dinsdag 10 mei 2016

Wij wonen in een camper

Als je ook in een camper wilt gaan wonen en daarover vragen hebt kun je altijd contact met ons opnemen. Je kunt ons ook om advies vragen als je zelf een camperplaats wilt beginnen, wij weten namelijk als geen ander wat de meeste camperaars willen en houden rekening met je budget, onze inzet is natuurlijk gratis. Hebben jullie inmiddels al meer informatie over het wonen in een camper met betrekking tot het hebben van een briefadres?


Wij wonen in een camper

We hebben een briefadres voor een half jaar en daarna moeten we een vaste woon- of verblijfplaats hebben. Wij wonen niet in een camper en hier zijn ook dat soort verschillen aanwezig. Wees blij dat je geen trap in de camper hebt: ik leg geregeld iets op de trap met de ijdele hoop dat iemand het mee naar boven neemt om het op te ruimen. Wonen in een camper is iets heel anders dan wonen in een huis.


Toen wij besloten om in een camper te gaan wonen , waren er aardig wat mensen in onze omgeving die een wenkbrauw optrokken. De meesten van hen keken mij dan vragend aan, want tot voor kort noemde ik. In belgie heb je dan met een referentieadres genoeg, staat bij de dochter en dient gewoon om de post te laten toekomen. Voor de rest zijn we vrij om te laten wat we willen.


Veel mensen wonen nu in een camper en opereren in een grijs gebied. Na grondig onderzoek en praten met verschillende mensen die in campers wonen ben ik tot de conclusie gekomen dat het zeker haalbaar is om binnen de Nederlandse wet 1 legaal in een camper te wonen. Annemarie: “Niet dat wij vinden dat iedereen in een camper moet gaan wonen , helemaal niet.


Sterker nog, als je allebei een fulltime baan hebt, is het volgens mij helemaal niet leuk om in een camper te wonen. Dan zijn er al zoveel dingen waar je niet aan toe komt, dan heb je geen zin om ook nog eens hout te sprokkelen of het water bij te vullen. Leven in een camper 0views.


Met onze jongens en meiden gaan we de wijde wereld in. Hier willen we jaar lang in gaan wonen , tientallen mensen mee bezoeken en duizenden kilometers mee afleggen in binnen- en buitenland. The word is out: we bouwen een camper ! Je leest het goe bouwen.


Onze camper maken we zelf, van een bestelbus. Behalve de voordelen van het wonen in een camper hebben beiden intussen ook enkele nadelen ervaren. Anne: We kunnen hier geen bezoekers ontvangen en de relatief kleine ruimte van een camper moest eerst wel even wennen, maar daar staan veel meer voordelen tegenover. We hoeven niet meer te traplopen en alles staat vlakbij.


Het wordt tijd dat ik een lijst bijhoud van mijn op- een -dag-heb-ik-het-écht-nodig-inboedel. De bedoeling is dat het een grote Amerikaanse camper gaat worden van ruim meter en voorzien van minimaal slide-out om meer breedte binnenin de camper te krijgen. Idem voor de aanschaf van een camper. Reken zelf eens verschillende situaties uit en schat zo het nodige budget in.


De tabel bevat enkel wederkerende kosten. De aankoop van een huis of camper staat er niet in. Hiervoor komt een pagina apart ;). Wij besloten het huis te verkopen en te gaan wonen in de camper , dit idee was niet nieuw wij hadden al eerder hierover gedacht, dus dit was de kans. Wij gingen ons oriënteren wat de mogelijkheid was en besloten het te doen.


Wij kochten een grotere camper en gingen ervoor. Dát is Wij wonen , het nieuwe woonconcept van Nederland. Mogen wij permanent in onze camper wonen ? NKC Juridische Helpdesk: Onder voorwaarden mag dat Wie permanent in een camper wil wonen , moet wel voldoen aan de Wet Basisregistratie Personen (Wet BRP), waarin staat dat het verplicht is een adres op te geven bij de gemeente. Jussi, Jurgen en Lola en wij reizen in een oldtimer camper door Europa.


Op zoek naar een nieuwe plek om te wonen. Wij zijn Coddiwomple Family. Met een doel dus, naar een nog onbekende bestemming. Wij hebben er voor gekozen de Verleende Kortingen te vermelden, waardoor het beter mogelijk wordt de brutowinst te vergelijken. Wat hebben wij geconstateerd In de groep omzet tot €500.


Wij wonen in een camper

De volgende opent deze maand in het Gelderse Heteren. Het lijkt een nieuw fenomeen te zijn: camperaars die bijna het hele jaar reizen, geen eigen huis hebben, en een stuk grond op een Nederlands park pachten om zo toch een woonadres in Nederland te kunnen behouden. Een bestelbus ombouwen tot gezinscamper voor personen: je leest hier hoe we dit hebben gedaan. Ook vertellen we je hoeveel het heeft gekost om de bus om te bouwen, voor welke bus inrichting we hebben gekozen en hoe het zit met de materialen voor een zefbouw bus. Wij starten alweer met het derde jaar om onze droom waar te maken, te weten “ Wonen in de camper ” en wij kunnen zeggen dat het nog steeds bevalt.


Wel hebben wij het reizen iets aangepast. Gingen wij het eerste jaar als een speer langs alle bezienswaardigheden om in een korte tijd zoveel mogelijk te zien, het leek wel werken. Afgelopen week in Arcen wezen kijken In één woord geweldig maar vinden wij als uitvalbasis te ver weg van de randstad. Is er al een plan in ontwikkeling in de omgeving van de randstad?


Wij wonen ten zuiden van Rotterdam dus Zeelan West Brabant of Zuid Holland zou ideaal zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts