker Mario - verbouwingen , Eeklo. De woning is gekocht met verminderde registratierechten (eis: binnen de jaar de woning bewonen (uw domicilie op het adres van de aangekochte woning vestigen) en er dan gedurende minstens jaar ingeschreven blijven). Zolang ik er niet effectief woon, kan ik er toch mijn domicilie niet zetten.


Domicilie tijdens verbouwingen

Of je voordeel hebt om je domicilie reeds dit jaar op die woning te zetten , daar is het antwoord ook JA, op, maar het fiscaal voordeel is de eerste jaar hoger als je er wel je domicilie hebt. Als u verandert van adres bent u verplicht om dat te melden, zelfs als u binnen dezelfde gemeente verhuist. Aangeven van de adreswijziging Na uw verhuizing heeft u acht werkdagen de tijd om uw nieuwe adres te melden bij de dienst bevolking van uw nieuwe woonplaats. Ondertussen al week de tijd gaat snel.


Tijdens de bouwwerken blijft een deel van het gebouw in gebruik. Er werden deze week een aantal elektriciteitswerken uitgevoerd zodat er stroom beschikbaar blijft voor deze lokalen. Er worden ook tijdelijke toiletten voorzien.


Zo gezeg zo gedaan met dat verschil dat de verbouwingen veel ingrijpender waren en veel langer hebben aangesleept dan voorzien. De periode tussen de aankoop en mijn domicilie was de woning één grote werf en onmogelijk bewoonbaar. De gemeente Schaarbeek trekt sinds januari op pad om het huizencomfort te controleren met het oog op een herschatting van het kadastraal inkomen. Het gemeentebestuur wil zo meer geld in het laatje krijgen.


Opmerkelijk: de controles vinden plaats tijdens de domicilie -inspectie. Bewegen met Nellie en Cezar. Brief opvang kleuters tijdens schoolvakanties.


Domicilie tijdens verbouwingen

Het waren wel grote verbouwingen , waarbij het gelijkvloers en 1ste verdiep volledig gesloopt werden. Er blijven wonen tijdens de verbouwing zou enkel gaan als we de verbouwing beetje per beetje zouden doen, en dan zouden we jaren bezig zijn. Tijdens verbouwingen gebeurt het nogal eens dat per ongeluk iets gebroken of beschadigd wordt. Een zelfstandige ondernemer, Señor X, plaatste een nieuwe badkamer.


Hij had een metselaar aangeworven, die bij het verwijderen van de tegels een gat maakte in de scheidingsmuur met het naburige appartement. Queridos amigos y familia, het afscheid van mijn tweede stad valt me zwaar, echt zwaar, maar hier is mijn allerlaatste brief, mi última carta, van deze veertiende winter in Las Palmas, mijn domicilie in den vreemde. Als uw er wel kan wonen dan kan u zich daar laten inschrijven en dan met de verbouwingen beginnen al naargelang u een bouwvergunning nodig hebt of niet. Het enige verschil is dat ik een dikker gevulde boterham heb tijdens mijn vervroegde pensioen (en gedurende de weg er naartoe). Beschrijvingen van de huizen van de Admiraliteit van Friesland en Groningen in de periode te Dokku… Slideshare uses cookies to improve functionality and performance, and to provide you with relevant advertising.


Na hun huwelijk gaan Mathias en Joanna Rosalia dan ook elders wonen. Ze zijn van plan er een bakkerij te openen maar er moeten een aantal verbouwingen gebeuren. Soms is het gewoon bluf. In dat geval kun je beter nog even afwachten vooraleer je je spullen weer begint in te pakken. Maak alleszins op voorhand zoveel mogelijk je huiswerk, dan kan je ook beter inschatten of de eigenaar wel eerlijk is.


Met uitzondering natuurlijk van de wijkagent wanneer die je domicilie komt vastleggen. Het moeilijke moment is echter wanneer de politie je tijdens de voorkraak betrapt. Als je betrapt wordt bij het binnenbreken, maak je je best uit de voeten en probeer je niet opgepakt te worden met breekmateriaal. U zoekt een studentenkamer, een gewone kamer of een studio in België? Het zoeken naar een kamer vraagt altijd wat tijd.


Eerst selecteert u enkele kamers die u wilt huren en vervolgens maakt u afspraken om de kamers te bezichtigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts