dinsdag 21 februari 2017

Voorwaarden sociale woning kopen

Lees hier meer over het kopen van een sociale woning. De VMSW gebruikt cookies om uw gebruikservaring te verbeteren. Om een sociale koopwoning of bouwgrond te kunnen kopen , moet u zich kandidaat stellen bij een sociale huisvestingsmaatschappij.


Voorwaarden sociale woning kopen

U vindt een huisvestingsmaatschappij in uw buurt via de zoekmotor op deze website. Als u aan de voorwaarden voldoet, schrijft de SHM u in het inschrijvingsregister in. Deze persoon mag de sociale koopwoning of bouwgrond niet mee kopen en de (op te richten) woning niet mee bewonen. Je gaf je woning of bouwgrond samen met een van de volgende personen volledig in vruchtgebruik, erfpacht of opstal: je echtgenoot of ex-echtgenoot, de persoon met wie je wettelijk samenwoont of samenwoonde, je feitelijke partner of. De corporatie is echter niet verplicht om de sociale koopwoning terug te kopen , indien deze de woning niet wil kopen kunt u zelf op zoek gaan naar een andere koper.


Het is bij de aankoop van een sociale koopwoning goed mogelijk om gebruik te maken van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Een sociale lening om een woning te kopen of te renoveren De Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen biedt de Vlaamse Woonlening aan. Bij het Vlaams Woningfonds kunt u onder deze voorwaarden ook terecht voor een sociale lening. Inschrijving Sociale huisvesting biedt verschillende mogelijkheden, gaande van goedkope huurwoningen tot koopwoningen en sociale bouwgronden.


Voorwaarden sociale woning kopen

Om ervoor in aanmerking te komen, moet u voldoen aan bepaalde voorwaarden. In die gevallen moet de woning binnen een jaar na de toewijzing van de sociale huurwoning verkocht zijn. Dus een persoon die gaat scheiden en die samen met zijn toekomstige ex-partner een woning in volle eigendom heeft kan zich inschrijven, maar bij de toewijzing moet de woning verkocht zijn.


Uw inkomen ligt onder een bepaalde grens. Kan ik een sociale woning kopen ? Een sociale huisvestingsmaatschappij kan ervoor kiezen om uw woning niet weder in te kopen. Zij kan in dat geval wel nog een schadevergoeding vorderen van u of één van uw wettelijke erfgenamen. Het bedrag van deze schadevergoeding wordt in de verkoopakte vermeld. Niet iedereen kan een sociale woning kopen.


Je moet voldoen aan de voorwaarden. Er zijn belangrijke voorwaarden : Je bent of ouder. Je inkomen is niet te laag en niet te hoog. Als u aan bepaalde voorwaarden voldoet en u huurt al een sociale woning , kunt u in sommige gevallen uw huurwoning kopen.


Dit is het kooprecht van de zittende sociale huurder. Voor meer informatie over de mogelijkheden van sociale koopwoningen en bouwgronden, kunt u terecht bij een woonwinkel in uw buurt (xls) (Excel bestand). Een sociale woning huren of kopen doe je natuurlijk niet zomaar: je moet aan bepaalde voorwaarden voldoen.


Wij sommen voor Joris, Nancy en jullie de voorwaarden op. Voorwaarden voor een sociale huurwoning. Voor alle duidelijkheid kan niet iedereen zomaar rekenen op een sociale huurwoning. Vanuit de Vlaamse Overheid zijn er diverse parameters opgelegd.


Op volgende punten moet je letten wanneer je een sociale woning wenst te huren. We bespreken samen de mogelijkheden. Als je voldoet aan de voorwaarden voor een sociaal krediet, maken we een dossier op voor een kredietaanvraag. Als je een sociale woning huurt bij Cordium, heb je het recht die te kopen , onder bepaalde voorwaarden. Nadien kun je de huurwoning niet meer aankopen.


Welke voorwaarden zijn er om een woning te kunnen kopen ? Heb je geen torenhoge schulden en niet iedere week een deurwaarder op de stoep, dan kan je vaak gewoon een woning kopen. Uiteraard dien je wel over werk te beschikken al hoeft dat geen ‘vast’ contract te zijn zoals veel mensen vaak denken. Op de website van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen lees je de voorwaarden waaraan je moet voldoen om een sociale koopwoning te kunnen kopen. Hoe verloopt mijn inschrijving verder?


Volkswoningen van Duffel. Heb je een huis op het oog en ben je in onderhandeling met de verkoper? Je hebt alle voorwaarden gelezen. Denk dan aan de ontbindende voorwaarden , zodat je in bepaalde situaties nog onder de koop uit kunt.


Wij leggen uit wat de belangrijkste ontbindende voorwaarden zijn en hoe het werkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts