dinsdag 8 januari 2019

Onbegrepen voelen relatie

Vervelend - maar na dit artikel nooit meer! Hier zijn de beste tips voor als je het zat bent om je eenzaam te voelen in een relatie. Toch kan ik me ontzettend eenzaam voelen. Maar ik ben nog vrijgezel.


Onbegrepen voelen relatie

Ik kan me hierin zo onbegrepen en eenzaam voelen , omdat het verlangen zo diep ligt om ook een vriend te hebben en samen aan een toekomst te bouwen. Ook al hebben mensen een vaste relatie , toch kunnen ze zich heel eenzaam voelen. Het voelt alsof er onvoldoende verbinding is met de ander, alsof de ander achter een muurtje zit.


Je voelt je onbegrepen , je voelt onvoldoende steun en het lukt ook niet om het er over te hebben. Hoogbegaafdheid is meestal niet het eerste waar je aan denkt als je op zoek gaat naar antwoorden. Zeker niet als jij je vooral anders, onbegrepen en niet per se slim of succesvol voelt. Via internet kun je mensen vinden met dezelfde interesses of anderen die ook op zoek zijn naar vriendschap of zelfs een relatie.


Meld je aan bij een site waar mensen vriendschap zoeken of op een datingsite. Je kunt je via Kwadraad ook opgeven voor een buddyproject. Je komt dan in contact met een vrijwilliger waar je wekelijks mee afspreekt. Je kent het vast: de eindeloze gesprekken waarin je elkaar eerst nog heel kalm en redelijk probeert uit te leggen hoe het zit. Het ene sterke argument volgt het andere op.


Hoe meer jij uitlegt, hoe meer jouw partner uitlegt, hoe meer jij je onbegrepen voelt. Voel je je onbegrepen of voel je onbegrip? Wanneer je je niet begrepen voelt kan, dat verdriet met zich meebrengen.


Onbegrepen voelen relatie

Mensen kunnen zich onbegrepen voelen om tal van redenen. De redenen hiervoor lopen uiteen en zijn bij iedereen anders. De een voelt zich onbegrepen of mist een emotionele verbondenhei de ander ervaart niet genoeg steun van zijn of haar partner.


Ik krijg geen gehoor bij mijn man en voel mij onbegrepen In dit forum kun je rechtstreeks vragen stellen aan onze relatie therapeuten. Je krijgt binnen werkdag antwoord. Oh, je wilt zo graag dat het werkt. Zelfs als hij er is, voel je je alleen.


Ook in een relatie kun je je eenzaam voelen. Dan is het belangrijk om te praten. Waarin voel jij je niet begrepen? En wat kunnen jullie anders doen, zodat je je wel begrepen voelt?


Kom je daar zelf niet uit? De meerwaarde van Elan. Voor professionele ondersteuning kun je naar Elan. Dat kan zonder verwijzing. De praktijk richt zich zowel op het verbeteren van de communicatie in een huidige relatie of –indien van toepassing- op het verwerken van een echtscheiding of relatie.


U kunt daarom met verschillende gespreksonderwerpen bij mijn praktijk terecht. Je omgeving is daar waarschijnlijk ook te jong voor om wat verder te denken en te voelen. Je denkt dat je jezelf wel redelijk kent. Je vindt jezelf een normaal denkend mens en je weet hoe je in het leven staat. Totdat je ontdekt dat je stinkend jaloers bent, als je partner je ineens laat weten dat hij of zij de liefde wil delen met meer.


We houden ons een soort vriendelijk masker voor terwijl we dag in dag uit ten onder gaan aan de sleur van de relatie en vooral het onbegrepen voelen. Hierdoor lijkt het soms vanaf de buitenkant alsof ‘alles wel lekker loopt’ in de relatie , maar diep van binnen voelen we ons ongelukkig. In een relatie , waarin een van de partners (of beiden) ADHD hebben, moet vaak hard aan de relatie gewerkt worden.


Niet-effectieve communicatie kan ervoor zorgen dat de partners in de loop der jaren steeds verder van elkaar af komen te staan en zich eenzaam en onbegrepen voelen. Nederlandstalige begrippen en definities. De website probeert alle woordenlijsten op het internet, groot en klein, samen te brengen om het zoeken naar woorden makkelijk te maken. Samen zijn en je toch alleen voelen …dat is dubbel pijnlijk. Toch gebeurt dit met perioden in elke relatie.


In de meeste gevallen ga je elkaar na een tijdje weer missen en vanuit de behoefte naar contact wordt er weer een brug geslagen. Misschien heb jij pas net ontdekt, dat je in een relatie met een narcist verwikkeld bent. Of, misschien worstel je al veel langer met de gevolgen van narcistisch misbruik.


Hoe dan ook, wanneer je in een relatie met een narcist verwikkeld bent of was, dan kan dit traumatische effecten hebben die extreem kunnen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts