donderdag 30 juli 2015

Gevangenissen nederland 2017

Gevangenissen nederland 2017

Zo leeg dat het personeel vreest voor sluiting. Op de website van de Dienst Justitiële Inrichtingen vind je een lijst van alle penitentiaire inrichtingen, oftewel gevangenissen. Naast gevangenissen voor volwassenen zijn er ook nog jeugdgevangenissen.


Op korte termijn bouwt men echter ook verder aan de vermenselijking van gedetineerden. In de Verenigde Staten. Uit cijfers van de Europese instantie SPACE blijkt dat er per 100. Deze daling geldt voor alle leeftijdsgroepen en herkomstgroeperingen en zowel voor mannen als vrouwen.


Allereerst een korte situatieschets: de leegstand in de gevangenissen moet worden opgelost, omdat het te veel geld kost. Hier heeft de overheid verschillende maatregelen voor genomen. Staking in gevangenissen : minder dan kwart cipiers aanwezig tijdens namiddagdienst.


Tijdens de namiddagdienst is vandaag 2procent van de cipiers aanwezig in de Vlaamse gevangenissen. Van deze gedetineerden was man en de helft van hen zat langer vast dan drie maanden. De meest actuele gevangenissen -filmpjes van het moment: De eerste gevangenissen -video gaat over: Homoseksualiteit met gevangenissen van ziekenhuis binnen antwerpen uit vluchtelingen het gevangenen door gezin via reizen voor papierwinkel op tv verzorger tussen eigen huis met zussen het opmaken naar ouders. Nederlandse gevangenissen. Sommige gevangenissen hebben een aparte afdeling voor vrouwen.


De ene gevangenis is net even strenger dan de andere, maar iedere gevangenis blijft een plaats waar mensen de vrijheid verliezen en waar zij, in veel gevallen, een groot deel van hun leven door zullen brengen. Meer gevangenissen moeten sluiten. Justitie adviseert het volgende kabinet om meer gevangenissen te sluiten en extra cipiers te ontslaan. Als onderdeel van de bezuinigingen op het gevangeniswezen wil het kabinet in de komende jaren gevangenislocaties sluiten. Hieronder een overzicht van de locaties die de deuren sluiten.


Niet-Belgische gevangenen. De gedetineerden kwamen uit meer dan 1landen. Onderbezetting gevangenissen. Het is niet voor het eerst dat cipiers hun gevoel van onveiligheid uiten.


In augustus beklaagden de cipiers zich over de onderbezetting van bewakers in de gevangenissen. Het leidde toen al tot een gevoel van onveiligheid bij de cipiers. Aan keuze geen gebrek en dit zijn m’n tien persoonlijke favorieten.


Gevangenissen nederland 2017

In gevangenissen verdwijnen nog meer banen dan staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie. Of dat het geval is, valt te betwijfelen, maar in veel staten zijn gevangenissen dé groei-industrie geworden. Vaak is een gevangenis de reddingsboei voor een stadje waar de banen zijn verdwenen, bijvoorbeeld als een militaire basis zijn poorten sluit. Dat is de uitkomst van een onderzoek van Amnesty International en het Open Societv Justice Initiative (OSJI). De resultaten verschenen dinsdag in een rapport.


Wat betreft het drughulpverleningsaanbod in de gevangenissen bevestigt dit onderzoek opnieuw dat een aanbod. Deze week hoort Harm Fitié of de jaar cel die hij in China uitzit voor de dood van zijn buurman ook in hoger beroep standhoudt. Maar dat wil nog niet zeggen dat het vergelijkbaar is met een hotel, zoals menigeen wil doen geloven. Overzicht over gevangenis, TBS, straffen en justitie inrichtingen.


Gevangenissen nederland 2017

Gevangenissen zijn sindsdien strenger voor daders van ernstige zogeheten levens-, zeden- en. Vraagbaak over gevangenissen en gedetineerden. Is een bajes een Hotel?


Ex-gedetineerden vertelden Amnesty International hoe het is in gevangenissen De Schie en Vught. De omstandigheden zijn er slecht en de gevangenis staat bekend om de grootschalige corruptie. Een test bij vijf gevangenissen bleek een groot succes te zijn.


Rob Minkes Voorzitter centrale ondernemingsraad Dienst Justitiële Inrichtingen De veiligheid van mensen die in gevangenissen werken is in het geding, zeggen zij zelf. Ik neem eigenlijk aan (maar weten doe ik het niet) dat het in een gevangenis ongeveer net zo werkt als in andere instellingen en plaatsen waar veel mensen tegelijk te eten moeten krijgen, zoals zorginstellingen, legerkazernes, maaltijden via maaltijdvoorzieningen, etc. Je krijgt een bord met meestal opgewarmd eten van een hoeveelheid waar de meeste mensen genoeg aan hebben, en wat teveel is.


In het Verenigd Koninkrijk maakt men zich zorgen over radicalisering in de gevangenissen. In het land worden steeds meer gevangenen betrapt op het bezitten van radicale islamitische lectuur. Dat heeft de Internationale Rechtshulpkamer (IRK) van.


Dit jaar hebben elf gedetineerden een eind aan hun leven gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts