vrijdag 20 mei 2016

Zinnen met voegwoorden

Zinnen met voegwoorden

Er zijn twee soorten voegwoorden : Nevenschikkende en onderschikkende. Het woord dat de zinnen met elkaar verbindt, noemen we het voegwoord (een link). In deze bundel leren we dat er twee soorten voegwoorden (links) zijn.


Overzicht voegwoorden Een voegwoord voegt twee zinnen samen. Logeren vind ze leuk maar ze mist haar eigen huis ook. Wil je koffie of wil je thee? Ik drink koffie want dat lust ik graag.


In een vertaalde vorm liggen woorden zoals “als”, “wenn” en “wann” dicht bij elkaar. Naast onder- en nevenschikkende voegwoorden , kun je dus zeggen dat je ook onder- en nevenschikkende zinnen hebt, want een samengestelde zin met een nevenschikkend voegwoor is vanzelfsprekend een nevenschikkende zin te noemen. Nu heb je de voorkennis die je nodig hebt om met samengestelde zinnen en voegwoorden aan de slag te gaan! Hier komen een heleboel zinnen met “omdat”.


Je kunt deze zinnen gebruiken bij vragen die beginnen met “waarom? Met voegwoorden wordt het verband tussen (de inhoud van de) zinnen duidelijk. Deze hoofdzinnen worden vaak verbonden door nevenschikkende voegwoorden als en, of, maar en want. Nevengeschikte zinnen kunnen een aaneenschakelen een tegenstellend of een oorzakelijk verband hebben.


In het Spaans zijn er verschillende groepen van voegwoorden om zinnen met elkaar te verbinden. We gaan een oefening maken met de voegwoorden : dus, want, en. Lees dit eerst: DUS: - Na het voegwoord dus staat het gevolg van de zin die voor het voegwoord dus staat. Zinnen maken – voegwoorden. We beginnen zodra we aankomen.


Comenzamos tan pronto como llegamos. We werken, zelfs al willen we niet. Maak de dagelijkse korte test en word elke dag een beetje beter in het schrijven van Franse woorden. Deze pagina noemt de meeste gebruikte.


Wij gebruiken voegwoorden om zinnen aan elkaar te plakken tot één zin. Kijk maar eens naar het voorbeeld: Ik loop in het bos. Ik zie een loslopende hond. Dit zijn aparte zinnen.


Ze beginnen allebei met een hoofdletter en ze eindigen met een punt. Sinds de laatste spellingshervorming wordt deze regel in kortere zinnen niet meer toegepast maar een komma ook niet als fout aangemerkt. Ich verspreche dir, bald zu kommen.


Een voegwoord is een woord dat zinnen met elkaar verbindt. Als je twee of meer gelijkwaardige zinnen met elkaar wilt verbinden, gebruik je een nevenschikkend voegwoord (en, maar, want). Met een onderschikkend voegwoord verbind je een hoofdzin met een bijzin (dat, omdat, voordat, zodat etc.).


Afbeeldingen en muziek vrij van auteursrecht. Voegwoorden Wat is een voegwoord? Deze inhoud is intellectueel eigendom van ExtraNederlands.


Gebruik door derden is alleen toegestaan ter ondersteuning van (de lessen in) het vak Nederlands in het basis- en voortgezet onderwijs. Oefeningen Mix voegwoorden (voordat, nadat, terwijl, als enz.) Oefening – Leestrainer (B1). Ga naar zinnen maken met voegwoorden.


Zinnen met voegwoorden

Mijn vierjarige bachelor internationaal Duits heb ik aan de Hogeschool Rotterdam behaald en met deze bevoegdheid mag ik in het volwassenenonderwijs ( beroepsonderwijs) ook Nederlands geven. Veel ervaring heb ik in het lesgeven aan Nederlanders, Vlaamse mensen , Duitsers, Engelsen en ook aan Francofonen. Met deze cursus leer je de regels en het toepassen van voegwoorden.


Als je dit onder de knie hebt kun je veel meer verbanden leggen tussen zinnen. Je kunt opsommen, keuzes aanbieden en oorzaak en gevolg vermelden in je verhaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts