woensdag 16 januari 2019

Kleuren combineren woonkamer

Woonkamer kleuren kiezen. Met kleur kan je de sfeer van je woonkamer bepalen en zorgen voor een ruimtelijk effect. Tips om kleuren te combineren en handige truckjes om je woonkamer groter of intiemer te maken lees je hier. Ik heb weer veel voorbeelden van gekleurde woonkamers die je hopelijk inspireren.


Niet iedereen vindt het even makkelijk om kleurencombinaties voor de woonkamer te maken. Welke kleuren passen bij elkaar woonkamer. Je kunt natuurlijk voor een van de bovenstaande kleurencombinaties gaan.


Maar kies vooral voor kleuren die jou aanspreken en die jij mooi vind. Deze kleuren vloeken niet, maar sluiten op elkaar aan en versterken elkaar juist. Ze creëren samenhang en eenheid. Een kleurenpalet kan je helpen bij het inrichten van je interieur.


Kleuren combineren woonkamer

Dus geen al te felle kleuren die van de muren spatten. En ook geen intens roo oranje of geel, want dat zijn kleuren die aanzetten aan tot activiteit. Houd ook rekening met het feit dat je veel tijd doorbrengt in de woonkamer : urenlang op een Ferrari rode muur kijken is niet prettig. Wit is daarnaast ook perfect te combineren met alle andere kleuren in het interieur. Kies kleuren die je helpen om tot rust te komen.


Een woonkamer die geheel wit geschilderd is heeft wel wat meer kleur en materiaal nodig in de decoratie en het meubilair. Om het geheel nog iets levendiger te laten lijken kun je ook een muur in de woonkamer een kleur geven die terugkomt in de accessoires. Felroze, groen of blauw.


Zodra je voor felle kleuren gaat, is het even oppassen. Nu zijn er uiteraard mensen dol op deze kleuren , maar als je rust wilt creëren in je woonkamer zullen de felle kleuren je niet helpen. Kies in zo’n geval liever voor de iets subtielere kleurschakering van de kleur waarin jij jouw woonkamer graag wilt verven. Dat komt omdat lichte kleuren rust en neutraliteit uitstralen.


Bovendien zijn lichte kleuren nooit ouderwets, en kan je ze met heel veel andere kleuren combineren. Schilder je je woonkamer in lichte kleuren , dan is de kans heel groot dat je meubels ook nog steeds goed in de woonkamer zullen passen. Verfkleuren kiezen en de juiste kleuren combineren , is zo makkelijk nog niet. Daarom een paar tips en advies. Voorop staat dat jij je prettig voelt in je eigen huis.


Kleuren combineren woonkamer

Kleuren roepen bij iedereen een ander gevoel op. Dit heeft ook te maken met je eigen bagage en ervaringen. Neutraal, robuust en natuurlijk. Prachtige naturel tinten zorgen voor een licht en fris interieur.


Door kleurtinten te kiezen die dicht bij elkaar liggen kun je naar hartenlust combineren , want het staat altijd goed bij elkaar. Het kleuradvies voor deze woonkamer is dan ook: gebruik veel wit in combinatie met pastelkleuren, zoals Drifting Cloud of Silver Shores deze kleurencombinaties creëren een stabiele, ruimtelijke sfeer. Combineer deze kleuren met modern en minimalistisch meubilair. Toch kan het ingewikkeld zijn om te weten welke kleuren er goed tot hun recht komen in je huis. Daarbij is ook het combineren van kleuren een dappere opgave.


Het geheel moet immers wel een kloppend plaatje zijn. Om de juiste sfeerimpressie van kleuren te genereren, kan het daarom nuttig zijn om de Feng Shui-gebruiken erbij te pakken. We ervaren ze van nature als warm of koud. In de illustratie zie je een opdeling tussen warme kleuren (roo oranje, geel), koude kleuren (groen, blauw, paars) en neutrale kleuren (bruin, grijs). Kleuradvies voor je woonkamer nodig?


Met de juiste kleuren , accenten en materialen creëer je jouw ultieme (droom)living! Het lastige aan decoreren is om alle materialen, patronen en kleuren op elkaar af te stemmen. Wil je meerdere kleuren combineren ? Variatie maakt je interieur spannend en interessant, maar een mismatch is zo gemaakt. Verschillende houtsoorten combineren kan soms knap lastig zijn.


Maar welke kleuren kan je nu met elkaar combineren in een woonkamer ? Om een harmonieus kleurconcept te creëren kan je een hoofdkleur, een contrasterende kleur en secundaire kleuren gebruiken. Ontdek hoe je te werk kunt gaan om een passend kleurenschema voor je woonkamer te vinden en waarop je daarbij moet letten. Er zijn vele studies gedaan naar de effecten van bepaalde kleuren op mensen. Maar wat dit voor jou interieur betekent is lastig te zeggen. Maar belangrijker nog: het kan jouw interieur doen opleven, kamers ruimtelijker maken of juist rust brengen.


Kortokleur kan veel, mits je weet hoe je het kunt inzetten. Zo maken donkere kleuren jouw woonkamer niet per se gezelliger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts