dinsdag 6 februari 2018

Baby 7 maanden kan nog niet zitten

Als je baby maanden oud is, gaat communiceren hem steeds beter af. Hij gebruikt nu ook zijn handen om iets duidelijk te maken. Zo zwaait hij opa en oma enthousiast ‘dag dag’ als ze weggaan, en verwacht dat ze ook naar hem terugzwaaien. Wanneer kan een baby zelf zitten.


Een baby is klaar om te zitten wanneer hij dit ook kan. In de loop van zijn eerste jaar ontwikkelt de rug zich van rond naar. Daar kan je baby nog lekker in liggen zonder al te veel zorgen. Je mag je baby natuurlijk nooit alleen laten in ba ook niet in een verkleiner.


Als je dit niet wilt kun je, als je baby al kan zitten , je baby zelf in bad laten zitten. Laat je baby dan geen seconde uit het oog en ondersteun je baby waneer dat nodig is. Maar wat kan een kindje gemiddeld rond de maanden en waar kun je zoal tegenaan lopen als je kindje maanden oud is?


De meeste kindjes kunnen rond deze tijd zelfstandig blijven zitten en daardoor ziet de wereld er gelijk heel anders uit voor je kindje. Je moet nog wel opletten, want erg stabiel zit hij nog niet. In het kort bij een baby maanden oud. Jouw baby mag steeds meer eten zoals brood en kleine maaltijden.


Als het goed is kan je baby goed zitten. Eindelijk kunnen jij en je partner uurtjes slaap achter elkaar pakken! Niet te vroeg laten zitten. Hoe meer hulp je baby krijgt bij het leren zitten , hoe sneller hij zichzelf wil optrekken tot zit.


Baby 7 maanden kan nog niet zitten

Pas wel op dat je hem niet te vroeg te veel tijd door laat brengen op zijn bips. Als hij te veel tijd op zijn billen doorbrengt kan dat zijn ontwikkeling belemmeren. Leren zitten : een hele kunst. Naarmate zijn rug sterker wordt, gaat hij steeds beter rechtop zitten.


Rond de maanden gaat hij zelf zitten door op de buik te rollen en zich op te drukken tot zit. Sommige kinderen gaan eerst staan en ploffen dan op hun billen. Mick kan ook niet zelfstandig zitten op de gron wel op schoot. Kruipen kan hij ook niet , staan wilt hij sinds kort, tijgeren doet hij ook sinds kort, lopen doet hij nog lang niet ! Ik laat hem zelf bepalen wat hij wilt maar stimuleer bepaalde dingen wel en beloon hem met woorden daarvoor dan is hij zo trots!


Baby 7 maanden kan nog niet zitten

Hallo, Wij hebben een dochter van maanden die alleen nog maar een heel klein beetje kan tijgeren. Ze kan nog geen klanken zeggen en ook nog niet zitten of kruipen of uberhaupt staan. Na een maand kan een baby zijn hoofd even optillen. Als kinderen maanden zijn, kunnen ze hun hoofd al beter rechtop houden. Je kind kan met steun bij je op schoot zitten.


Baby ’s van maanden kunnen vrij goed zelfstandig zitten. Het eerste halfjaar kan je baby nog niet zelf zitten. Hij ligt eerst heerlijk bij je op schoot. Naar aanleiding van het artikel over Zoë’s dagschema als baby voor het eerste half jaar, leek het mij wel leuk om dit voor de resterende maanden ook vast te leggen.


Ik kan mijn ogen soms niet geloven. Mijn zoon wilde met maanden al staan. En kon toen natuurlijk ook nog niet zitten , maar dat kon ie met maanden. En die reactie op dat loopstoeltje begrijp ik niet.


Toen moest hij in een spreidbroek en paste daardoor niet zo goed meer in zijn loopstoel. Maar hij wordt elke dag sterker. Je baby kan nu misschien al goed rechtop zitten. En op een dag trekt hij eropuit. Tijgeren op handen en knieën of op zijn billen: hij kiest zijn eigen manier.


Ongelooflijk hoe snel hij zich verplaatst! Schrik niet als je baby zijn. Een lief, vrolijk en rustig ventje. Alleen misschien wel erg rustig, hij rolt nog steeds niet om.


Heel soms perongeluk van buik naar rug waar hij dan van schrikt. Het frustreert hem ook niet en geeft het gauw op wanneer hij niet bij een speeltje kan. Hij is wel sterk en kan ook goed zitten. Ons meisje (bijna maanden ) gaat ook nog niet uit zichzelf zitten. Als ik haar zelf in zit postitie zet blijft ze wel zitten , maar vond dit eerst wel heel spannend (lees huilen).


Ze begint hier net met tijgeren, milimeterwerk dat ze vooruit komt, maar het begin is er. Ik probeer me er niet druk over te maken, komt vanzelf. Ik leg hem veel op zijn speeltapijt zodat hij veel kan rollebollen en hem opduwen zodat zijn buikspiertjes getraind worden.


Ik denk dat dit zowat de enige tip is die ik kan meegeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts