dinsdag 4 augustus 2015

Klassiek ballet op latere leeftijd

Je moet dan alle basisdingen nog leren, zoals tellen en maat houden. Wanneer je op jongere leeftijd al een dansbasis hebt geha zou het makkelijker gaan. Als je jaar en een beginner op het gebied van klassiek ballet bent, hoef je dus niet bang te zijn dat je in een groep bij heel jonge kinderen komt. Je komt bij leeftijdsgenoten die, net als jij, net zijn begonnen met het beoefenen van ballet.


De minimale leeftijd voor balletles is jaar, dit wordt vaak ‘ dansante vorming ‘ genoemd. ALMAX Dance Center Deventer is dé toonaangevende dans school van Deventer en omstreken, voor iedereen die van dansen houdt. Kenmerkend voor onze Dance Center is kwaliteit, inspiratie, discipline en vooral plezier in het dansen. Zowel professioneel als op recreatief niveau.


Ja: voor volwassenen die op latere leeftijd nog aan ballet willen doen is er een speciale klas voorzien (ballet beginners voor volwassenen). Hierin wordt de basis van het ballet aangeleerd op een ietwat trager tempo. En dan heb ik het over zeker lessen per week van meedere uren. Ik heb jaar klassiek ballet gevolgd.


Klassiek ballet op latere leeftijd

Klassiek ballet is er voor iedere leeftijd en op ieder niveau. Kinderen komen via de ADV lessen vanzelf terecht bij de klassieke balletlessen. Deze lessen vormen de basis, van waaruit ze alle dansvormen kunnen gaan beoefenen. Er bestaat geen betere methode om het lichaam geheel te controleren. Ballet voor beginners De beginners lessen ballet voor volwassenen zijn specifiek opgericht voor volwassenen die op latere leeftijd en zonder enige ervaring willen beginnen met ballet.


De basistechniek van bij de kinderen wordt op een iets sneller tempo aangeleerd. Hoger niveau De lessen van het kinderballet worden verder gezet op een gevorderd. Er wordt les gegeven in de stijlen klassiek ballet , moderne dans, jazzdance, show musical en urban stijlen als streetdance en breakdance. Daarnaast biedt het danshuis workshops, yoga, pilates, stretching en technieklessen. Danswerkplaats zelf dans maken Danswerkplaatsen zijn landelijke broedplaatsen voor danskunstenaars en dansmakers.


Iedere dansacademie leidt zijn leerlingen volgens een andere, eigen werkwijze op. De een is meer op klassiek ballet gericht, de ander meer op hedendaags ballet. De een is erg op de technische aspecten van de dans gericht, de ander wil improvisatie en creativiteit juist meer de vrije loop laten. Ik ben afgelopen september gestart met klassiek ballet.


Daarvoor heb ik alleen een klein beetje gedanst als colorguard voor twee jaar. Volwassenen die op latere leeftijd willen beginnen met ballet , kunnen in deze les terecht. We leren de klassieke basistechnieken met bewegingen uit het klassieke balletrepertoire en werken aan lichaamscontrole, elegantie, placement, spierkracht en lenigheid. Deze les is zowel voor beginners als dansers met enige ervaring.


George Balanchine was de voornaamste link tussen klassiek ballet en jazzdans. Jazzdans is gebaseerd op populaire in plaats van klassieke muziek. Naast jazz danst men ook op rock en hiphop. Zo ontstond het hedendaags ballet. Veel volwassenen zien het gebrek aan danservaring als een hoge drempel om nog op latere leeftijd aan klassiek ballet te beginnen.


Juist voor hen komt Balletschool Schagen met een nieuwe les. Ervaring is dus absoluut niet nodig, zin om te dansen wel. Op dinsdag juni start om 20.


Klassiek ballet op latere leeftijd

Voor de ambitieuze leerling hebben wij tevens het DanceAmbition programma, waarbij er vier keer per week een les gevolgd wordt. Wie de juiste techniek onder de knie heeft, vermindert het risico op kwetsures. Wie een degelijke basis klassiek heeft gevolg zal zich sneller kunnen ontplooien in gelijk welke andere dansvorm. Ballet en alle vormen van dans kan je gewoon voor je plezier doen. Er zijn in Nederland een heleboel privé scholen waar je verschillende vormen van dans kunt leren.


Ook klassiek ballet kan je op latere leeftijd nog leren voor je plezier in een basisles. Is dans meer dan een hobby voor je? Deze school wordt met passie geleid door Kitty Hart, iemand met hart voor dansen en levenslange ervaring, die ze graag deelt. Daardoor is het gemakkelijk om ook op latere leeftijd met klassiek ballet te beginnen.


Klassiek ballet op latere leeftijd

Onze gespecialiseerde docenten geven opbouwende individuele correcties en zijn ervaren en goed onderlegd in de klassieke ballet techniek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts