vrijdag 10 mei 2019

Kleuren combineren met groen

Daarom kun je groen goed combineren met vele andere kleuren. Wanneer je weet welk kleurentype je bent, zie je gelijk of je beter het warme of het koele groen draagt. Door naastliggende kleuren op de kleurencirkel te combineren krijg je harmonieuze kleurencombinaties. Veel gebruikte combinaties zijn oranje-roo blauw-turquoise en groen -geel. Om de harmonieuze kleuren tot hun recht te laten komen combineer je ze best met neutrale tinten zoals wit, grijs of zwart.


De kleuren bruin, zwart wit en grijs zijn neutrale kleuren. Bij bruin passen alle kleuren die ook in de natuur bij deze kleur voorkomen. Denk eraan dat lichtbruin het beste met lichtere tinten is te combineren en donkerbruin beter met fellere kleuren. Zwart en wit kan altijd bij bruin.


Zwart, wit en grijs kan met elke kleur gecombineerd worden. Dan kun je beter aan de slag gaan met toon-op-toon kleuren. Deze kleuren vullen elkaar juist aan, om zo een het gevoel van eenheid te geven. Je kunt deze toon-op-toon kleuren makkelijk met elkaar combineren.


Je kiest een basiskleur, zoals roo blauw of groen. De kleur combineer je vervolgens met lichtere of donkerdere tinten. Heart Wood combineren met de kleur groen en camel geeft een warme, botanische en toch stijlvolle uitstraling. Het belangrijkste bij het combineren van kleuren is toch wel dat de ruimte in balans is. Ik zoek altijd de balans op door met lichte kleuren te werken als tegenhanger voor de wat donkere aardetinten.


Tertiaire kleuren worden gemaakt door primaire en secundaire kleuren met elkaar te vermengen. Er zijn warme en koele kleuren. Warme kleuren zijn oranje, roo geel etc.


Een goede manier voor de leek in kleurcombinaties om te leren werken met kleuren is om koele kleuren met warme kleuren te combineren. Combineer primaire kleuren met andere primaire kleuren. Roo geel en blauw zijn altijd met elkaar in harmonie.


Groen in combinatie met … Als je meer voor de kleur groen in accessoires en mogelijk zelfs verf wil gaan, moet je eerst goed kijken naar de kleuren van de rest van je interieur. Groen heeft van zichzelf een wat koele uitstraling. Als je dus warmte in je huis wilt creëren kun je er een warmere kleur aan toevoegen, zoals geel of roze bijvoorbeeld.


Kleuren hebben als het ware een gevoeltemperatuur. We ervaren ze van nature als warm of koud. In de illustratie zie je een opdeling tussen warme kleuren (roo oranje, geel), koude kleuren ( groen , blauw, paars) en neutrale kleuren (bruin, grijs). Ga je voor warme of koude muurverf kleuren ? Daarvoor kijk je eerst naar de functie van de ruimte. Al deze eigenschappen maken het een zeer geschikte kleur voor de woonkamer.


Groen is makkelijk te combineren met andere kleuren. Welke kleuren passen bij elkaar in een groene woonkamer? Je ziet dit bijvoorbeeld terug in industriële. Kleurinspiratie voor in huis met de kleur olijfgroen in combinatie met koper. Maar hoe kies je de juiste kleuren voor de inrichting van je huis?


Kleuren combineren met groen

Vaak krijg ik namelijk de vraag. Het wiel bestaat uit pure kleuren , met in het midden van de cirkel de primaire kleuren : geel, rood en blauw. De tweede cirkel bevat de secundaire kleuren , die ontstaan wanneer je primaire kleuren met elkaar mengt.


Geel en rood geeft bijvoorbeeld oranje, geel en blauw resulteert in groen en blauw en rood vormen samen paars. Combineren met felle kleuren is leuk en gedurf maar het moet wel met de nodige aandacht gebeuren. We hebben het dan over fel geel, diep blauw, knal groen en hard roze. Het is daarom aan te raden naast een felle kleur ook lichte en vergrijsde kleuren te kiezen die passen bij de felle kleur.


Rood en blauw samen geeft violet. Een mix van blauw en geel geeft groen. Door geel en rood te mengen, bekom je oranje. Licht of donker toevoegen aan deze kleuren geeft eveneens verschillende kleurresultaten.


In zuivere toestand zijn ze bijna niet terug te vinden in de natuur. Ze kunnen gemakkelijk gecombineerd worden met eender welke kleur. Grijs is een neutrale kleur en is goed te combineren met veel kleuren.


Kleuren combineren met groen

Sombere kleuren gebruik je best voor je onderlichaam, heldere kleuren kunnen namelijk verdikken. Als je een tint groen kiest die in de natuur voorkomt, dan zal bijna elk kleur daarbij passen. Mooie pasteltinten in het groen.


Een frisse kleurencombinatie met rustgevende kleuren. We zijn vaak geneigd om voor in de keuken te kiezen voor een veilig kleur zoals wit of grijs. Deze keuken bewijst dat groen ook een hele mooie en sfeervolle optie is. Het combineert prachtig met de bruintinten van het hout en geeft een frisse uitstraling. Hierbij wordt er natuurlijk geen lichte kleur als lime groen bedoel maar donkere tinten als donkerzeegroen, legergroen en olijfgroen.


Kleuren combineren met groen

Indien je het avontuur niet aandurft om van top tot teen in het groen te lopen, kun je altijd nog een groene blazer rocken en dit combineren met een beige chino. Als je dan nog wat wit ergens in je outfit of de print laat terugkomen maak je jouw outfit nóg frisser! Geel met groen combineren is heel leuk.


Het eerste wat ik deed toen ik in mijn studentenkamer trok, is de muur geel schilderen – en dat is ook meteen de beste interieurkeuze die ik ooit heb gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts