maandag 23 november 2015

Domicilie bij vrienden

Domicilie bij vrienden

Nu hij werk heeft, verliest de vrouw enkele sociale voordelen waarop zij recht heeft omdat hij nu een inkomen heeft en zijn domicilie bij zn moeder heeft. In werkelijkheid blijft hij eigenlijk dagelijks bij zn vriendin. Deze woont ook nog bij haar moeder en gaat nog naar school. Domicilie tijdelijk inwonende kennis. Gevolgen inwoning van een vriend in.


Geen domicilie adres - JuridischForum. Je domicilie is het adres waarop je bent ingeschreven in het bevolkingsregister. Als je alleen gaat wonen of verhuist dan verandert je adres.


Sarah is negentien jaar en woont al enkele maanden niet meer thuis. Ze logeert afwisselend bij vrienden. Sarah is niet van plan om terug bij haar ouders te gaan wonen, maar heeft momenteel geen vaste verblijfplaats. Ze vreest nu dat ze binnenkort geen officieel adres meer heeft. Wat is een ‘officieel adres’ of ‘ domicilie adres’?


Woon je nu nog bij je ouders dan kan je je domicilie daar gerust laten staan. Alle officiele papieren zullen nog steeds bij je ouders komen en ben je ook dienentegevolge op je plaats van domicilie te stemmen, ook niet onbelangrijk. Ver)huren zonder domicilie is een grijze zone. Het is niet verboden, maar er zitten wel wat addertjes onder het gras.


Zo moet je domicilie op je feitelijk hoofdverblijf staan. Als die woning je feitelijk hoofdverblijf wordt ben je dan ook in principe verplicht daar je domicilie te laten zetten. Een woonplaats (of domicilie ) is volgens de wet de plaats waar iemand zijn hoofdverblijfplaats heeft en waar hij is ingeschreven in het bevolkingsregister.


Domicilie bij vrienden

Het zou kunnen dat mijn vader tijdelijk een paar maanden bij ons komt inwonen en dus zijn domicilie op ons adres plaatst. De hoofdverblijfplaats is de plaats waar een gezin of een alleenstaande gewoonlijk leeft. Plan A was gratis intrekken bij de ouders, wij werken veel overuren dus zijn amper thuis. Ons huisdier mag niet mee, en mijn partner kan het niet over zijn hart krijgen om het diertje een tijdelijk onderkomen te geven weg van ons (zou mogelijks bij mijn oma kunnen logeren). Een domicilie is het officiële adres, het adres waar men volgens de burgerlijke stand woont.


Dit kan verschillen van de feitelijke verblijfplaats. Zo hebben veel studenten hun domicilie nog thuis, maar verblijven zij in feite in de stad waar ze hun studie volgen. Voor iedereen, hulp bij basisregistratie binnen de bevolkingsdienst.


Sociale zekerhei uitkering van RVA of ziekenfonds, maximale inkomsten. Wanneer de overheid en uw vrienden niet zo behulpzaam blijken te zijn dan verstrekken wij betrouwbare hulp. Tijdens mijn echtscheiding zou ik mijn domicilie tijdelijk bij mijn ouders willen nemen, maar die zijn een beetje bang voor de mogelijke gevolgen. Kan dit negatieve gevolgen voor hen hebben ? Mijn vader heeft een gezinspensioen. Gaan ze dat aanpassen als er nog iemand met een inkomen bij hen komt wonen ? Heb zelf net enkele maanden bij familie gewoon mét domicilie.


Heeft geen impact op je eigen financiële situatie, dat klopt absoluut niet. Neen, niet zomaar iedereen kan zijn adres bij jou nemen, daarvoor dient de controle van de wijkagent. De domicilie wordt pas na die controle aangepast en niet op het moment dat je aangifte doet aan de bevolking. Je favoriete meubel zie je bij Vrienden : een netwerk van kijkpunten. Bij gebreke van overeenkomst kan niet aanvaard worden dat het om een lening handelde en zal de vordering worden afgewezen.


Domicilie bij vrienden

Bij de toekenning van het leefloon primeert de feitelijke situatie van de aanvrager. De ontstentenis van inkomsten van de aanvrager van het leefloon en, in voorkomend geval, de vermogenstoestand van de persoon met wie hij onder één dak woont, moeten op individuele wijze worden vastgesteld door het sociaal onderzoek. Als uw kind voortaan wettelijk bij u inwoont, wordt zijn inkomen bij het uwe gerekend en kunt u heel wat voordelen verliezen. Dat is Els overkomen: Ik ben al vele jaren gescheiden.


Vorig jaar is onze oudste zoon op 19-jarige leeftijd weer bij mij komen wonen, nadat hij eerst bij zijn vader had gewoond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts