vrijdag 17 februari 2017

Netto bestaansmiddelen aj 2018

Netto bestaansmiddelen aj 2018

Die eerste schijf wordt immers niet beschouwd als bestaansmiddel. Werkelijk en bestendig samenonen Studie- en gezondheidsredenen ? Geen netto bestaansmiddelen hoger dan grensbedrag In beginsel 3. EUR Bruto – (min. 44voor bezoldigingen en baten) Geen bezoldigingen genoten die voor BP beroepskosten zijn. NIEUW : bedrijfsleidersbezoldigingen student-zelfstandige Bestaansmiddelen ? Indexcoëfficiënt “andere” bedragen = aj. Basisbedragen met coëfficiënt vermenigvuldigen en afronden op hogere of lagere tiental.


Netto bestaansmiddelen aj 2018

Personen ten laste (toegelaten netto (4) bestaansmiddelen ) - Maximale netto bestaansmiddelen 1. Kinderen ten laste van een alleenstaande 2. Gehandicapt kind ten laste van een alleenstaande 3. Onder bepaalde voorwaarden wordt de tussenkomst van de werkgever in de door zijn werknemers gedane aankoop van een pc, randapparatuur en printer, internetaansluiting, internetabonnement en software, fiscaal vrijgesteld. Netto - bestaansmiddelen berekenen. Voor een jongere (groot)ouder is er een verhoging met 1. Dit is dus het maximum bedrag van netto - bestaansmiddelen in hoofde van het kind. Hierop zijn heel wat uitzonderingen en we geven hier verder de belangrijkste mee. Ook hier moet je de forfaitaire beroepskosten van aftrekken.


Simpelweg breng je dus van de alimentatiegelden boven 3. Het bedrag dat je nu bekomt zijn je netto bestaansmiddelen. Carol is niet meer fiscaal ten laste van gehuwde of wettelijk samenwonende ouders, maar wel nog van een ouder die fiscaal als alleenstaande wordt beschouwd. Voorbeeld Emiel wordt opgeleid als pc-technicus (leerling-bediende).


Netto bestaansmiddelen aj 2018

Hij heeft een OAO vanaf 01. Belastbaar inkomen lager dan 15. Woonbonus (federaal) Maximumbedrag kapitaalaflossingen en levensverzekeringspremies (samen): 2. Verder mogen de netto bestaansmiddelen van uw ouders de grens van 3. Dat bedrag wordt niet verdubbeld voor een echtpaar. In aanmerking nemen van netto - bestaansmiddelen. Als uw ouder minder dan 3. Het gaat om netto - bestaansmiddelen , berekend op jaarbasis.


Voldoende bestaansmiddelen. De netto bestaansmiddelen van het kind mogen een bepaald bedrag niet overschrijden. Dit bedrag verschilt naargelang de belastingplichtige fiscaal gezien als alleenstaande of als samenwonende wordt belast.


Hieronder brengen we de belangrijkste cijfers uit de diverse berichten in het Staatsbla op de website van de fiscus of uit circulaires voor u samen. Op basis van de Schumacker-rechtspraak is dit criterium de uitoefening van de beroepsactiviteit, en niet de woonplaats, die enkel relevant is voor de lokalisatie in het kader van de personenbelasting. Tot de primaire sector oftewel de landbouwsector behoren de bestaansmiddelen die hun producten regelrecht uit de natuur halen. Dat zijn de landbouw , de jacht , de bosbouw , de visserij en de delfstofwinning - in België wordt de delfstofwinning niet tot de primaire maar secundaire sector gerekend. Dit geeft u de netto bestaansmiddelen Indien er alimentatie werd ontvangen, dient van het bedrag aan alimentatiegeld boven de 3. De som van beide dient dan vegreleken te worden met het maximumbedrag aan eigen inkomsten dat bepaalt of het kind al dan niet fiscaal ten laste van de ouders blijft.


Op die vraag moeten we het antwoord schuldig blijven, maar wat we wél weten is tot wanneer ze ten laste zijn. En dat is weer een beetje langer dan vorig jaar, namelijk tot ze zelf netto - bestaansmiddelen verdienen gelijk aan € 3. Dat maximum bedraagt voor het aj. De ‘bestaansmiddelen’ van een kind omvatten alle regelmatige en occasionele inkomsten (loon, alimentatie, inkomsten van investeringen of vastgoed). Om als kind ten laste te worden beschouw mogen de netto bestaansmiddelen namelijk niet meer bedragen dan 3. Om deze bestaansmiddelen te bepalen, worden de bezoldigingen van jobstudenten ten belope van de eerste schijf van 2.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts