vrijdag 24 juli 2015

Oppervlakte berekenen ongelijke vorm

Bereken de oppervlakte van onderstaande figuur in m 2. Verdeel de figuur eerst in losse delen. In dit geval drie rechthoeken. Om de oppervlaktes te kunnen berekenen , is de lengte van CT (of DS) nodig. De oppervlakte berekenen van de woonkamer, de slaapkamer of de badkamer? Je hebt er de lengte en de breedte voor nodig.


We maken het je met onze online tool graag eenvoudig. Als je een rechthoekig vel papier zo ombuigt dat precies een cilinder ontstaat, is de oppervlakte nog steeds lengte x hoogte. Kies de gewenste vorm en vul de gegevens in. Tot nu toe hebben we voor de basis steeds de ‘onderste’ zijde gekozen maar dat hoeft niet.


Je kunt ook een van de andere zijden als basis nemen: er hoort dan wel telkens een andere hoogte bij. Zoals op de foto te zien is, heeft de woonkamer waar we de oppervlakte van gaan berekenen een L- vorm. In de schematische tekening zijn de afmetingen weergegeven. Het rechterdeel is meter lang en meter breed. Bepaal de oppervlakte van een vierkant.


Dit kan lastig zijn — je kunt hierbij niet gewoon de ene zijde vermenigvuldigen met de andere. Je zal nu lijnen moeten trekken vanuit elke punt en de diagonalen opmeten van de vorm , mocht het zijn dat die niet zijn gegeven. Dat is de lijn AC in afbeelding 2. Men kan de oppervlakte beschouwen als opgebouwd uit n (gelijkbenige) driehoeken met basis z en een nog onbekende hoogte h. Toegevoegd na minuten: een voorbeeld van een onregelmatige vorm staat op het plaatje. Eenvoudige online geometrie rekenmachines en solvers gebruiken voor verschillende onderwerpen in de geometrie zoals berekenen oppervlakte , volume, afstan snijpunten.


Deze kunnen worden gebruikt om huiswerk te controleren antwoorden, praktijk of samen met verschillende waarden voor diepe begrip. Het is voor het berekenen van de oppervlakte van de cirkel van groot belang dat je de straal kent. Indien je de omtrek van de cirkel kent, kan je de diameter berekenen via de formule voor de omtrek van een cirkel. Formule (korte zijde x Lange zijde) : = oppervlakte driehoek.


Basis x Hoogte) : = oppervlakte driehoek. Meet de breedte van het driehoek en noteer deze in centimeters. Met de breedte wordt de basis bedoel oftewel de onderste lijn van het driehoek. Oppervlakte en omtrek van een cirkel.


Bij een rechthoekige driehoek, zoals in de eerste afbeelding, is dit duidelijk te zien. Gebied kan worden gevisualiseerd als het aantal tegels duurt ter dekking van een vloer of de hoeveelheid verf die een muur nodig heeft. We kunnen van een ruit een rechthoek maken door hem te verdubbelen. Klik op het aanvinkvakje: een rechthoek verschijnt, dubbel zo groot als de ruit. Van deze rechthoek, dubbel zo groot als de ruit, is de oppervlakte D. Maar hoe kun je dit doen bij een figuur met een ronde vorm ? Bekijk het voorbeeld hieronder en lees in het stappenplan hoe je dit kunt doen.


In het voorbeeld hieronder gaat het om de grootte van het groen gekleurde vlak. Voorbeeld : Gegeven is een vierkant met zijde a= 3cm. De te bedekken grootte noemen we de oppervlakte van de tafel. In deze theorie leggen we je meer uit over het berekenen van de omtrek en de oppervlakte van vierkanten en rechthoeken.


Je legt als het ware een meetlint op de randen van een object. In de economie, is de Gini-coëfficiënt vaak gebruikt om de verdeling van de inkomsten te berekenen. In Duitsland is de figuur is ongeveer 3 in Namibië bij ongeveer en in Zweden is de Gini-coëfficiënt tot 25. Dit betekent: Hoe dichter de Gini index hoe de ongelijke verdeling.


As die totale buite- oppervlakte van ’n kubus 294m² is, bereken die lengte van elke sy. Die totale buite- oppervlakte van ’n reghoekige prisma is 348m². Inhoud berekenen voor een rechthoekig zwembad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts