maandag 21 januari 2019

Nummer blokkeren proximus

Het is gratis voor uw gsm- nummer , maar u betaalt € 33. Of bent u uw gsm kwijt? Laat zo snel mogelijk uw simkaart en gsm blokkeren. Daarna kunt u gratis een nieuwe simkaart afhalen in een verkooppunt.


Houd het serienummer van uw toestel bij de hand (Waar kunt u het serienummer van uw gsm terugvinden?). Is het mogelijk om een nummer te blokkeren ? Op mijn gsm kan ik deze functie niet terug vinden dus misschien wel via Proximus zelf misschien? U kunt gratis in MyProximus instellen welke soort betaalnummers en betaalsms’en u wilt blokkeren. Om uw inschrijving op een sms-dienst stop te zetten, stuurt u gewoon STOP (in hoofdletters) naar het sms- nummer van de dienstenleverancier of naar het contactnummer van de dienstenleverancier.


Als u een nieuwe gsm of tablet hebt gekocht, dan raden we aan om zo snel mogelijk het serienummer van uw toestel op te zoeken en te noteren. U hebt deze IMEI-code namelijk nodig om uw gsm te kunnen identificeren en blokkeren in geval van diefstal of verlies. Wat Proximus betreft cfr.


Nummer blokkeren proximus

Elke oproep die niet geïdentificeerd wordt op het scherm van je telefoon wordt automatisch geweigerd. De anonieme beller ontvangt dan een melding dat zijn oproep geweigerd werd en dat hij je kunt terugbellen als hij de functie waarmee hij zijn nummer verbergt, uitschakelt. Is er een technische oplossing om zijn nummer te blokkeren , zonder direct naar de politie te moeten gaan. Ze is momenteel klant bij proximus , maar overweegt een overstap naar Telenet (Mobistar). Word je heel vaak gebeld door een bepaald nummer , van een verkoopdienst of iets anders?


Wil je dat deze ongewenste telefoontjes en berichtjes stoppen? Bekende telefoontjes blokkeren in Android. Als het een normaal telefoonnummer betreft, moet je het nummer eerst als een contact opslaan en vervolgens in de contactgegevens op de menuknop drukken.


Ben benieuwd of er nog mensen zijn die van dit nummer last hebben. Helaas kunnen noch wij, dan moet iemand er mij maar op hoe een telefoonnummer blokkeren proximus. Het is dus belangrijk dat je de telefoon opneemt: Als het niet zo mag, hoe een telefoonnummer blokkeren proximus , noch de Ombudsman Telecom deze buitenlandse nummers voor u blokkeren.


Mocht u het niet kunnen blokkeren en het is altijd hetzelfde nummer dan zou ik als ik u was contact opnemen met uw telecomaanbieder met het verzoek om dit nummer te blokkeren. Raadpleeg daarvoor de handleiding van uw toestel of vraag aan uw telefoonprovider wat de mogelijkheden zijn. U kunt ook zelf kiezen of uw gegevens al dan niet vermeld. Ken je wel het nummer , maar weet je niet wie precies achter de ongewenste oproepen zit?


Dan kan je klacht indienen bij de Ombudsdienst voor Telecommunicatie. Zij zoeken dan de gegevens van de beller voor jou op. Je neemt nadien best ook nog contact op met de politie.


Daarvoor kon je eigenlijk niet iemand te blokkeren , behalve via een jailbreak of andere ingewikkelde manier. In de nieuwere versies van iOS is het echter zo gepiept. Je bent echt niet de enige en het speelt ook bij andere providers. Het is niet toegestaan een nummer te blokkeren.


Alléén als het nummer bij KPN zit kan KPN deze klant blokkeren , maar daar zitten wel procedures aan die vaak weken duren. Zit het bij een andere provider dan kan KPN niks doen. Bij de instellingen op mijn telenet heb je blijkbaar verschillende instelmogelijkheden om uitgaande telefoontjes te blokkeren (ik vermoe en dit is mijn eigen mening, dat dit geïmplementeerd is nadat ze een proces hierrond verloren hebben want dit is nu niet echt iets wat je zou verwachten van Telenet dat ze zo rekening houden met de klant). Sommige telefoontoestellen laten toe om specifieke oproepnummers of alle private nummers op je toestel te blokkeren.


Raadpleeg hiervoor de handleiding van je toestel of neem contact op met je telefoonprovider (Base - Proximus - Telenet - Orange). Je kan je telefoonnummer als een geheim nummer of niet-vermeld- nummer laten registreren. Telefoonnummer blokkeren - welke mogelijkheden zijn er? Er kunnen meerdere redenen zijn om een telefoonnummer te willen blokkeren. Het kan voorkomen dat u ongewenst veelvuldig wordt gebeld door iemand met een bepaald nummer.


Nummer blokkeren proximus

Maar het blokkeren van een nummer kan ook heel goed een preventieve actie zijn ter voorkoming van hoge telefoonkosten. Onbekende bellers en personen blokkeren in iOS. Telefoon, FaceTime, contacten: gebruik het i-symbool om contacten en nummers te blokkeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts