donderdag 26 maart 2015

Oefeningen oppervlakte en omtrek 6de leerjaar

Oefeningen oppervlakte en omtrek 6de leerjaar

HET ZESDE LEERJAAR VAN STEDELIJKE BASISSCHOOL DE BRUG MARIAKERKE. Meten en metend rekenen 6de lj. Je kan je ook extra oefeningen uit ons werkboek Zogezeg. Oppervlakte en volume berekenen van kubus,.


Oefeningen oppervlakte en omtrek 6de leerjaar

Een bundeltje met oefeningen die gaan over omtrek en oppervlakte. Eerst wordt een stukje theorie besproken waarin de leerlingen zelf online op zoek moeten gaan naar de juiste formules. Ze vertelt in het Engels het verhaal van een Tangramgeest die in de mensenwererld terechtkomt en naar zijn eigen wereld terug wil.


Dit kan hij enkel met de hulp van een meisje dat samen met hem de tangrams van de Weg van de Tangrams oplost en hem zo steeds een stap dichter bij huis brengt. Spelletjes voor het 6de leerjaar Op deze pagina vind je allerlei gratis educatieve, leuke en ontspannende spelletjesvoor het zesde leerjaar in België of groep acht in Nederland. Bepaal de oppervlakte van een cirkel gegeven de straal, diameter of omtrek.


Als je dit bericht ziet, betekent het dat we problemen ondervinden met het laden van externe bronnen voor Khan Academy. Omtrek en oppervlakte. Wanneer je dit filmpje bekijkt, kan je vertellen wat omtrek en oppervlakte juist zijn.


Ook doe ik weer iets heel doms. Jullie meten nu per twee het voorwerp dat je toegewezen kreeg en jullie bepalen daarna de omtrek en de oppervlakte van die fi guur. Je bespreekt klassikaal de oplossingen.


Je zorgt ervoor dat je vooraf zelf de juiste afmetingen hebt. Rekenles omtrek en oppervlakte meten Zoek de verschillende plekken en objecten op het plein en meet de omtrek en oppervlakte. Kies voor centimeters of meters.


Reken de sommen uit in je schrift, de antwoorden schrijf je op dit werkblad. Een cilinder is een meetkundig figuur die bestaat uit drie onderdelen. Een trapezium kan ook gedraaid zijn. Om de oppervlakte van een trapezium te berekenen, dien je het trapezium te verdelen in driehoeken. Dat is de lijn AC in afbeelding 2. Bereken dan de oppervlakte van deze driehoeken en je hebt de oppervlakte van het trapezium.


Oefeningen oppervlakte en omtrek 6de leerjaar

Wat is de oppervlakte van een kubus met een grondvlak van 5m x 5m? Lees aandachtig de opdracht en vul in. Tina heeft een cirkelvormig vijvertje met een diameter van meter in haar tuin. Probeer nu zelf de omtrek en oppervlakte van onderstaande driehoek uit te rekenen (onder Pythagoras staat nog een oefening waarbij je de oppervlakte van een driehoek moet berekenen). Wie van de oefeningen.


Verzameling links voor het vierde leerjaar van meester Kurt. De aangeboden oefeningen kunnen ook thuis gebruikt kunnen worden om bepaalde leerstof verder in te oefenen. MMR: Relatie oppervlakte en volume ruimtefiguren(1) Kort antwoord-oefening. Je mag tussenstappen noteren.


Spelletjes voor het 5de leerjaar Op deze pagina vind je allerlei gratis educatieve, leuke en ontspannende spelletjesvoor het vijfde leerjaar in België of groep zeven in Nederland. De oppervlakte kun je berekenen door de lengte en de breedte met elkaar te vermenigvuldigen. Maar hoe kun je dit doen bij een figuur met een ronde vorm? Bekijk het voorbeeld hieronder en lees in het stappenplan hoe je dit kunt doen. Je kunt (educatieve) bronnen op het internet eenvoudiger en effectiever gebruiken als je ze verzamelt, ordent en deelt met Yurls.


We moeten de oppervlakte van de hele woonkamer hebben dus tellen we de oppervlakte van het rechterdeel bij de oppervlakte van het linkerdeel op. Ontwikkelingen van kubus, balk en cilinder. VBS Merksplas Bezoekers totaal:. Oefenopgaven oppervlakte en inhoud 1. Bereken de oppervlakte van de driehoeken en parallellogrammen hieronder. Deze website gebruikt cookies voor statistische gegevens over bezoekers en voor het personaliseren van advertenties.


Frans: Hot Potatoes oefeningen op de site van PATAT, passend bij Eventail Junior, netjes gerubriceerd per Unité, gemaakt door Kristof De Loose SITE Frans: een webpagina vol oefeningen van Unité tot , passend bij Eventail – Bien sûr , gemaakt door Guy Van Lysebetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts