donderdag 9 juli 2015

Afronden even getal

Wanneer u een getal afrondt dat geen breuk bevat (een geheel getal ), trekt u de lengte af van het aantal significante cijfers waarop u wilt afronden. Je rondt het getal af naar boven als het eerste weggelaten cijfer of hoger is. Afronden op hoeveel decimalen. Door af te ronden op helen of decimalen schrijf je getallen korter.


Afronden even getal

Maar Excel kent ook een functie voor afronden op een even of oneven getal. EVEN ( getal ) De syntaxis van de functie EVEN heeft de volgende argumenten: Getal Vereist. De waarde die u wilt afronden.


Ongeacht of getal positief of negatief is, impliceert naar boven afronden altijd dat de resulterende waarde verder van nul. Het veelvoud waarop u getal wilt afronden. Als het restgetal dat overblijft nadat getal is gedeeld door veelvou groter is dan of gelijk is aan de helft van veelvou wordt met AFRONDEN. VEELVOUD naar boven afgerond.


Naar boven afronden houdt in dat de resulterende waarde verder van nul komt te liggen. Als u een getal wilt afronden op een bepaald veelvoud (bijvoorbeeld op de dichtstbijzijnde 5), gebruikt u de functie AFRONDEN. Voorbeeld Kopieer de voorbeeldgegevens uit de volgende tabel en plak deze in cel Avan een nieuw Excel-werkblad. Om te weten wat het volgende getal in de getallenreeks van even getallen is, moet je weten waar deze getallen in de getallenrij staan. De even getallen kun je verder tellen met een sprong van 2. Het getal komt dus na het even getal 6. Zo spreekt men bijvoorbeeld van rekenkundig afronden op twee cijfers achter de komma, en rekenkundig afronden op een geheel getal.


Er zijn even en oneven getallen. Lees hier meer over de deelbaarheid van getallen. Het optellen, aftrekken en vermenigvuldigen van even en oneven getallen, levert als resultaat een even of een oneven getal op.


Dat gaat volgens een vast patroon. Rondt een getal naar beneden af op het dichtstbijzijnde gehele getal. ONEVEN( GETAL ) Rondt getal naar boven af op het dichtstbijzijnde oneven gehele getal. Het afronden van een getal n decimalen in Java Wat ik zou willen is een methode voor het converteren van een dubbele naar een string die rondes met behulp van de half-methode ‘ – dat wil zeggen als de decimaal afgerond moet worden is het is altijd rondt naar het vorige nummer.


Ms Excel kent vele mogelijkheden er is zelfs een functie voor afronden op een even of oneven getal. Wees voorzichtig met het gebruik van de woorden naar beneden afronden en naar boven afronden. Als je naar een getallenlijn kijkt voor negatieve getallen, zie je dat wanneer je -1afrondt tot -1 je getal naar links beweegt, dat je afrondt naar beneden, ook al heb je de eerste decimaal met verhoogd.


Hoe te ronden naar het dichtstbijzijnde even of oneven getal in Excel? In sommige gevallen moet u in Excel een lijst met getallen naar het dichtstbijzijnde even of oneven nummer afronden. Nu zal deze tutorial je de methode vertellen om getallen naar het dichtstbijzijnde even of oneven getal te ronden.


Re: Excel: formule voor het afronden van getal naar een waarde in een tabel Hallo, heb nog een vraagje nadat ik de succesvolle formule heb gebruikt: is het, bij hetzelfde vraagstuk, ook mogelijk om in plaats van getal af te ronden naar de waarden uit een tabel, dit met twee waarden te doen? Een even getal is deelbaar door een oneven getal niet. In deze video leer je hoe je afrond op een heel getal. Hoe kun je een antwoord afronden op een geheel getal ? Je vindt hier PHP tutorials, PHP scripts, PHP boeken en nog veel meer.


Alles is geheel gratis! De formule EVEN zorgt dat een getal naar boven wordt afgerond op het dichtstbijzijnde gehele even getal. Omdat de Norm de fout in het eindresultaat wil beperken, wordt beslist niet voorgeschreven om altijd op hele getallen af te ronden.


Van het gevonden getal haalt hij het getal dat ik invulde af. Het kleinste getal bepaald dan welke formule we gaan gebruiken. Het gaat alleen fout als je een waarde zoekt onder het kleinste getal (dus in dit geval onder de 10).


Je kan dit oplossen door kleiner getal te pakken dan je ooit gaat gebruiken, bijv -10. Je krijgt dan de volgende tabel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts