vrijdag 28 augustus 2015

Ik praat teveel over mezelf

Wat doe je als iemand teveel over zichzelf praat en wat is er dan eigenlijk aan de hand? Dat kan aan deze kenmerken liggen. Ik heb nooit echt problemen gehad met praten. En ik praatte niet alleen vlot, maar deed en doe dat ook veel. En dat schijnt iets over je persoonlijkheid te zeggen, volgens de wetenschap.


Ik praat teveel over mezelf

Nu maak ik er dus radioprogramma’s over. Hierdoor diep ik het onderwerp veel verder uit dan dat ik het alleen maar voor mezelf had gedaan. Je ziet, ik praat niet alleen teveel , maar ben daarbij ook nog egoïstisch!


Ach, als ik toch slechte eigenschappen van mezelf aan het opnoemen ben, dan kunnen er nog wel een paar bij. Lang was ik ook een notoire shit-heb- ik -alweer-mijn-mond-voorbij-gepraat-prater. Jeweetwel, dat ik nooit een geheim kon bewaren.


Dan brandde het dusdanig hard op mijn tong dat ik het er op een zeker moment toch tegen iemand uit moest gooien…en natuurlijk kwam dat dan uit en was ik flink de lul. Inderdaa ik praat teveel …. Enthousiast over de producten en diensten van ons bedrijf. Goed om bewust te zijn van dat feit en daarmee te spelen.


Het volgende gesprek ga ik voorbereiden met de opdracht wat meer pauzes in te lassen en te kijken hoe de klant daarop reageert! Ik praat teveel over mezelf tijdens een diner. Je crois que tu exiges trop de moi.


Je parle trop de moi durant les repas. Als je veel hardop tegen jezelf praat , zou je de discussie beter in je hoofd kunnen voeren. Of schrijf je gevoelens op in een dagboek, zodat ze toch een weg naar buiten hebben. Hoe geraak ik ervan af?


Ik weet hoe je je voelt. Praat ik teveel over mijn problemen? Ik ben vanmiddag de stad ingewenst met een vriendin. Van haar kreeg ik te horen dat ik dus echt teveel over mijn problemen praat. Waar laat ik het liggen?


Ik praat teveel over mezelf

Het is altijd makkelijk om in die val te trappen in deze sport. Maar is dat wel de goede optie? Er is zoveel tijd in een dag, zoveel dingen om over na te denken en op een gegeven moment bereik je een limiet en focus je teveel op één punt. Sommigen hebben hulp van een psycholoog nodig en anderen niet. Aan de buitenkant zag je aan van alles wat Nico er aan deed om kampioen te worden.


Ik doe het praten liever op de baan en hou de verdere ontwikkeling voor mezelf. Haha ik doe ook niets anders. En weet je wat inderdaad zo fijn dat ik goed ben geworden in discussieren. Juist doordat ik zoveel tegen mezelf praat maak ik makkelijk contact met mensen en kan best wel een goed gesprek voeren. Dus gewoon blijven doen, er is niks geks aan zoals je ziet en je wordt er alleen maar beter van.


Ik ben mij hiervan goed bewust en sta nog steeds verbaasd over mezelf bij zelfobservatie. Een goed stuk Dennis, ik heb het met aandacht gelezen, het stemt tot overdenking en het is herlezing waard. Ik doe dit als ik alleen thuis ben. Ook ik praat tegen mezelf. Ik voel me dan niet eenzaam, maar ik vind het gewoon leuk om met mezelf te praten.


Nee je bent niet gek als je tegen jezelf staat te praten. De mensen in mijn familie doen dit ook. Soms doe ik het ook onbewust. Meer van ‘het is nodig om de badkamer schoon te maken, want hij is nu wel erg vies en dat is voor niemand fijn’ tegen mezelf. Want laten we eerlijk zijn, er is niemand die me gaat vertellen dat ik maar eens móet schoonmaken.


Dus waarom zou ik dat tegen mezelf zeggen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts