woensdag 30 januari 2019

Vlaams woningfonds voorwaarden

Vlaams woningfonds voorwaarden

Sociale krediet: algemene voorwaarden. Een minimum aan eigen middelen is noodzakelijk. Op vraag van het Vlaams Woningfonds dien je alle noodzakelijke gegevens die de toekenningsvoorwaarden betreffen, te bezorgen.


Als je deze gegevens niet bezorgt of als deze gegevens onjuist zijn, wordt het krediet niet toegestaan. Een sociale lening zal men dus niet kunnen afsluiten bij klassieke financiële instellingen, zoals ING, KBC of BNP Paribas Fortis. Dat kan door middel van een echte subsidie, waardoor de rentevoet soms een stuk onder die van de banken ligt. Als u de principiële toelating verkrijgt, kunt u binnen maximum maanden uw initiële aanvraag vervolledigen. De voorwaarden en tarieven konden nogal verschillen.


Nadat je jezelf ervan hebt verzekerd dat je voldoet aan de voorwaarden , maak je een afspraak in een kantoor bij jou in de buurt. Daarbij speelt de looptijd van de lening geen rol én kan je lenen tot 1procent van de kostprijs of de waarde van de woning. Twee voorwaarden die bij een gewone bank al niet meer gelden.


Vlaams woningfonds voorwaarden

Bij het Vlaams Woningfonds kan je lenen tot 1 van aankoopprijs of de waarde van de woning indien deze lager ligt. Heeft de huurder het moeilijk om een waarborg van maanden te betalen? Hebt u vragen over de huurwaarborglening, dan kunt u gebruik maken van het contactformulier van het Vlaams Woningfonds. Het Vlaams Woningfonds behandelt de dossiers van mensen die een sociale hypothecaire lening willen aanvragen. Heb je specifieke vragen over een sociale hypothecaire lening, dan kan je met afspraak terecht op de zitdag van het Vlaams Woningfonds in Beringen.


Bekijk alle contactgegevens, directieleden en financiële kerncijfers van Vlaams Woningfonds uit Brussel. Of van alle andere bedrijven uit de sector Financiële diensten - andere. De leningen van het Vlaams Woningfonds zijn goedkoop en een uitkomst voor alleenstaanden en gezinnen met of zonder kinderen die niet boven een bepaalde inkomensgrens uitkomen. Vlaams -Brabant van de hieronder vermelde initiatiefnemers stimuleren. Homans wil nog strengere voorwaarden voor sociale leningen.


Daar zijn allerlei voorwaarden aan verbonden en valse verklaringen triggeren een weigering. Wat niet meer dan logisch is. Vlaamse Woonlening of de sociale lening bij de VMSW. Maar uit de cijfers blijkt alvast dat een pak mensen de weg vinden, en een eigen huis kunnen bezitten dankzij het Fonds.


Er is geen verschil meer tussen de beide leningen. De VMSW en het Vlaams Woningfonds blijven wel aparte instellingen die wel een identieke hypothecaire lening verstrekken. BELANGRIJK: Er worden in tegenstelling tot de gesubsidieerde sociale lening van de VMSW of van het Vlaams Woningfonds geen inkomensvoorwaarden gesteld zoals vaak ten onrechte gedacht wordt.


Vlaams woningfonds voorwaarden

Ook is er geen enkele beperking inzake het kadastraal inkomen van de woning. Over het algemeen duurt het bij het vlaams woningfonds ook maanden om de papier molen door te komen. Ik kan je alleen maar aanraden om van te voren ook ben hen te gaan praten als je bij hen eventueel een lening zou willen aangaan zodat je alle papieren al op orde kunt hebben nog voor het tekenen van de compromis. Als u aan bepaalde voorwaarden voldoet, komt u in aanmerking om via een sociale lening voordelig geld te lenen voor de bouw of aankoop van een woning. Het Fonds kan in overeenstemming met de Regeringscommissarissen evenwel afwijken van deze regel wanneer het dit op grond van gunstige vermoedens verantwoord acht en aanvaarden dat het bedrag van het krediet ten hoogte groter is dan de verkoopwaarde van het goe in voorkomend geval na de uitvoering van werken.


Voldoe je aan de gestelde voorwaarden betreffende belastbaar inkomen en de verkoopwaarde van je woning ? Vlaams Woningfonds heeft, kan u- indien u reeds een voldoende kapitaal hebt terugbetaal onder bepaalde voorwaarden (een deel van) dit kapitaal opnieuw lenen zonder een nieuwe hypotheek te nemen. Dan kan je voor de aankoop van je woning of renovering aankloppen bij het Vlaams woningfonds voor een sociaal krediet. Desondanks zijn er nog steeds heel wat mensen die de weg niet vinden naar het Vlaams Woningfonds. Uitgebreide informatie betreffende een lening bij het Vlaams Woningfonds West-Vlaanderen vindt u hier. De sociale woonkredieten worden toegekend aan gezinnen en alleenstaanden met een reglementair begrensd inkomen.


Meer info en exacte voorwaarden. Voor wie en welk project? Hier vindt u alle informatie over een sociale woning huren: aan welke voorwaarden moet u voldoen? Informatie en diensten van de overheid. Hallo, Hebben jullie ervaring met het vlaams woningfonds ? Het zit namenlijk zo dat wij jaar geleden ons lening hebben afgesloten bij KBC.


Openingsuren van Vlaams Woningfonds in Brussel met adres Ieperlaan vind je op deze pagina. Daarnaast zijn ook openingsuren op koopzondagen en feestdagen te vinden, alsook contactgegevens en adresgegevens van de Vlaams Woningfonds in Brussel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts