woensdag 16 januari 2019

Sociale lening woning verkopen

U mag de woning tijdens die periode, net zoals bij een sociale koopwoning, niet verhuren of er een zakelijk recht op afstaan, ook niet aan een erfgenaam. Als u zou overlijden vóór het verstrijken van de termijn van jaar, dan moet één van uw erfgenamen, net zoals bij een sociale koopwoning, de verplichtingen verder naleven. Sociale kredietmaatschappijen.


Sociale lening woning verkopen

Het Brussels Gewest staat in voor de zogenaamde waarborg van honorering opdat deze maatschappijen hypothecaire kredieten tegen een verlaagd tarief kunnen toestaan aan mensen die zonder zo’n lening geen woning op de privémarkt kunnen kopen. Is vorig jaar verkocht en alles terugbetaald. Bij verkoop van de woning moet u altijd volledig vervroegd terugbetalen. U wendt zich dan rechtstreeks tot uw notaris, die de nodige documenten voor de terugbetaling van de lening aan de VMSW zal bezorgen. De notaris zorgt ook voor de opheffing (handlichting) van de hypotheek op uw woning.


De sociale woonlening is een hypothecaire lening. Dit wil zeggen dat deze lening volledig fiscaal aftrekbaar is. Er wordt geen rekening gehouden met o. De voorwaarden voor een sociale lening ? Het Vlaams Woningfonds zet ze voor jou op een rijtje, en helpt je graag aan zo’n goedkope woonlening. Een sociale lening , ook voor u? Door middel van enkele eenvoudige vragen maken we u wegwijs.


Wie een woning koopt, bouwt of verbouwt staat voor een zware en belangrijke investering. Dankzij een woonkrediet kunt u deze kosten spreiden in de tijd. Jouw besluit staat vast: je wil jouw appartement of huis verkopen om een nieuwe woning te kunnen kopen. Wat zijn jouw plichten als jouw hypothecair krediet nog loopt? Je hebt twee mogelijkheden: je kan jouw krediet overdragen op jouw nieuwe woonst of jouw vroegere lening afkopen en een nieuwe afsluiten.


Voor een sociale bouwgrond betaalt u de registratiebelasting (verkooprechten) bovenop de verkoopprijs. De kosten, rechten en erelonen van de akte betaalt u ook, zowel bij de aankoop van een sociale woning als een sociale bouwgrond. Voor de aankoop van een sociale woning of bouwgrond kunt u een Vlaamse Woonlening krijgen. Dat is een woonkrediet. Nadelen sociale lening.


U kan niet voor elk pand een sociale lening krijgen. De Vlaamse Woonlening kan aangevraagd worden om een ( sociale koop) woning te kopen, om een woning te kopen en te renoveren, te verbeteren of aan te passen, om de eigen woning te renoveren, te verbeteren of aan te passen en om een woning , bijvoorbeeld na een. Sector kredietverlening en verkoop. Je kan de woning vrij gebruiken, verhuren, verkopen , vervreemden, …. Eigendomsvoorwaarde aangepast. Wil je een bescheiden woning kopen, bouwen of verbouwen?


Dan kan je voor een sociale lening ook terecht bij een erkende kredietmaatschappij. Wij bieden een full service aan, alle attesten bij de verkoop van uw woning worden door ons aangevraagd en betaald. Uw huis verkopen , zorgeloos en snel is nog nooit zo dichtbij geweest. Om ervoor in aanmerking te komen, moet u voldoen aan bepaalde voorwaarden. In mijn geval kan ik dus als alleenstaande hier aanspraak op maken.


Sociale lening woning verkopen

Als je van plan bent om je woning te verkopen , neem dan eerst contact met ons op. Er zijn immers een aantal voorwaarden verbonden aan een sociale woning. Als je een sociale woning koopt, dan heb je een woonstverplichting van jaar. Om zo’n lening af te sluiten, is een kredietakte of een leningsakte nodig die door een notaris wordt opgesteld.


In zo’n akte geef je het onroerend goed (de woning die je koopt) in hypotheek. Daarmee krijgt degene die jou het geld leent, het recht om de woning te verkopen als jij de lening niet kan terugbetalen. Klik hieronder op STARTEN om een gratis waardebepaling van uw woning aan te vragen. Na uw aanvraag zullen één of meerdere erkende makelaars (telefonisch of per e-mail) contact met u opnemen.


Na de waardebepaling weet u exact wat u woning waard is en voor wat voor bedrag u uw woning nu zou kunnen verkopen. De prijzen voor een huurhuis of -appartement zijn zienderogen gestegen en voor het gezin lijkt er weinig betaalbaars op de markt te zijn. Is de woning niet langer uw hoofdverblijf, zonder dat u deze verkoopt? Situaties die ook gelden als verkoop. Bijvoorbeeld door bran sloop, of doordat de woning langer dan jaar te koop staat?


In deze situaties gelden dan dezelfde regels als bij het verkopen van een woning.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts