woensdag 10 juli 2019

Voegwoorden van tijd

Voegwoorden van tijd

Met voegwoorden wordt het verband tussen (de inhoud van de) zinnen duidelijk. Voegwoorden van tijd zijn onder meer nadat, voordat, zolang, terwijl en totdat. Imiteren en kopiëren van ideeën en voorbeelden in deze video is zonder toestemming van.


Voegwoorden van tijd

Start studying Soorten voegwoorden. Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools. Je leert wat voegwoorden zijn en wanneer je ze gebruikt.


Ook maak je kennis met de twee verschillende soorten voegwoorden : de nevenschikkende en de onderschikkende voegwoorden. Deze voegwoorden situeren de werking na het spreekmoment of geven een herhaalde werking aan. Opmerking De grens tussen als en wanneer als voegwoorden van tijd en als voorwaardelijke voegwoorden is niet altijd even. Door het voegwoord want wordt er één zin van gemaakt. Een onderschikkende voegwoord verbindt een hoofdzin (belangrijkste zin) met een bijzin (minder belangrijke zin).


De onderschikkende voegwoorden kun je niet uit je hoofd leren, omdat er heel veel van zijn. De voegwoorden als en wanneer zijn synoniem. In sommige gevallen zijn deze woorden uitwisselbaar met indien, in andere niet. Daartoe moeten we onderscheid maken tussen voegwoorden van tijd en voegwoorden van voorwaarde of veronderstelling. Je mag naar huis, als je werk klaar is.


Ik schil de aardappels, terwijl jij de groente schoonmaakt. Hij komt zodra hij klaar is. Ik bepaal zelf wel wanneer ik naar bed ga. Wil je het herkennen van voegwoorden oefenen? Je krijgt er een gratis E-book bij waarin de regels nog eens op een rijtje worden gezet.


Meestal hebben ze de vorm van een BIJWOORD. ONDERSCHIKKEND: In het Frans zijn er twee categorieën voegwoorden : onderschikkend en nevenschikkend. Het wordt gecombineerd met een persoonsvorm in de. Je kunt de oefenbladen en hulpbladen hier downloaden. Nederlandse bijwoorden van tijd (vandaag, morgen) Online taallessen met natives.


Daarom komt in het eerdere voorbeeld het woord is bij het onderschikkende voegwoord aan het einde van de bijzin het mooi weer is, maar bij het nevenschikkende voegwoord op de tweede plaats (het is mooi weer). Als gevolg kunnen bijzinnen meestal niet zonder verandering van de woordvolgorde als zelfstandige zin gebruikt worden. Geeft een moment in de tijd , een chronologisch verband of een volgorde tussen zaken aan. Eerst klop je boter en suiker romig. Vervolgens schep je de bloem door het mengsel.


Hij trad af toen de Tweede Kamer een motie van wantrouwen tegen hem had aangenomen. Dit zijn voegwoorden van tijd. These are conjunctions of time. Let op de ingewikkelde woordvolgorde van een hoewel-zin.


Ik ga niet surfen, hoewel het zondag is. Een maar-zin is eenvoudiger en betekent ongeveer hetzelfde. Het is zondag, maar ik ga niet surfen. Wat in de eerste zin wordt genoemd gebeurt. Cuando, mientras, hasta que, después de que Subjuntivo of indicativo?


Voegwoorden van tijd

Deze pagina noemt de meeste gebruikte. In de oefeningen die u hier vindt, wordt vooral aandacht besteedt aan de bijwoorden die tijd of ruimte concreter maken. Zo wordt: I love playing tennis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts