dinsdag 28 mei 2019

Zinnen maken oefeningen

Om beter te leren schrijven laat ik mijn leerlingen oefenen in het formuleren van zinnen. Weet je vaak niet goed op welke plaats al die woorden moeten staan? U kunt ook veel oefeningen downloaden en afdrukken.


Frans Snik, Ed Kniesmeijer en René den Nijs. Zet de woorden in de goede volgorde. Zo krijg je goede zinnen. Kijk goed naar het voorbeeld! Groep C - Blok Schrijven.


De enige manier om Engelse zinnen te leren vormen, is eigenlijk uitproberen. Eerst zal je alle grammatica moeten overlopen en snappen. Hiermee kan je beginnen op deze pagina.


Zinnen maken oefeningen

Probeer met de volgende woorden een mooie Engelse zin te vormen. Oefeningen mooie Engelse zinnen. We beginnen met een makkelijke oefening en maken het alsmaar moeilijker. Met dit werkboekje oefenen de leerlingen op het maken van verschillende soorten zinnen en het gebruik van het juiste leesteken. Taal, zinnen en woordenschat oefenen en leren voor groep groep groep groep en groep 8. ZOEKPLEIN - KINDERPLEINEN Kinderpleinen is een gratis startpagina voor het onderwijs, mede mogelijk gemaakt door adverteerders.


Over een afspraak maken , werk of school. Je beantwoordt vragen en maakt oefeningen met woorden en zinnen. Vind je die nog moeilijk? Jij zegt daarna de zinnen rechts en gebruikt daarbij het voltooid deelwoord van het gebruikte werkwoord.


Eerst mag je de zinnen meelezen, later moet je de zin uit je hoofd kunnen maken en zeggen. Drag- en dropoefeningen. Duitse zinnen en woordvolgorde.


Een juiste formulering valt of staat met een correcte zinsopbouw, en de oefeningen bij dit onderdeel leren hoe dat te doen. Educatieve startpaginas met veel taal oefeningen voor analfabeten en analfabete anderstaligen. Je kunt hier oefeningen downloaden die gaan over het maken van zinnen.


Extra oefeningen Jenny van der Toorn-Schutte Boom. Les Zinnen maken (1). Nederlands is niet moeilijk, gewoon even oefenen.


Probeer nu de bovenstaande zinnen om te draaien en begin met het voegwoord. Of oefenen voor het inburgeringsexamen? Of voor het Staatsexamen I of II? Er zijn oefeningen voor alle niveaus.


Bekijk het bord Zinnen maken van anneliseboeyken op Pinterest. Bekijk meer ideeën over Taal, Zinsbouw en Woordenschat. Passieve zinnen actief maken , dat is een vaardigheid die elke goede schrijver moet beheersen. Tenminste als je Stephen King moet geloven (hier lees je meer van zijn schrijftips ). Timide schrijvers houden van passieve zinnen , net als timide minnaars van passieve bedpartners houden. Registreer bij KlasCement en doorzoek gratis tienduizenden leermiddelen.


Alles over de spaanse taal. Spaanse zinnen voor op vakantie. De tasjesles, geschikt voor onder- en middenbouw, is een fijne manier om kinderen uit te dagen lange zinnen te maken. TasjeslesInhoudTasjeslesMiddenbouwWat levert het op?


Kaartjes De tasjesles is ontworpen door Annemarijn van der Woude, ambulant begeleider en leerkrachten coach. Doelen: Je kan van kleine zinnen lange zin maken. Je kan een voegwoord gebruiken om een samengestelde zin te maken. De buren maken altijd veel lawaai.


We zullen samen je cv maken. Hij heeft een afspraak bij de tandarts gemaakt. Mijn ouders maken te vaak ruzie.


Steeds meer van de oefeningen op deze site zijn ook geschikt gemaakt voor Quizlet: installeer de app op je mobieltje of Ipa en je kunt heel makkelijk wat oefenen ‘on the go’, ‘en route’ dus. Ga naar de pagina op Quizlet van Nufransleren, ( kan ook op je laptop natuurlijk ), en de rest wijst zich vanzelf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts