maandag 2 mei 2016

Welke kleur past bij bruine meubels

Grijs is vaak de kleur van een mooie gietvloer (beton of PVC). De vraag is dan ook vaak: welke kleur past bij grijze vloer? Als je een lichte kleur vloer hebt, dan kun je vrijwel alle kleuren gebruiken omdat grijs vrij neutraal is. Indien je grijze vloer donkerder is, dan kan een kleurcombinatie met felle kleuren erg mooi worden.


Wij hebben een donker bruine bank en stoelen wat lijkt daar bij ? Antwoord: Meer dan één kleur past bij bruin! De kleur bruin een goede neutrale kleur die te vinden is in allerlei nuances. Voor alle kleurtypes van zijn meerdere bruintinten mogelijk. Bruin is een gemakkelijke neutrale kleur die je kunt combineren met andere neutralen of met meer sprekende kleuren. De beste manier om uit te vinden welke kleur echt bij je past is het maken van een moodboar oftewel een sfeercollage.


Hiervoor verzamel je allemaal plaatjes die je aanspreken qua sfeer en kleur. In eerste instantie gewoon verzamelen en vervolgens ga je dit uitselecteren met de plaatjes die je echt het allermooiste vind. Een huis of kamer inrichten?


Eerst moet je kleuren kiezen. Denk in combinaties, niet in kleuren. Bij het kiezen van kleuren gaat het eigenlijk om het kiezen van combinaties. Er zijn twee dingen belangrijk: één: het natuurlijk licht. Op het zuiden zal je meer kleur kunnen gebruiken en kies hier een groenige grijs.


Op het noorden moet je juist een warme grijs kiezen. En kijken welke het beste uitkomt bij je vloer, meubels en licht. Wanneer u een bank kiest die een neutrale kleur heeft en bij de rest van uw interieur past , kunt u hem altijd opfleuren met gekleurde kussens en andere accessoires zoals een plaid met een vrolijk design. Zulke accessoires zijn makkelijk te vervangen.


Dit is dus een heel eenvoudige manier om toch te spelen met kleuren en mee te gaan met trends. We gaan binnenkort verhuizen naar ons nieuwe huisje maar geraken er niet uit welke kleur mooi zou staan in de living van verf bij onze donkerbruine (koloniale) meubels. De living is vrij ruim en redelijk veel zonlicht dus kunnen we dan ook donkere kleuren nemen of best lichte?


Bij het begin van jouw woon makeover, moet je uitgaan en rekening houden met de kleur van de meubels en accessoires welke je al hebt, deze vormen dan de basis van je woonplan. Begin je helemaal met niets, dan kun je geweldig alle kanten op plannen. Welke kleur TV-meubel past bij mijn interieur?


Welke kleur past bij bruine meubels

Het lijkt soms wel alsof de televisie geplaatst is en vervolgens alle meubels daaromheen gezet zijn. Een vloer kies je niet enkel voor praktische redenen of omdat je een bepaalde voorkeur van kleur hebt. Bij de keuze van de kleur van je vloer moet je rekening houden met het gewenst eindresultaat en de invloed van de andere bestaande of geplande kleurelementen in het interieur. Zelf vind ik bij licht eiken meubels , licht grijs heel mooi staan bij een middelgrote ruimte. Juist door een licht grijze vloer te nemen valt de warme kleur van het lichte eikenhout veel beter op.


Hiermee leg je net even het accent op de het warm kleurige eikenhout. Bij grote oppervlakken kies je best voor een aanvullende kleur zodat de ruimte niet overbeladen aanvoelt. Verfkleuren kiezen, is telkens weer anders en afhankelijk van heel wat factoren zoals bestaande vloeren, meubels en architecturale elementen. Ik ben nu aan het orienteren welke kleuren we gaan gebruiken voor de muren in de woonkamer.


Welke kleur past bij bruine meubels

Nu hebben wij donkere meubels (grijs eiken), eetkamerstoelen en bank in dezelfde donkere kleur , met een grote witte fauteuil. Ik zit er aan te denken om muren een lichte grijsachtige tint te geven. Het is handig om vooraf te weten wat een bepaalde kleur met je ruimte doet. Als je een statement wilt maken, kies dan de meest pure variant van de kleur. Antiekwas zorgt voor een doorleefd karakter op de verflagen van je meubel.


Welke tint antiekwas past het beste bij jou? Donker zorgt voor een roomwitte kleur bij witte meubels en maakt felle kleuren minder fel. Ook die fraaie, gebleekte look voor jouw meubels , vloeren of accessoires? Dat kan met behulp van whitewash verf.


Een mooi shirt gekocht in een opvallende kleur ? Heel leuk, maar thuisgekomen gebeurt het weet hoe vaak dat je vertwijfeld voor je kledingkast staat: Wat past er nu mooi bij deze kleur ? Kleur is een essentieel onderdeel van je interieur. Hier doe je inspiratie op, welk palet je ook kiest. Van heldere kleuren tot pastel. Hou je het graag rustig? Dus niet alle eetkamerstoelen in één kleur , maar zes verschillende.


Kies dan voor multicolor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts