donderdag 10 augustus 2017

Bbp belgie 2018 cijfers

Enter the terms you wish to search for. Bron: Instituut voor de Nationale Rekeningen. Het bnp per hoofd van de bevolking is een veelgebruikte maatstaf voor de grootte van een economie.


Hier hebt u toegang tot alle publicaties en cijfers , een uitgebreide kalender met komende updates en een overzicht van alle contactgegevens per statistisch domein. In de afgelopen jaar daalde het aantal overlijdens als gevolg van diabetes mellitus in België. Dat blijkt uit cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Belgen aan de gevolgen van diabetes.


De cijfers zijn afkomstig van het Internationaal Monetair Fonds. Cursieve waarden zijn geschat. Een liggend streepje geeft aan dat er geen waarde voor dat jaar bekend is. Dit is een lijst van landen naar bruto binnenlands product ( bbp ) per hoofd van de bevolking.


Bbp belgie 2018 cijfers

Het is gesorteerd naar hun bruto binnenlands product gedeeld door het aantal inwoners. Deze bedragen zijn gebaseerd op de berekeningen van het. Het bruto binnenlands product ( bbp ) van een land of van een regio is de marktwaarde van alle goederen en diensten die er op één jaar tijd worden geproduceerd. Het is een veel gebruikte maatstaf voor de welvaartscreatie van een land of regio. Bovendien is het bbp een belangrijke referentiestatistiek.


STAT, de grootste interactieve verzameling sociaal-economische statistieken in België. België volgt hiermee een trend die al eerder werd ingezet in de eurozone. De Belgische schuldgraad is van 10procent verbeterd tot 10procent. Stat enables users to search for and extract data from across NBB’s many databases.


Nationale rekeningen zijn de bron van veel bekende economische indicatoren die in dit artikel aan de orde komen. De rente die we voor dit jaar budgetteren is rond de 1miljard. En die bedragen zijn de voorbije jaren telkens gedaal zowel in absolute als in relatieve termen ten opzichte van het BBP.


In totaal bedraagt de rente die België betaalt op de schuld procent van het bruto binnenlands product. Het bbp per inwoner gaat in stijgende lijn. De belastingopbrengsten stijgen weliswaar, maar per saldo wordt de economie verder gestimuleerd. De groei was te danken aan de binnenlandse bestedingen: de consumptie en de investeringen in vaste activa groeiden aanzienlijk.


Ook de export groeide, maar de import groeide nog meer. Officiële EU-statistieken, o. In België was de groei met procent een stuk lager. In sommige landen van de Europese regio lopen de kosten voor obesitas op tot ongeveer van het bbp.


De volledige werkloosheid daalt op jaarbasis in gelijke mate bij de mannen (- 1eenheden of - ) en de vrouwen (- 1eenheden of - ). De fiscale druk in België is vorig jaar verder toegenomen. Van alle EU-landen was enkel in Frankrijk de som van inkomsten uit. Economie – Cijfers bouwen en wonen.


In de inleidende tekst zijn enkele percentages niet juist. De omzet van de grond-, weg- en waterbouw ging procent achteruit i. Naast socio-economische onderwerpen komen thema’s zoals mobiliteit, milieu en energie aan bod die maatschappelijk relevant zijn en aansluiten bij de prioriteiten van de Vlaamse Regering. Wij vergelijken de Belgische cijfers ook met die van andere Europese landen in de brochure “Sociale bescherming in België: ESSOBS-data”. Vooral de binnenlandse bestedingen, investeringen en consumptie droegen bij aan de groei. Het jaar daarvoor jaar was dat nog procent, zo blijkt uit cijfers van Eurostat.


Volg de evolutie van de Federgon-sectoren op de voet. Vragen over deze cijfers ? In Clerkenwell (Groot-Brittannië) staat de Karl Marx Memorial Library. In het kamertje waar Marx zijn theorie over de val van het kapitalisme bedacht en schreef worden nu herdenkingstegeltjes (van bij cm) verkocht. Van de landen die dit jaar een herziening uitvoerden, werd de grootste gemiddelde impact op het bbp vastgesteld voor België. Samenstelling en verdeling van het bbp.


Belangrijkste componenten per bedrijfstak en sector. Finale consumptie van huishoudens per bestedingscategorie. Na jaren van negatieve cijfers na de financiële crisis, lijkt het saldo op de lopende rekening zich te stabiliseren rond het evenwichtspunt.


Nochtans kan je gemakkelijk corrigeren voor het hogere of lagere BBP van de verschillende landen door de overheidsinkomsten te meten als aandeel van het BBP.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts