vrijdag 20 juli 2018

Budget alleenstaande moeder

Geen kinderbijslag maar wel kindgebonden budget. Als u uw kind nog in belangrijke mate onderhoudt kunt u toch kindgebonden budget blijven ontvangen. Ben je een alleenstaande ouder? Of dat nu bewust is of een gevolg van een (echt)scheiding of na een overlijden, hier vind je informatie over hulp en ondersteuning, wetgeving en organisaties voor alleenstaande ouders. Het kindgebonden budget.


Deze bestaat naast de kinderbijslag en is inkomensafhankelijk. Zeker als alleenstaande moeder loont het om dit aan te vragen. Je vraagt dit op dezelfde manier aan als de overige toeslagen, op de website van de belastingdienst. Let op: er zijn alleenstaande ouders die een zogeheten toeslagpartner hebben.


Omdat ze bijvoorbeeld met een volwassen vader, moeder , broer of zus in huis leven. Zij ontvangen dan niet het extra bedrag aan kindgebonden budget voor alleenstaande ouders. U bent elkaars toeslagpartner als u samenwoont met uw kind of ouder en u allebei jaar of. Heleen Orth (43) is een alleenstaande moeder met kinderen. Een voorbeeld van een persoon die het echt nodig heeft, is een alleenstaande moeder.


Budget alleenstaande moeder

Een alleenstaande moeder heeft het, over het algemeen genomen, behoorlijk pittig. Zij moet namelijk één of meerdere kinderen opvoeden en financieel voor het benodigde geld zorgen. Na dit inkomen wordt de hoogte van het kindgebonden budget geleidelijk afgebouwd. U kunt het kindgebonden budget krijgen als u één of meer kinderen heeft die jonger zijn dan jaar en als u kinderbijslag ontvangt. En je kent een alleenstaande moeder.


Heb je inzicht in haar administratie? Wist je dat iedereen met een laag inkomen, ook uit werk, die toeslagen krijgt, inclusief kindgebonden budget ? Ik heb aan beide kanten gestaan, zowel bijstand als laag inkomen. Ze sluit zich aan bij The Doctors naar debat controversiele hete koppen. In theorie is het eenvoudig om een overzicht op je budget te bewaren.


Gewoon alle inkomsten en uitgaven bijhouden, noteren en optellen. Alleenstaande moeders zijn slechte. In de praktijk is dat soms echter niet zo evident. Daarom is het een goed idee om een budgetplanner te gebruiken.


Zo weet je hoeveel je aan wat uitgeeft. Gebruik daarvoor een van de handige tools die je. Deze pagina is gemaakt voor alleenstaande moeders die steun bij elkaar kunnen vinden in moeilijke tijden.


Dan krijg je €92euro en daarvan wordt gereserveerd voor vakantiegel wat uitbetaald wordt in juni. Verder spelen er nog een aantal zaken. Zo staat in de eerste tabel dat je recht hebt op een kindgebonden budget. Daarnaast heb ik een paar financiële voordelen als alleenstaande moeder.


Als ik een partner zou hebben, zouden deze voordelen er niet zijn. Evelien (38), kinderen, jaar alleenstaande moeder ‘Stiekem is het fijn om alleenstaande moeder te zijn. Ik kan mij helemaal focussen op de kinderen, bijvoorbeeld als we aan tafel zitten te eten.


Klik bij ‘Toeslag voor een alleenstaande ouder die een kind verzorgt’ op ‘Aanvragen’. Inloggen Mijn DUO Inloggen Mijn DUO. Nog geen studiefinanciering? Hebt u nog geen studiefinanciering? Vraag dan eerst studiefinanciering aan.


Daarna kunt u in Mijn DUO de toeslag regelen. Tot slot willen we nog melden dat je een Nederlandse nationaliteit moet hebben om aanspraak op het kindgebonden budget te krijgen. Dit is soms noodzakelijk, aangezien de moeder hard moet werken om het benodigde geld te verdienen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts