donderdag 9 februari 2017

Kadastraal inkomen assistentiewoning

VCF bepaalt: “Op aanvraag van de belastingschuldige wordt een vrijstelling van de onroerende voorheffing verleend voor het kadastraal inkomen van : 1° de onroerende goederen of delen ervan, gelegen in het Vlaamse Gewest die een belastingplichtige of een bewoner zonder winstoogmerk heeft bestemd voor het openbaar uitoefenen van een eredienst of van de vrijzinnige morele. Dat is dus je onroerende voorheffing, berekend op het kadastraal inkomen van de assistentiewoning. Wat houdt die erkenning nu in? We spreken hierboven over een erkende assistentiewoning , maar wat betekent dat nu concreet?


Kadastraal inkomen assistentiewoning

Iedere eigenaar van een assistentieflat geniet van de vrijstelling van onroerende voorheffing of grondlasten. Bepaalde onroerende goederen zijn vrijgesteld van de onroerende voorheffing. Normaal betaalt u dit maal per jaar berekend op basis van uw kadastraal inkomen.


Een aantal vrijstellingen worden automatisch toegeken andere vrijstellingen moeten aangevraagd worden. Als die woning met een geldige bouwvergunning wordt gerenoveerd zodat ze weer bewoonbaar wordt, dan wordt u vijf jaar lang belast op het oude - dus lagere - kadastraal inkomen. U betaalt dus wel onroerende voorheffing, maar op een lagere basis. Het nieuwe - hogere - kadastraal inkomen door de verbouwingen wordt dus met vijf jaar uitgesteld. Het kadastraal inkomen bepaalt ook hoeveel registratierechten u betaalt bij de aankoop van een huis.


Wie in Vlaanderen een bescheiden woning koopt met een beperkt ki en aan een aantal voorwaarden voldoet, moet maar in plaats van procent registratierechten betalen. Het is een woonvorm die een bepaalde mate van privacy mogelijk maakt. Het (geïndexeerde) kadastraal inkomen vormt de basis voor de inning van de onroerende voorheffing (in Vlaanderen een Vlaamse bevoegdheid) en voor het bepalen van het onroerend inkomen waarop u belast wordt in de personenbelasting. Dit kan een stuk grond of een gebouw zijn. Berekening van de belasting.


Hoe wordt de belasting berekend? Hierop is een forfaitaire kostenaftrek van van toepassing en het geldend belastingtarief is. Het inkomen geeft weer wat de woning je zou opbrengen als je het zou verhuren tegen de normale voorwaarden die op dat moment gelden. Van de hypothecaire lening die u eventueel bent aangegaan om het vastgoed te betalen is enkel het saldo van de interesten die u betaalt en het kadastraal inkomen belastbaar. De woning is speciaal aangepast om extra veilig te zijn.


Kadastraal inkomen assistentiewoning

Serviceflats Initiatiefnemers mogen nu vrij beslissen om al dan niet een erkenning aan te vragen. Zo wil de Vlaamse regering de erkende groepen van assistentie-woningen, zoals deze van ProxLiving, die een bepaalde zorg- en kwaliteitsgarantie bieden, onderscheiden van niet-erkende groepen. Ik ben eigenaar van een in België gelegen gebouwd onroerend goed dat ik verhuur aan een particulier die het (gedeeltelijk) voor zijn beroep gebruikt. Een erkende assistentiewoning biedt u de mogelijkheid om zelfstandig te blijven wonen, met een permanent zorgaanbo maar ook met de geruststelling dat er de klok rond acute hulp beschikbaar is. De Zilvertorens doet voor het ruime aanbod van zorg-en dienstverlening binnen zijnn projecten een beroep op verschillende zorgpartners.


Bovendien wordt het kadastrale inkomen vermeerderd met veertig procent. Daarnaast moet je ook rekening houden met de indexeringscoëfficiënt. Wat is het kadastraal inkomen Om te kijken waar het kadastraal inkomen (KI) vandaan komt, moeten we onze broek met olifantenpijpen aantrekken.


Kadastraal inkomen assistentiewoning

Om de huidige waarde van het onroerend goed te bepalen, wordt het kadastraal inkomen jaarlijks geïndexeerd. In het geval van woningen met een klein beschrijf – een kadastraal inkomen lager dan 7euro – kan je onder bepaalde voorwaarden een verlaagd tarief genieten van in Vlaanderen en in Wallonië. De vaststelling hiervan gebeurt door de Administratie van het Kadaster, Registratie En de Domeinen (AKRED). Als je een woning bouwt of verbouwt, moet je dit ook binnen de dagen na voltooiing van de werken melden aan AKRE anders riskeer je een boete of vervolging. Residentie Prinsenhof, het Senior Homes-project met erkende assistentiewoningen in stad AalstReeds geopendDe residentie is gelegen in de Nieuwbeekstraat in Aalst.


Die wordt gebaseerd op je kadastraal inkomen en ligt in lijn met je eerste woning. Het verschil is wel dat de voordelen die je hebt bij je eerste woning, zoals een vermindering door een aantal kinderen ten laste, niet aanwezig zijn bij een tweede verblijf. Er is daarnaast de gemeentebelasting.


Ieder jaar opnieuw wordt het bedrag geïndexeerd. Daarnaast kan de administratie het bedrag -al dan niet op verzoek van de eigenaar- aanpassen als er wijzigingen optreden, bijvoorbeeld door verbouwingen of door de splitsing van percelen. Het probleem is dat er geen officiële berekeningsmethode bestaat voor het KI, op hun site staat zelfs dat het een schatting is.


Stel dat je een woning verhuurt met een kadastraal inkomen van 1. Zodra u het definitieve kadastraal inkomen ontvangen hebt, kan u een rechtzetting vragen van uw aangifte. Een woning met een geïndexeerd kadastraal inkomen van 2. Wanneer de administratie van het kadaster een. Assistentiewoningen ”Residentie Leon” te Zottegem, vlakbij de Markt en Station is een uniek, energiezuinig project, ook uitstekend geschikt als investering met een hoog en duurzaam rendement.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts