vrijdag 27 november 2015

Depressie betekenis

Het is een ziekte van de stemming en gevoelens. Een depressie is een aandoening die de stemming en de gevoelens raakt. Als je eraan lijdt, kun je ondergedompeld raken in somberheid. Je verliest je interesse in de mensen en de dingen om je heen en kunt niet meer echt genieten.


Naast de hoofdsymptomen bestaan er nog verschillende andere tekenen die wijzen op een depressie. Bij een ernstige depressie worden de klachten steeds erger. De depressie heeft een zware impact op je leven.


De dagelijkse activiteiten lukken niet meer of lopen zeer moeilijk. Onze psyche is echter niet zo eenvoudig en kan niet zo simpel in hokjes worden gestopt. Depressie is een bekende ziekte. Ook een gemaskeerde depressie komt voor, dat wil zeggen verborgen achter totaal andere signalen dan de klassieke tekenen van een depressie.


Dat zijn bijvoorbeeld klachten die samenhangen met stress (spanning, overspanning, burnout). Het kunnen ook aanpassingsproblemen zijn naar aanleiding van een stressvolle gebeurtenis. Een deel van deze groep is niet geregistreerd: 507.


In plaats van somber en futloos zijn depressieve kinderen vooral prikkelbaar en druk. Daarnaast denken ze vaak negatief en kunnen ze zich snel schuldig en onbemind voelen. De kans op het krijgen van een depressie neemt toe vanaf de puberteit. Je maakt op die leeftijd sowieso al een aantal veranderingen mee waarbij je gevoelens en andere kenmerken kunt ervaren die ook voorkomen bij het hebben van een.


Je hoeft niet alle klachten tegelijk te hebben om van een depressie te spreken. Ook kunnen klachten per persoon verschillend en op andere perioden van de dag tot uiting komen. Alleen een huisarts, psycholoog of psychiater kan de diagnose stellen. Als je vermoedt dat je een depressie hebt is het belangrijk om contact op te nemen met je huisarts. Ook met behulp van psychotherapie kan de depressie verminderen.


Daarmee kan geleerd worden de depressie beter in de hand te houden, wat het dagelijks functioneren verbeterd. Postnatale depressie (post partum illness of postpartum depressie ) Bij een aantal vrouwen ontwikkelt zich enkele weken tot maanden na de bevalling een depressie. We definiëren ze met strikte criteria.


Depressie betekenis

Een angstig gevoel of een dipje kent iedereen. Maar als dat gevoel niet weggaat, heb je misschien een angststoornis of depressie. Er samen over praten helpt.


Soms kan een depressie ook de oorzaak zijn van vage, onverklaarbare klachten, zoals duizelighei hoofd-, buik- of rugpijn. Ook zijn de gevoelens van somberheid bij een depressie heftiger. Je haalt nergens meer plezier uit, je kunt niet of nauwelijks deelnemen aan het dagelijkse leven. Daarnaast zijn er nog andere klachten die bij een depressie veel voorkomen, zoals angstklachten, schuldgevoelens, concentratieklachten en gedachten aan de dood. Markgerigte enkonomieë word deur ekonomiese siklusse gekenmerk.


Resessie (afname in ekonomiese aktiwiteit) is egter nie noodwendig altyd die gevolg nie. Bipolêre of maniese depressie beteken daar is twee pole aan depressie waartydens iemand uiters negatiewe gevoelens en dan weer baie positiewe gevoelens afwisselend ervaar. Navorsing toon dat van die samelewing een of ander tyd in hulle lewens ‘n vorm van kliniese depressie sal ervaar. Vertaling herinneringe is geskep deur die mens, maar in lyn met die rekenaar, wat foute kan veroorsaak. Hulle kom uit baie bronne en is nie nagegaan.


Soms gaat een depressie samen met andere psychische problemen. Er zijn dus ook verschillende vormen van depressie. Woorden die (ongeveer) hetzelfde betekenen als ‘ depressie ’, met toelichting en mogelijkheden om verder te zoeken.


Depressie betekenis

Een klinische depressie (KD) is meer dan je alleen maar ongelukkig voelen of het zat zijn voor een paar dagen. Je gaat wel eens door een bepaald tijd dat je je iets minder goed voelt, maar als je een klinische depressie hebt dan voel je jezelf aanhoudend triest voor weken of maanden, in plaats van slechts een paar dagen. Deze soorten depressie kunnen samenhangen met bepaalde hormonen, zoals.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts