donderdag 5 november 2015

Depressie herkennen

Het herkennen van een depressie bij kinderen is belangrijk. Net als bij volwassenen kan een depressie bij kinderen effectief met cognitieve gedragstherapie worden behandeld. Bij kinderen met een depressie zien we vaak gevolgen in het sociale leven (bijvoorbeeld minder vriendschappen) en de schoolprestaties (zoals onder het niveau presteren).


Depressie is niet altijd even gemakkelijk te herkennen. Het komt namelijk in verschillende vormen en met verschillende intensiteit voor. Zo zal je snel merken dat iemand somber is als deze persoon zich ook sociaal afzondert.


Het is mogelijk om een depressie in een vroeg stadium te herkennen als je let op onderstaande signalen. Een depressie herkennen is niet altijd gemakkelijk. Via vragen krijg je een idee over de ernst van je depressieve klachten.


De uitkomst geeft geen zekerhei maar kan wel een aanwijzing bieden over de aanwezigheid van depressie. Bij ernstige klachten bespreek je dit best met een professionele hulpverlener, bijvoorbeeld je huisarts. Bij een ernstige depressie worden de klachten steeds erger. De depressie heeft een zware impact op je leven.


De dagelijkse activiteiten lukken niet meer of lopen zeer moeilijk. Het kan zijn dat je relatie verbroken is, je een dierbare hebt verloren of dat je ontslagen bent. Ook de geboorte van een kind of een verhuizing kunnen tot depressieve klachten leiden.


Als depressie in je familie voorkomt is de kans op een depressie groter. Verschillende deskundige en instanties hebben daarom samen een richtlijn opgesteld met de symptomen waaraan je een depressie kunt herkennen. Als je depressief bent, ben je al minstens twee weken.


Hoe kun je het herkennen ? Er is sprake van minstens een van volgende verschijnselen: Je ervaart somberheid en lusteloosheid gedurende het grootste deel van de dag. Je hebt veel minder belangstelling voor dingen die je anders wel interesseren. Ook andere klachten kunnen optreden bij een. Er moeten minstens symptomen binnen een periode van twee weken aanwezig zijn vooraleer je kan spreken van een echte depressie , waarvan minstens één van de eerste twee aanwezig zijn. Behandeling: Therapie Antidepressiva Oorzaken Omgaan met depressie : Tips Soorten depressie.


De lijn tussen je een tijd depressief voelen en het. Symptomen van depressie bij jonge kinderen. Erfelijke factoren kunnen hierbij een rol spelen, maar ook externe factoren zoals pesterijen, een scheiding of het overlijden van een dierbare kunnen een depressie in de hand werken.


Veel mensen met een dip of depressie voelen zich ’s ochtends het ellendigst en gaan zich gedurende de dag beter voelen en bij anderen is het precies omgekeerd. Belangrijk is om weer even te benadrukken dat je niet zomaar een depressie hebt als je eens een dag of paar dagen wat van bovengenoemde klachten hebt. Wat te doen bij depressie ? Uit de depressie komen lijkt soms onmogelijk, maar met een aantal tips zul je snel resultaat zien. Een angstig gevoel of een dipje kent iedereen.


Maar als dat gevoel niet weggaat, heb je misschien een angststoornis of depressie. Er samen over praten helpt. Vaak keren depressies terug. Het is lastig om zelf de diagnose depressie te stellen.


De een heeft milde klachten, maar kijkt daar zo somber tegenaan dat hij toch denkt een depressie te hebben. Je hoeft niet alle klachten tegelijk te hebben om van een depressie te spreken. Ook kunnen klachten per persoon verschillend en op andere perioden van de dag tot uiting komen. Alleen een huisarts, psycholoog of psychiater kan de diagnose stellen.


Depressie herkennen

Als je vermoedt dat je een depressie hebt is het belangrijk om contact op te nemen met je huisarts. Dat komt omdat je tijdens de zwangerschap toch al moe bent, je vaak minder eetlust hebt en het slapen lastiger gaat. Weet je niet of je een depressie hebt?


Deze zelftest kan je helpen bepalen of er aanleiding is om professionele hulp te zoeken voor je klachten. Het gaat alleen om een echte depressie als dit gedrag langere tijd aanhoudt en dus niet na een paar weken weer verdwijnt. Jongeren die depressief zijn, voelen zich intens treurig en waardeloos. Daardoor raken ze nog sneller het contact met vrienden en vriendinnen kwijt.


Je kunt verschillende dingen merken aan jongeren die een depressie hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts