dinsdag 17 november 2015

Manisch depressief genezen

Het verschil tussen een depressie en manisch depressief zijn. Een depressieve stoornis is niet hetzelfde als een manisch -depressieve stoornis. Er is sprake van een depressie als iemand gedurende een lange tijd somber of neerslachtig is. Iemand die depressief is, heeft geen interesse meer in bepaalde dingen of mensen. Het is van belang dat iemand met een bipolaire stoornis goede informatie krijgt over de stoornis.


Manisch depressief genezen

Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van folders en psycho-educatiecursussen (waarin onder meer kenmerken, beloop, het omgaan met en behandelen van de stoornis worden besproken met de persoon met een bipolaire stoornis). Niet alleen de mensen zelf met een manisch depressief stoornis kunnen last hebben vanwege het hebben van symptomen, maar ook de omgeving kan het moeilijk hebben. Veel mensen weten niet hoe ze moeten omgaan met iemand die manisch depressief is.


Sommige diepere depressies, vooral als ze al langdurig aanslepen, genezen wel degelijk sneller en beter met antidepressieve medicatie. Studies tonen aan dat antidepressiva eigenlijk enkel in deze diepe depressies een duidelijke meerwaarde bieden voor de patiënt. Is een bipolaire stoornis te genezen ? Nee, tot nu toe is er geen manier van genezen gevonden. Wel kunnen de symptomen bestreden worden door bepaalde medicatie en een juiste behandeling.


Soms wordt er gekozen voor een behandeling die gebaseerd is op medicijnen. Is bipolaire stoornis te genezen ? Hoe meer episodes iemand heeft doorgemaakt, des te groter de kans dat er opnieuw een episode ontstaat. Manieen en depressies kun je behandelen, maar ook als je weer daarvan weer hersteld bent, blijft de bipolaire stoornis op de loer liggen.


Het kan zijn dat u niet merkt dat u in een manische periode zit. U voelt zich dan namelijk juist heel goed. De mensen die u goed kennen merken meestal wel dat u manisch bent.


Manisch depressief genezen

Door uw gedrag kunt u problemen krijgen op uw werk, uw opleiding, bij het omgaan met andere mensen en in relaties. Een manische periode duurt vaak weken tot soms maanden. Je kunt bijvoorbeeld last hebben van lichte manische klachten (dit wordt ook wel hypomaan genoemd), maar ze kunnen ook zo ernstig zijn dat ze gepaard gaan met psychotische verschijnselen. Hieronder volgt zijn verslag.


Heel vaak wordt het syndroom manisch depressief gebruikt ook wel een bipolaire stoornis genoem maar wat houdt dit nu precies in? Heel veel mensen hebben last van manisch - depressieve verschijnselen. Manisch - depressief , wat houdt dit nu precies in? Ook van belang is informatie over het vóórkomen van manisch -depressieve stoornissen in de familie. Een goede reactie op een bepaald medicijn van een familielid die ook een manisch -depressieve stoornis heeft, kan reden zijn om voor dat medicijn te kiezen.


Bovendien zoeken mensen met deze stoornis meestal alleen hulp wanneer ze depressief zijn. Tijdens een (hypo)manie voelen ze zich immers vaak prima. Verder is de bipolaire stoornis soms moeilijk te onderscheiden van sommige andere psychische aandoeningen. De manisch -depressieve stoornis op zich is geen reden om geen kinderen te krijgen, wel moet er een goede afweging worden gemaakt. De psychiatrie gaat er van uit dat manisch -depressiviteit, ook wel bipolaire stoornis genoem een niet wezenlijk te genezen ziekte zou zijn.


De uitwassen kunnen wat gedempt worden door psychofarmaca en mensen kunnen leren om de signalen van een aankomende manie eerder te onderkennen en tegenmaatregelen te nemen. Vlak na een bevalling kan bij vrouwen een portpartum depressie optreden. Er zijn depressies met psychotische kenmerken, zoals wanen en hallucinaties.


En ze kunnen voorkomen in combinatie met manische periodes waarin de patiënt juist overmatig actief en uitgelaten is. Dan spreken we van een manisch -depressieve of bipolaire stoornis. Een bipolaire stoornis type I stemt overeen met ‘ manisch -depressiviteit’ en wordt gekenmerkt door een afwisseling tussen manische en depressieve fasen. En hoe kan je een manische depressie herkennen? Dit artikel geeft meer uitleg over wat manisch depressief nu precies inhoudt, wat de symptomen zijn en geeft tips voor een behandeling.


Als je manisch depressief bent, bestaat je leven uit twee periodes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts