dinsdag 22 januari 2019

Niet geliefd voelen in relatie

Ik krijg steeds vaker van vrouwen te horen dat ze in een relatie zitten, maar zich om de één of andere reden ongelukkig voelen. Het begint als een klein en knagend gevoel, maar langzamerhand wordt het gevoel dat ze niet meer gelukkig zijn in hun relatie steeds groter. Je belast je partner niet wanneer je jouw behoefte uitspreekt.


Je geeft je behoeftes juist een kans om vervuld te kunnen worden. Dit komt jullie relatie ten goede, want het laat je partner geliefd voelen. Vraag deze week aan je partner waardoor hij zich geliefd voelt. Het gaat erom hoe je jezelf kunt zien. We kunnen telkens weer naar een ander gaan om aandacht te krijgen, ons speciaal te voelen en ons de hele tijd geliefd te voelen , maar dat is niet houdbaar.


Als hij de ware Jacob is, zal hij zien wat je voor de relatie doet en zal hij zich bijzonder voelen. Uiteindelijk willen we dat juist voelen in een relatie , dus als hij je alles geeft wat je nodig hebt om gelukkig te zijn, laat hem zien dat je hem respecteert en waardeert en dat je hem niet kwijt wilt raken. Als je vooral in de relatie zit, omdat je de liefde van een partner nodig hebt om je goed te voelen over jezelf, ben je niet emotioneel fit. Als je telkens een manier vindt om het negatieve van zijn acties te benadrukken, ben je niet emotioneel fit. Ze willen niet het idee hebben dan we afdoen als het onze droom is om moeder te worden in plaats van een carrière vrouw en kunnen voelen hoe het is om trots te zijn op onze sensitiviteit en intuïtie.


Kortoeen vrouw heeft het nodig om zich geliefd te voelen om haar vrouwelijke kwaliteiten. Als mensen, en als sociale wezens, hunkeren we constant naar sociale interactie, fysiek en seksuele intimiteit. Zolang dit niet wordt ingevuld op een manier die schadelijk is voor de andere partner of de relatie , is hier niks mis mee. Sterker nog, het kan de relatie bekrachtigen , omdat tijd apart gevoelsmatig de tijd samen waardevoller maakt. Geef op een rustig en privé moment aan dat je jullie relatie heel fijn vindt, je je zeker geliefd voelt door de ander maar dat je soms het gevoel hebt dat de ander je niet los kan laten.


Wat doe je als je je niet gezien of gehoord voelt? Een van de oorzaken of redenen waardoor vaak gedoe in jezelf of in relaties ontstaat is je niet gezien of niet gehoord voelen. Als je een relatie hebt, dien je niet alleen regelmatig met elkaar te praten maar ook goed naar elkaar te luisteren. Het is van groot belang dat het aan weerszijden duidelijk is hoe jullie je bij de relatie voelen. Praten over deze empathie is voor sommige mannen wel eens moeilijk.


In een gezonde relatie laten beide partners elkaar vrij om een deel van het leven zelf in te vullen, onafhankelijk van wat de andere partner doet of wil. Je verliest de vrijheid om jezelf te zijn in een relatie. Als je geen energie meer hebt om je aan te passen, komt er een einde aan de relatie. De verliefdhei waar ze ook op was gebaseer is verdwenen.


Het ego wordt niet meer gevoe het gebrek aan liefde wordt niet meer aangevul het ideaalbeeld van de ander valt aan diggelen. Als een relatie niet werkt dan is dat omdat beide personen er iets anders van verwachten. Je ontkomt er niet aan om met je vriend om de tafel te gaan zitten en samen (met begrip, zonder oordeel) te bepalen wat jullie nu eigenlijk van jullie relatie verwachten. En daarna te bepalen of er voldoende basis is om door te gaan. Jij als man bent in een relatie de leider.


Dat is geen regel die iemand verzonnen heeft, dit is een natuurwet. Voor een vrouw is het belangrijk dat ze zich veilig, beschermd en geliefd voelt. Ze kan zich alleen daadwerkelijk zo voelen wanneer ze een partner heeft die de leiding durft te nemen. Helaas is niet iedereen even creatief (en dat is niets om je voor te schamen), dus Cosmo helpt je een handje om je zeldzame zwanenliefde in spe weer nieuw leven in te blazen.


Zelfs als je een goed relatie hebt, kun je je nog niet lekker en soms zelfs ongelukkig voelen. Je blijft elkaar aantrekken en afstoten in een relatie die gebaseerd is op elkaar nodig hebben, maar niet op echte verbinding. Verbinding, met de ander- en met jezelf, brengt je namelijk in contact met de pijn die je niet voelen.


Als we liefhebben, maken we samen een pad vrij door middel van empathie en wederzijds respect. Het nastreven van geluk voor iedereen in een relatie inspireert de ander om ervoor te zorgen dat je je beter voelt als je je niet goed voelt. Mede door de Spijt top besefte ik me: als mijn relatie zo voortkabbelt, lig ik straks op mijn sterfbed te mijmeren dat ik nooit echte liefde heb ervaren.


Hoe het is om écht verliefd te zijn en een intense relatie vol passie te ervaren. Met een ‘echte man’ die mij laat schitteren en tot in mijn tenen geliefd laat voelen. Als haar partner er niet is om haar te steunen dan wordt het moeilijker om nog voor de relatie te vechten. Natuurlijk wil ieder van ons zich vrij voelen en ieder mens wilt ook zich geliefd voelen.


Niet geliefd voelen in relatie

Wat vele mannen echter ervaren is dat ze dit gevoel van vrijheid niet terugvinden in een relatie. Waarom voel je niet geliefd ? Het lijkt wel of steeds meer mensen zich niet geliefd voelen. Met als gevolg dat ze aan de ene kant wel een relatie willen, maar aan de andere kant ook eigenlijk niet. Niet iedereen treft het met de best mogelijke start in het leven.


Een relatie kan helpen om de effecten van zo’n jeugd achter je te laten. Naarmate jullie relatie vordert, en de eerste shot van verliefdheid overwaait, wordt het echter steeds belangrijker dat jullie elkaar los durven te laten. Want ook binnen een hechte relatie is het goed als jullie allebei een ‘eigen’ leven hebben.


Dat houdt natuurlijk niet in dat jij of je partner met een ander naar bed gaat. Niet over hoe jullie dag was, maar over jullie relatie. Soms zijn er dingen die al heel lang sluimeren, maar waar je telkens niet aan toe komt om te bespreken. Ga er echt voor zitten.


Je voelt je geliefd , gewaardeerd en gehoord. Soms zit je namelijk in een relatie die helemaal niet goed voor je is, zonder dat je het zelf weet. Dit zijn tekenen dat je in een toxic relatie zit.


Niet geliefd voelen in relatie

Het is lastig om een relatie te herkennen die niet goed voor je is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts