dinsdag 7 mei 2019

Kleinste land ter wereld

Kleinste land ter wereld

De Maldiven is het kleinste land in Azië maar wel een ontzettend populaire bestemming voor toeristen. Het unieke aan dit land is dat het uit meer dan duizend kleine eilandjes bestaat. Deze eilanden zijn weer verspreid over een ontzettend groot gebie wat dit een van de meest uitgespreide landen ter wereld maakt. Vaticaanstad is het kleinste land ter wereld , omgeven door de stad Rome. Dit klein land beslaat slechts een oppervlakte van hectare.


Kleinste land ter wereld

Het Vaticaan is ook het minst bevolkte land ter wereld , het heeft slechts 1. Nauru komt op de derde plek als kleinste land ter wereld , maar het is ook de kleinste eilandstaat ter wereld. Het is ongeveer half zo groot als Schiermonnikoog en is ook de kleinste republiek ter wereld. Dit kwam vooral door de mijnbouw, waar fosfaten werden gewonnen. Het land ligt eigenlijk midden in Rome in Italië, maar is toch helemaal zelfstandig. Ze hebben bijvoorbeeld ook eigen euromunten.


Nauruanen) en een oppervlakte van km² (ongeveer half zo groot als het Waddeneiland Schiermonnikoog) is Nauru de kleinste republiek en de kleinste eilandstaat ter wereld en het kleinste land van Oceanië. Je vindt de landen van Azië tot in Europa en zelfs in Zuid-Amerika. In deze blog van de kleinste landen ter wereld. Zoals je niet zal doen verrassen, houden wij van lijstjes en zochten de top grootste landen ter wereld voor je uit.


De nummer op onze lijst van grootste landen ter wereld is Algerije. Tuvalu is een smal eiland gelegen in de grote oceaan ten oosten van Papoea-Nieuw-Guinea en Australië. Naast dat Tuvalu een van de kleinste landen ter wereld is is het tevens een van de meest afgelegen landen. Australië is zowel het grootste eiland als ook het kleinste continent van de wereld. Zo’n beetje driekwart van het land bestaat uit woestijn.


In het noordoosten vind je regenwouden, die naar het zuiden toe subtropische vormen aannemen. Vatikaan stad ) Het is gewoon een GIGANTISCHE kerk! Deel komt waarschijnlijk over een paar dagen online.


Polynesische archipel in de Grote Oceaan. Het bestaat uit atollen met in totaal een honderdtal eilandjes. Zelfs de kleinste gemeente van Nederland (Schoonhoven) is met kmnog altijd veel groter dan het kleinste land ter wereld. Lees verder… In de top hebben we alleen landen opgenomen die worden erkend als soevereine staten. We hebben plaatsen zoals Saba of de Kanaaleilanden dan ook bewust niet meegerekend.


Laten we beginnen met de top 5. Begrensd door Frankrijk aan drie zijden, met een zijde grenzend aan de Middellandse Zee, het centrum is ongeveer km van Italië en ligt slechts km ten noordoosten van Nice, Frankrijk. Het heeft een oppervlakte van km en een bevolking van 35. Monaco de tweede kleinste en dichtstbevolkte land ter wereld. Dit zijn de armste landen ter wereld – Nederland is keer zo rijk als het land dat onderaan bungelt. Het eerste hybride cruiseschip ter wereld is op reis: een 18-daagse trip naar Antarctica met 450.


Met zo’n 9inwoners, is het de kleinste onafhankelijke staat in de wereld , gekeken naar oppervlakte en inwonertal. De helft daarvan is tuin. Klein is zaligmaken zou je kunnen zeggen. Het is het dichtst bevolkte land ter wereld met zo’n 33.


Nauru - vierkante kilometer maakt dat deze staat zowel de kleinste republiek als de kleinste eilandstaat ter wereld is. Het ligt in Micronesië, een grote groep eilanden in de Grote Oceaan. San Marino kent de laagste werkloosheidscijfers van Europa en is één van de weinige landen ter wereld zonder staatsschulden.


Monaco (km²) Monaco is dan wel een zelfstandig vorstendom, maar je kunt het ook een stadstaat noemen. Menig stad in de wereld is groter dan het land Monaco met een oppervlakte van km².

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts