donderdag 26 juli 2018

Hoe moet je bekken

Hoe moet je bekken

Weet je niet zo goed hoe het moet ? Ben je bang voor je beugel? Met deze handleiding leer je hoe je moet tongzoenen (ook wel “ bekken ” genoemd). Tongzoenen leren doe je hier door deze tips. Handige tips over tongen van mij. Ook handig als je al kan tongzoenen.


In de volksmond ook wel zoenen, bekken of tongen. Dit is een video van Ponkers, hét nieuwe comedy kanaal. Hoe moet je je bekken kantelen? Je bekken kantel je door afzonderlijk je buik en je rugspieren aan te trekken.


Nu heb je behoorlijk wat rug en buikspieren, en je hoeft ze niet allemaal te gebruiken. Het gaat dan met name om de spieren die rondom en vlak boven je bekken zitten. Dat zijn bijvoorbeeld je buikspieren die precies onder je navel zitten. Bekken kantelen Oefening bij: lagerugklachten. Heeft u regelmatig last van de onderrug?


Dan kunt u zichzelf soms helpen door wat eenvoudige, laagdrempelige oefeningen te doen. Eén van de oefeningen is het kantelen van het bekken op het puntje van uw stoel. Zet bovenstaande video aan en doe gerust mee.


Als vrouw weet je waarschijnlijk wel waar je bekkenbodem spieren zitten, maar dat is het dan ook wel. Wat ze doen en hoe je ze moet aanspannen en ontspannen, is onbekend terrein. Als je rug hol maakt, kanteld je bekken naar voren. Als je je rug bol maakt ( zit hier lekker mee te doen, haha!) gaat je bekken naar achter kantelen.


Zo werkt het ook met paardrijden, holle rug=remmen, bolle rug=wegrijden! Een diep dressuurzadel helpt wel om dieper te zitten, maar dan moet je dat wel fijn vinden rijden. Maar hoe kom je nu aan een scheefstand van je bekken ? Een scheefstand van het bekken wordt meestal veroorzaakt door een kleine misstap , dit kan al een verkeerde stap zijn van een stoeprand.


Je probeert heel lichtjes je onderbuik iets in te trekken zonder dat andere spieren mee gaan werken. Het voelt alsof je de rits dicht moet maken van een net iets te strakke broek. Als je het goed doet voel je het onder je handen iets omhoog komen. Zet je ademhaling bij deze oefening niet vast maar adem gewoon rustig door. Til je linkerknie op, zodat je je voet omhoogdraait, maar je voeten moeten op elkaar blijven.


Til je knie zo ver je kunt op zonder je bekken te bewegen. Dit moet je misschien een paar keer proberen tot je dat punt hebt gevonden. Laat je knie weer zakken tot hij op je andere knie ligt.


Wanneer je veel vitamines in je eten wilt houden is roerbakken en wokken heel geschikt. Omdat je het gerecht maar kort verhit en geen vocht toevoegt blijven er meer vitamines in je eten. Eén eetlepel (wok)olie is genoeg om mee te beginnen.


Voeg eventueel tijdens het wokken nog een beetje olie toe. Om die vraag te beantwoorden, heb ik een GRATIS eBook voor je geschreven waarin je exact leert hoe je haar vanaf het begin van je gesprek al zo opwarmt dat het zoenen niet meer dan logisch is. Hoe ontstaat een scheef of gekanteld bekken. Een bekkenscheefstan bekkenklachten, pijn in bekken en onderrug kunnen verschillende oorzaken hebben.


Bekkenpijn na een bevalling, een val of spierzwakte bijvoorbeeld maar pijn in bekken en onderrug kan ook het gevolg zijn van wervelblokkades waardoor het bekken scheef is komen te staan. Bij een tweede of latere zwangerschap, is de kans groot dat je eerder last krijgt van bekkeninstabiliteit dan bij je eerste zwangerschap. Als gevolg van vorige zwangerschappen begint de versoepeling rond het bekken namelijk sneller. Je weet nu echter wel al hoe je met de klachten om moet gaan. Hierdoor ben je eerder in staat maatregelen te nemen.


Hoe moet je bekken

Er zijn verschillende ideeën over hoe vaak je nou moet oefenen en hoeveel herhalingen je dan moet doen. Het meest gangbare is 3x per dag oefenen en dan herhalingen doen van 2-seconden (zolang als het bij jou goed gaat). Je traint nu de duurkracht. Daarnaast heb je ook snelkracht.


Meestal begint dit al vanaf week vijftien of zestien van je zwangerschap. Je bekken verweekt omdat de baby tijdens de bevalling via je bekken naar buiten moet. In combinatie met de groei van je baarmoeder en het veranderen van je houding omdat je buik zwaarder wordt, kan dit ervoor zorgen dat je bekken verkeerd wordt belast.


Voor het eerst met een jongen zoenen. Nu je de perfecte jongen hebt gevonden om mee te zoenen is het belangrijk dat weet wat je moet doen en hoe. Goed zoenen is belangrijk, maar gelukkig is het makkelijk als je de juiste gewoontes kent.


Ga vooral niet op been hangen. Moet je een tijdje staan? Wiebel in een lichte spreidstand rustig van je linker naar je rechter been.


Hoe moet je bekken

Het is een kleine beweging, je bekken blijft hierbij horizontaal en je bovenlichaam verticaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts