dinsdag 25 augustus 2015

Ontkenning manisch depressief

Ontkenning manisch depressief

Paar uur later keek ik een geweldige goede komediefilm en kwam ik niet meer bij van het lachen. Nu weer paar uur later opnieuw janken, vanwege een familiekwestie die nogal hoog zit. Nu ik hier en daar lees over manisch depressief herken ik ineens erg veel. Niet alleen de mensen zelf met een manisch depressief stoornis kunnen last hebben vanwege het hebben van symptomen, maar ook de omgeving kan het moeilijk hebben. Veel mensen weten niet hoe ze moeten omgaan met iemand die manisch depressief is.


Een medicamenteuze behandeling is vaak noodzakelijk. Ben ik manisch depressief ? Een van de ongelukkigste aspecten van de manisch depressieve stoornis is dat heel wat mensen jaren leven met een verkeerde diagnose, of zonder dat er een diagnose gesteld wordt. Dit betekent dat zij niet of slecht behandeld worden.


Hun geestestoestand gaat achteruit, ook hun lichamelijke gezondheid kan verslechteren. De manisch -depressieve stoornis kan het gevolg zijn van neuro-inflammatie. Stress is veruit de grootste oorzaak van neuro0inflammatie. Tip: neem een paar keer per dag een moment en voel dan of je gestrest bent.


Ook van belang is informatie over het vóórkomen van manisch -depressieve stoornissen in de familie. Een goede reactie op een bepaald medicijn van een familielid die ook een manisch -depressieve stoornis heeft, kan reden zijn om voor dat medicijn te kiezen. De bipolaire stoornis of manisch -depressieve stoornis is een ernstige stemmingsstoornis. De term bipolair verwijst naar de twee extreme polen van deze stemmingsstoornis: een up en een down, een manische en een depressieve periode. Periodes of episodes van depressie wisselen af met periodes waarin.


Deze vorm komt het dichtst in de buurt van wat men vroeger manisch - depressief noemde. Bipolaire stoornis II: er is minimaal één episode van hypomanie en minimaal één depressieve episode. Manisch - depressief , wat houdt dit nu precies in?


Heel vaak wordt het syndroom manisch depressief gebruikt ook wel een bipolaire stoornis genoem maar wat houdt dit nu precies in? Heel veel mensen hebben last van manisch - depressieve verschijnselen. Iemand die manisch - depressief is, is niet alleen druk aan de buitenkant, maar ook in zijn of haar hoofd.


Hierdoor worden afspraken vaak vergeten. Zet daarnaast ook alle gemaakte afspraken kort en bondig op papier en herhaal ze vervolgens nogmaals. Zowel de ernst als de duur van stemmings-episoden is voor iedereen anders. Je kunt bijvoorbeeld last hebben van lichte manische klachten (dit wordt ook wel hypomaan genoemd), maar ze kunnen ook zo ernstig zijn dat ze gepaard gaan met psychotische verschijnselen.


Ontkenning manisch depressief

Hieronder volgt zijn verslag. Het eerste exemplaar van manische depressie kan het onmogelijk om vast te stellen zijn, maar historische verslagen van manisch depressief gedrag zijn opgenomen voor vele eeuwen. Wanneer er manische episoden optreden is er sprake van een bipolaire ( manisch -depressieve) stoornis. De behandeling hiervan is anders dan bij uitsluitend depressies.


Im Volksmund wird die manisch -depressive Erkrankung (auch bipolare affektive Störung) mit „Himmelhoch jauchzen zu Tode betrübt“ beschrieben. Abwechselnde Episoden von übermäßig gehobener Stimmung (so genannte Manie) und Depressionen kennzeichnen diese Krankheit. Het stellen van de diagnose manisch - depressief is vaak niet zo makkelijk, vanwege de verschillende schakeringen in de aandoening. Zwart is met andere woorden zelden zwart en wit zelden wit. Toch zijn er een aantal kenmerken die manisch -depressiviteit helpen (h)erkennen.


Definities: Schuld: Je hebt een schuld als je nog geld verschuldigd bent. De twee extreme stemmingen, ofwel ‘polen’, wisselen elkaar af. Een bipolaire stoornis is een stemmingsstoornis en wordt ook wel een manische depressie genoemd. Er zit geen patroon in het ontstaan en de duur van de periodes.


Soms komt een manie of een depressie in een dag opzetten, soms ontstaat een extreme stemming. Door de ontkenning van deze innerlijke depressie zou er zich een spiegelbeeld manifesteren. Het aldus gevormde superego zou dan leiden tot manisch gedrag. Als je manisch depressief bent, kan je je ook inschrijven voor het programma. Mijn Kwartier is namelijk gebaseerd op de oplossingsgerichte systeemtherapie en de cognitieve gedragstherapie, wat uit onderzoek effectief blijkt te zijn tegen depressie.


Typisch voor manisch -depressieve stoornissen is de afwisseling van periodes van euforie en depressiviteit die onderbroken worden door kalmere periodes. Ik heb een stoornis, ik ben het niet. En nee, je ziet of merkt niks.


Depressie is een benaming voor een stemmingsstoornis die zich kenmerkt door een verlies van levenslust of zware neerslachtigheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts