dinsdag 24 mei 2016

Depressieve vriend wil geen contact meer

Relatie met depressieve partner: verbreken of. Depressieve partner wilt geen hulp, verlaten? Hij heeft er voor gezorgd dat ik al jaren gelukkig en stabiel ben.


Ik heb nu geen medicatie meer en geen gesprekken. Ik leef nu puur op mijn eigen kracht door Ben. En dit gun ik iedereen. Dus wil je er net zoals ik vanaf en echt gelukkig zijn.


Neem contact op met hem en laat je behandelen. Iedereen maakt vroeg of laat zo’n fase door, en dat is niet meer dan normaal. Dat betekent niet dat het fijn is om bij zo iemand in de buurt te zijn. Of dat je, omdat het normaal is, per ommegaande moet besluiten om bij je partner te blijven. Ben je er nog niet over uit of je voor je relatie wil vechten?


Ik zit aan het eind van mijn krachten, ik ben zelf ook ziek. Hij wil geen hulp, hij kan het zelf wel zegt hij. Wanneer je denkt dat er een grote kans bestaat dat je partner zelfmoordplannen heeft of als hij of zij erg veel met de dood bezig is, schakel dan hulp in.


Uitspraken als Ik wou dat ik dood was of Ik wil hier niet meer zijn moeten serieus worden genomen. Als de persoon om wie je geeft suïcidaal is, zorg dan dat zo snel mogelijk een arts of getrainde professional wordt ingelicht. Hij helpt me, maar is niet meer zo betrokken. Slaat minder spontaan een arm om me heen en als ik vraag wat hij voor me voelt, krijg ik geen antwoord. Of hij zegt dat ik een goede moeder ben.


Dat wil ik niet horen, ik wil méér zijn voor hem. In feite, zegt ze, leven Jos en zij steeds meer in hun eigen wereld. Als jouw vriend depressief is, is de kans groot dat je je soms machteloos voelt en dat je geen idee hebt wat je kan doen om hem te helpen en zelf happy te blijven.


Lees daarom snel deze tips! Misschien sloeg hij haar (dit komt vaker voor dan je denkt). Of gedroeg hij zich op een andere manier die niet fijn was. Maar het kan ook dat zij bepaalde dingen niet kon doen, die ze wel wilde.


Als ze geen relatie meer wil , kan dit iets te maken hebben met hoe haar ex met haar omsprong. Daarnaast heb je minstens last van meer dan één van de volgende klachten: Je voelt je moe en futloos en je hebt weinig energie. Je vindt geen reden waarom je zo moe bent. Je kan moeilijk in slaap komen of je slaapt net heel veel. Je hebt problemen met slapen.


Mijn vriend is te trots en hij wil niet afspreken omdat hij me niet mee weg kan nemen. Maar ik weet dat ik me niet moet opdringen maar ik voel me machteloos en kan niet toekijken. Ik weet dat hij zal bellen maar hij heeft nu zoveel aan zijn hoofd dat hij geen tijd en energie voor mij heeft. In onze relatie zijn we te ver gegaan en hebben als man en vrouw geleefd.


Inmiddels zijn we alweer meer dan een half jaar verder en mijn vriend is uit huis vertrokken een paar maanden geleden. Afstand en rust had hij nodig en wil gewoon even geen relatie op dit moment. Zware tij veel emoties maar we zien elkaar regelmatig (eten).


Vraag hem, elke keer opnieuw, wat hij prettig vindt. Heb je een depressieve vriend of vriendin? Dat kan heel simpel door samen een filmpje te kijken, een appje te sturen of samen even de stad in.


Het kan voor jouw depressieve vriend (in) erg lastig zijn om er zelf op uit te gaan en contact met mensen te onderhouden. Een verplicht nummertje kan helemaal geen kwaad” hoor je geregeld relatietherapeuten zeggen. Ze willen het seksleven weer op gang brengen door degene die eigenlijk geen zin heeft, te verplichten om toch seks te hebben. Volgens mij werkt die methodiek absoluut niet. Geen seks is vaak een signaal dat er veel meer mis is in een relatie.


Toch zijn er enkele tips die je kunnen helpen om te vermijden dat je relatie zelf in gevaar komt. Want omgaan met een depressieve partner is iets heel delicaats en vergt meer energie van jullie liefde dan je zou denken. Welke tips zijn nuttig om met een depressieve partner om te gaan en je relatie te doen standhouden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts