donderdag 5 juli 2018

Brievenbus hoeveel meter van de straat

DIn de praktijk bevinden brievenbussen zich meestal in de voordeur of gevel van een woning. Dat is geen probleem, zolang de afstand tot de openbare weg niet meer dan tien meter bedraagt. Is de afstand groter dan tien meter ? Verschil hierbij is dat deze wetgeving men de mazen der wet kan uitvoeren. De plaats De belangrijkste eis is dat uw brievenbus zo dicht mogelijk aan de openbare weg staat.


Brievenbus hoeveel meter van de straat

Wanneer uw brievenbus in of aan uw woning zit, dan mag de afstand die de postbezorger moet afleggen vanaf de openbare weg naar uw brievenbus niet meer dan meter bedragen. Als het voorste deel van het pad. Waar moet nu eigenlijk uw brievenbus staan?


Maar waar dat dan is staat er niet bij :-) Ik veronderstel niet dat dat langs de borduursteen is;-) Als ik de brievenbus op mijn eigen domein zet staat ze meter van de openbare weg. Hoogte van de opening van de brievenbus. In de volgende gevallen mag de opening van de brievenbus zich bevinden op min. Als de afstand van de openbare weg naar de brievenbus van uw woning meer dan meter is, moet u zelf een buitenbus plaatsen. Ook deze buitenbus moet aan bepaalde voorwaarden voldoen.


Brievenbus hoeveel meter van de straat

In de zij- en achtertuin kan een gesloten afsluiting met een maximale hoogte van meter vrijgesteld zijn van vergunning binnen een straal van meter van de woning. Let op: een vrijstelling geldt enkel als aan de voorwaarden van de docx bestand checklist (kB) voldaan wordt. Doe steeds navraag bij uw gemeente. Ik bedoel hiermee dan niet rechtstreeks voor de oprit, want dat mag natuurlijk niet, maar ik bedoel dan op de overzijde van de straat , parallel met de oprit.


Maar in de praktijk gebeurt dit bijna altijd op vraag van de garage-eigenaar 4. De eigenaar van de garage kan altijd aan de politie vragen om het voertuig dat zijn garage blokkeert te laten takelen. Maar de politie is niet verplicht dat te doen. Veel hangt afvan de concrete situatie en van de instructies die de politie heeft.


Op minder dan meter in de nabijheid van de kruispunten. Er is een bepaalde regel, dat de brievenbus niet verder dan meter van de straat mag staan en dan wordt dus het stuk gemeten dat de bezorger te voet of met de fiets moet afleggen van de straat tot aan jouw brievenbus. In grensgevallen en bij onduidelijkheden komt men ook echt de afstand opmeten. Ligt jouw huis te ver af van de openbare weg.


PostNL weigert desondanks om de post in de straat weer te bezorgen en beroept zich op de postwet, artikel 5. Daarin staat dat brievenbussen niet verder dan meter van de openbare weg mogen staan of hangen. Welnu, het antwoord is kilometer. Ik stond geparkeerd op de hoek van de straat waar ik woon. Die hoek is omgeven met grote metalen bollen, waardoor een afgeschermde plek ontstaat. Situatie: enkele weken terug zat een gekopiÃerd handgeschreven briefje in onze brievenbus waarop stond dat alle bewoners van onze kant van de straat (4) enkele dagen geen gebruik zouden kunnen maken van de opritten daar men het ganse voetpad zou komen heraanleggen met nieuwe tegels.


Wie de wet niet naleeft, krijgt een proces-verbaal en wordt doorverwezen naar het parket. Maar zover hoeft het helemaal niet te komen. De afkoppelingsadviseur van het rioleringsproject in jouw straat zoekt samen met jou naar de beste en goedkoopste oplossing.


Lees hier meer over de verplichte afscheiding van afvalwater en regenwater. Het uitbreiden van een woning is nooit vrijgesteld van vergunning. Voor de aanbouw van bijgebouwen aan de woning zoals een veranda, een terrasoverkapping, een carport tegen de zijgevel, een annex met bijkeuken of een kleine gelijkvloerse uitbreiding wordt de vergunningsplicht onder voorwaarden vervangen door een meldingsplicht.


Vandaag verwachte ik een pakje. Het viel mij op dat bij veel villa’s twee brievenbussen aanwezig waren: een postbak aan de oprijlaan en een brievenbus in de (garage)deur. Blijkbaar mocht ik hier als bezorger kiezen. Bij latere navraag bleek dat er een wettelijke regel was dat een brievenbus binnen meter vanaf de erfscheiding met de straat moest zijn.


Wat is de omtrek van de dikste boom in deze dreef (niet op de aanpalende weide). Schat de omtrek op meter hoogte. Sla links af, wandel tot aan huisnummer 16.


Steek voorzichtig over en ga het aarden paadje in. De buren hebben een schutting geplaatst van meter hoog aan de voorkant van mijn huis nu zit ik uit mijn woonkamer tegen de schutting te kijken dat i nu mijn uitzicht, Mag dit zomaar? Wat tot gevolg heeft dat wij volgens de Postwet geen buitenbus aan de straat hoeven te plaatsen. U moest eens weten van hoeveel geluk wij om die reden mogen spreken.


Zakelijke post aanbieden bij PostNL? Maak gebruik van onze gratis rolcontainers, bakkenkarren, postzakken en andere hulpmiddelen. Het slot zonder sleutel was een grote uitdaging, ik dacht hieraan een tag, cijferslot of app waarmee je de brievenbus kon openen, maar de overweging hoeveel geld dat zou gaan kosten was niet in verhouding met de meerwaarde van de brievenbus. In geval van grotere steenkorven is een verankering nodig om ervoor te zorgen dat ze niet omvallen of verzakken.


Dat gebeurt aan de hand van hardhouten of metalen palen die in de grond of een betonnen ondergrond worden verankerd. De korven worden op hun beurt over deze palen gezet. Door de steenkorven op te vullen zijn de palen niet meer zichtbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts