maandag 27 juli 2015

Iemand opzettelijk kwetsen

Iemand opzettelijk kwetsen

Met andere woorden, hoe meer je houdt van iemand , hoe groter de pijn zal zijn. Deze en andere overwegingen geven aan hoe gemakkelijk je degene die je liefhebt kan pijn doen zonder de intentie om dit te doen. Echter , de verklaring voor het opzettelijk kwetsen van de persoon die je liefhebt is veel complexer. Wat moet je doen om gekwetste mensen te helpen?


Je kan een gekwetste persoon niet echt proberen te veranderen. De andere reden: veel mensen zijn eenvoudigweg lomp en leven alleen voor zichzelf, dus als ze iemand kwetsen beseffen ze dat niet eens. Dat kan het ook nog komen door het niet weten wat er echt bij die ander speelt. Oprecht geen idee hebben, zonder opzettelijk te willen kwetsen. Wanneer je bewust bent van jezelf, heb je een keuze hoe je reageert.


Het begint in dit geval bij het aanvaarden van je eigen pijn en gekwetstheid. Bewust handelen, begint met bewust zijn zodat je kunt reageren vanuit mildheid of mededogen en de cirkel van kwetsen kunt stoppen. Anderen kwetsen omdat wij door iemand gekwetst zijn is slecht gedrag dat niets oplost. Denk eraan dat een hart niet weet wat het met haar pijn moet doen. Als het anderen kwetst in plaats van zichzelf te genezen zal het zichzelf alleen maar meer schade aan doen.


En hoe dichter iemand bij ons hart komt, hoe meer hun mening impact heef t. Wat iemand over je zegt kan heel kwetsend zijn. Of dit kwetsen nu wel of niet opzettelijk is bedoel het is altijd een vervelend moment. Het gaat over wat de ander van ons vindt en hoe de ander over ons denkt.


De Bijbel is gevuld met instructies niet te kwetsen van anderen. Al deze acties kwetsen van anderen, hetzij fysiek of economisch. Overwegen van intentie. Het is eigenlijk psychologische mishandeling van de ander.


Bij mij was er alleen ongelooflijk verbazing dat iemand zo geniepig penetreert in je leven. En je opzettelijk verwondt, subtiel maar meedogenloos. Ik was mijn hele fundament en zelf kwijt. Maar nu maanden verder weer terug in mikn kracht. Creativiteit middels een verbouwing heeft me mikn zelfvertrouwen weer teruggegeven.


Nu gaan we kijken naar het gewenste gedrag. Vertonen moeilijke mensen gewenst gedrag (aardig, liefdevol etc), beloon dan dit gedrag ook direct. Bepaalde mensen die zich ervan bewust zijn dat ze een emotionele macht over iemand hebben, kunnen dit gebruiken om die persoon te kwetsen door zich onverschillig te gedragen. Ze willen de ander opzettelijk kwetsen en gebruiken onverschilligheid als een wapen om de ander te raken.


Iemand opzettelijk kwetsen

In grote lijnen ben ik het met je eens, toch kwets je iemand ook wel eens onbedoeld… zonder opzet… simpelweg omdat je ‘de situatie’ van de ander niet kent en daardoor dus niet kunt overzien wat jouw woorden met die ander doen. Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools. Daarnaast heeft pesten een structureel karakter, terwijl intimidatie ook één keer kan voorkomen.


Personen met gewelddadige obsessies vrezen steeds seriemoordenaars te worden of opzettelijk iemand die ze liefhebben te kwetsen. Agressieve obsessies zijn van invloed op mensen van alle leeftijden, met inbegrip van volwassenen, adolescenten en kinderen. Liefde is nauw verbonden met kwetsbaarheid : het vermogen om te kwetsen en gekwetst te worden bepaalt de intensiteit van een relatie.


Hoewel sommige soorten pijn in de liefde zijn bedoeld , zijn de meeste van hen dat niet. Toch kan iemand die opzettelijk de andere persoon kwetst tegelijkertijd beweren die persoon lief te hebben. Smalen kan men zoowel op een voorwerp als op oen persoon. Kwetsen ziet meer op de beleodiging van het gevoel.


Het beteekent, uit nijd iemand of iets als gering of nietswaardig voorstellen. Bezeeren — kneuzen — kwetsen — wonden. Met zielsliefde is er hemelse magie en reflecteert God tussen twee zielen.


Een lichaamsdeel beschadigen. Ze hoeven niet altijd in een relatie te blijven maar de liefde gaat nooit weg en zullen elkaar nooit opzettelijk kwetsen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts