donderdag 30 mei 2019

Lat relatie en partnerpensioen

Lat relatie en partnerpensioen

Een nieuwe liefde biedt kans op een weloverwogen nieuwe keuze. Wat voor ­ relatie gaat het worden? Eén met vrijheid of nabijheid? Losjes of met een wettelijke verankering?


Een lat - relatie biedt de meeste vrijheid. Lat staat voor Living Apart Together: apart samenwonen. Ieder behoudt zijn eigen bedoening en de zeggenschap daarover. Hij wil metname dat zijn pensioen na zijn overlijden ( jakkes) naar mij gaat.


Nabestaande pensioen LAT Relatie - Hoe krijgt de. Hoe krijgt de partner nabestaandepensioen, indien men niet is gehuw of samenwoont, maar simpelweg een LAT relatie hebben ? Om één en ander goed vast te leggen en de partner te beschermen, m. Het samenlevingscontract is onder meer nodig om een lagere fiscale erfbelasting claim te hebben en om (indien gewenst) een goed langstlevende testament op te kunnen stellen. Lat relatie en samenlevingscontract. Ontvang je partnerpensioen en krijg je een nieuwe relatie ? Bij veel pensioenfondsen blijft het recht hierop bestaan.


Dit komt doordat dit pensioen is opgebouwd via je overleden partner. Dit pensioen is vaak levenslang en in sommige gevallen tot bijvoorbeeld je pensioenleeftijd. Een nabestaandenpensioen kan namelijk ook nog gesplitst zijn in een partnerpensioen en een wezenpensioen. De hoogte van het nabestaandenpensioen Het partnerpensioen is normaal gesproken.


Wanneer gescheiden personen of weduwen en weduwnaars voor een vorm van samenleven kiezen ( lat - relatie , samenwonen of trouwen) dan heeft dat wel degelijk consequenties voor de portemonnee. Toch is het niet altijd koek en ei. Ik krijg af en toe e-mails van mensen die in een lat relatie zitten en mijn hulp nodig hebben om de relatie fris te houden.


Lat relatie en partnerpensioen

Of erger: om te voorkomen dat de relatie helemaal op de klippen loopt. Het is niet het meest makkelijke op aarde, een lat relatie onderhouden. Als u overlijdt, kan uw partner recht hebben op partnerpensioen van Pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW).


In de afgelopen jaren is de regeling voor partnerpensioen veranderd. Welke regeling voor u geldt, hangt af van het moment waarop u pensioen bij PFZW bent gaan opbouwen. Ik heb sedert jaar een LAT relatie. Wij zijn voornemens op samen te gaan wonen.


Zij heeft een huurwoning en wil die nog even aanhouden. Daarvoor moet zij op het oude adres ingeschreven blijven. Mijn vriendin en ik hebben jaar een lat relatie. Bij de dood van een van ons beide willen we geld en goederen aan de ander nalaten. Omdat we via het pensioenfonds ook partner-pensioen betalen willen we dat dit ook aan de partner toekomt.


Ze hebben dan een lat - relatie , waarbij ze een deel van de week samen zijn, ieder hun eigen huishouden houden en de financiën gescheiden blijven. Uit het VU-onderzoek blijkt dat van de 55-plussers die opnieuw een relatie aangaan eenderde trouwt, eenderde gaat samenwonen en eenderde begint een lat - relatie. Voor anderen die een latrelatie hebben, is er niets geregeld. Er is geen partnerpensioen op de pensioendatum, dus inruil is niet mogelijk.


Op de pensioendatum of bij ontslag kunt u een deel van het ouderdomspensioen omruilen in een partnerpensioen. Partnerpensioen Uw ex-partner heeft recht op partnerpensioen , maar alleen als dit een partnerpensioen op opbouwbasis betreft. Als uw partnerpensioen op risicobasis is verzeker vervalt het recht voor uw ex-partner op dit pensioen.


In uw pensioenregeling ziet u hoe dit in uw geval is geregeld. Dan geldt de oude regeling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts