maandag 28 januari 2019

Kinderboerderij kempen

Kinderboerderij kempen

Een eerste bezoek aan een kinderboerderij is voor iedereen een bijzondere ervaring. De geur van hooi (en keutels), de manier waarop de geitjes rondhuppelen en hoe zacht de konijntjes aanvoelen als je ze ein-de-lijk mag aaien. In de Kempen zijn er een aantal leuke kinderboerderijen die ongetwijfeld een onvergetelijke indruk zullen nalaten. Openingsuren : Iedereen welkom op.


Woensdag,zaterdag en zondag van 11. Tijdens de maanden juli en augustus alle dagen open van uur tot uur. Wij bieden u een overzicht van de kinderboerderijen in Antwerpen. Een kinderboerderij is een belevenis voor de kinderen. Je vindt er schaapjes en geiten die onder begeleiding voorzichtig geknuffeld mogen worden.


De eerste kennismaking van kinderen met dieren vindt vaak plaats op een kinderboerderij. Geitjes kunnen worden geaaid en bokjes worden geknuffeld. Brabant staat bekend om haar boerenleven en ook zijn een aantal kinderboerderijen te bezoeken om kinderen kennis te laten maken met aaibare dieren.


Reviews A lovely and quite environment, nice Dj with hot vibes, around the fire was. Je ontdekt en beleeft heel wat op kinderboerderij De Mik: de boomgaar dierenweiden, een knuffelweide, verschillende akkers, een moestuin, de bijenhal van de imkervereniging… Ervaar zelf hoe men schapen scheert of bieten rooit of hoefijzers zet bij paarden of. Kinderen wandelen er het sprookjespad.


Combineer de Waterburcht of een wandeling in Nationaal Park Hoge Kempen met een bezoek aan de kinderboerderij , één van de zes lokale toegangspoorten van het nationale park `Hoge Kempen ´. Gezellig kuieren tussen de vele boerderijdieren… het is een belevenis voor elk kin én de toegang is gratis! Onze kinderboerderij heeft als doel bezoekers (klassen, groepen en andere) vertrouwd te maken met het boerderijwerk zoals het voederen en verzorgen van de dieren, onderhoud van de stallen, aanleg en telen van groenten en fruit, …enz. Want bij ons mag je alles zelf uitproberen. U komt aan alsof u in Zuid-Frankrijk bent, dankzij de groene omgeving, de mooie wijnranken en de rustige omgeving.


Hoeve Te Coucx, Marke, West-Vlaanderen, Belgium. Spelen op de grote speeltuin of kuieren tussen de boerderijdieren, de pret kan niet op voor kinderen. Er is zelfs een knuffelweide waar schapen en geitjes onder begeleiding geknuffeld mogen worden. Het Pietersheim ligt vlakbij het Nationaal Park Hoge Kempen.


In de knuffelweide mag je knuffelen met de schaapjes en geitjes. Zoek een kinderboerderij in je buurt. Wij gingen eerder dit jaar al eens een kijkje nemen daar en deze kinderboerderij is ideaal om met de kinderen buiten te spelen, te wandelen, een fietstocht te maken of gewoon rustig van de natuur te genieten. Kempense Geitenkaas Polle is een geitenboerderij met kaasmakerij in het hartje van de Kempen.


Kinderboerderij kempen

Dagelijks verwerken we onze geitenmelk tot heerlijke kazen. De kinderboerderij is erg ruim opgezet en lijkt wat dat betreft veel op de Engelse family farms. De naam zegt het al: een park voor de hele familie! Het is goed vertoeven op de Hollandershoeve. Lees alle beoordelingen.


Dat betekent dat wij mensen die niet, nog niet of niet meer terecht in het reguliere of beschermde arbeidscircuit een traject op maat aanbieden. Op de kinderboerderij worden veel verschillende boerderijdieren in doorgaans lage aantallen gehouden. Loei Dolle Pret wil mensen op een ludieke manier iets leren over de landbouw en meer bepaald over de melkveehouderij. Beleef de landbouw en het platteland zoals nergens anders! Lieve bezoeker , Hoe onze boerderij bereiken ? Reeds meer dan jaar is de kinderboerderij één van de leukste dagattracties in Belgisch Limburg.


Kinderboerderij kempen

Bovendien is de kinderboerderij één van de lokale toegangspoorten van het Nationaal Park “Hoge Kempen ” en biedt deze een combinatie van educatieve en recreatieve mogelijkheden. Deze kinderboerderij ligt vlak bij een natuurgebied. Lezeres An: “Als wij gaan wandelen in het Nationaal Park Hoge Kempen , krijgen we de kinderen altijd gemakkelijk mee door te zeggen dat we achteraf nog naar k inderboerderij Pietersheim gaan.


Daar mogen ze knuffelen met de schaapjes en geitjes en daarna ravotten in de grote speeltuin. Welkom in onze kinderboerderij Het Karrewiel te Grobbendonk. Ben je op zoek naar een leuk uitje met de hele familie, je vereniging of met je klas? Breng dan zeker eens een bezoek aan jeugd- en gezinsboerderij Het Karrewiel in Grobbendonk. Onze boerderij biedt je een domein vol mogelijkheden voor iedereen!


Een dag vol plezier voor jong en oud! Wil je weten hoe onze kinderboerderij er vanbinnen uit ziet? Recreatiedomein Keiheuvel is een recreatiedomein in de Antwerpse Kempen. Ontdek ook op volgende.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts