maandag 21 augustus 2017

Nieuwe wet sociale huurwoningen

Een van deze nieuwe regels gaat over de onderbezetting van woningen. De nieuwe regel is een verstrenging. Nu heeft iemand die voor een deel eigenaar is, ook geen recht meer op sociale huisvesting. Toezichthouders kunnen het water- en elektriciteitsverbruik in een woning nagaan.


Voortaan kunnen ze deze informatie ook doorgeven aan de sociale verhuurder. Invoering onderbezettingsvergoeding. Wie zijn de verliezers van de nieuwe regels voor sociale woningen? De werkende Jan met de pet zal op termijn helemaal verdwijnen uit de sociale huurwoningen.


Degenen die toch een sociale. De Woonbond heeft grote zorgen over particuliere aanbieders van sociale huurwoningen. Zij kunnen deze nieuwe wet aangrijpen om de huurprijzen van zittende huurders ver boven de sociale huurgrens te laten stijgen. U kunt zelf reageren op het wetsvoorstel.


Nieuwe wet sociale huurwoningen

Dat kan tot augustus via de openbare internetconsultatie. En wie komen in aanmerking voor een sociale huurwoning? Kabinet: mogelijkheid voor leden wooncoƶperaties om huurwoningen over te nemen. Sociale huurwoningen verdwijnen door wet tijdelijke verhuur. De vorig jaar ingevoerde nieuwe woningwet zorgt ervoor dat huurders van particuliere sociale huurwoningen met tijdelijke huurcontracten.


Vlaanderen telt meer dan 168. Het gros van de woningen wordt verhuurd door een sociale huisvestingsmaatschappij, maar ook de VMSW, een sociaal verhuurkantoor, het Vlaams Woningfonds, een gemeente of het OCMW hebben sociale huurwoningen. Iedere huurder moet de sociale huurwoning onderhouden als een goede huisvader, zonder hinder voor de buren en de naaste omgeving. Een ernstige inbreuk hierop kan leiden tot opzeg van de huurovereenkomst.


Nieuwe wet sociale huurwoningen

Mijn vriendin wilt graag een sociale huurwoning huren in de nabije toekomst. Onze relatie is nog pril, maar ik denk dat we snel samen kunnen wonen (en ik bij haar zou intrekken en inschrijven). Liberalisatiegrens en aftoppingsgrenzen. Woningcorporaties moeten tenminste van de vrijkomende sociale huurwoningen (met een huurprijs tot € 7242) toewijzen aan hun doelgroepen.


De belangrijkste doelgroep van woningcorporaties zijn huishoudens met een inkomen beneden € 38. De woningcorporatie moet jaarlijks. Wij wonen samen in een sociale huurwoning. Al een poos willen wij ruilen met een andere sociale huurwoning. Ons verzamelinkomen zat onder.


De Woonbond zegt gemengde gevoelens te hebben bij de nieuwe Wet doorstroming huurmarkt. De belangenorganisatie is blij dat er eindelijk een rem komt op de enorme huurstijgingen van de afgelopen jaren. Tegelijkertijd is de nieuwe huurwet op andere vlakken juist een verslechtering voor huurders. Dit bedrag komt bovenop de sociale huurprijs en lasten.


Het spreekt voor zich dat eenmaal de woning niet langer onderbezet is, die vergoeding ook niet meer verschuldigd is. Homans verstrengt regels sociale huurwoningen. Eigenaars van woning of bouwgrond vallen uit de boot. Volgens de drie oppositiepartijen dreigen er de komende jaren 65. Straks verschillende inkomensgrenzen voor sociale huurwoningen Minister Ollongren wil de inkomensgrens voor sociale huurwoningen koppelen aan de grootte van het huishouden.


In haar wetsvoorstel mogen alleenstaanden nog maar maximaal 35. Ten koste van de verduurzaming van de sociale woningvoorraad. We mogen verwachten dat de overheid het stimuleert en mogelijk maakt dat er meer huurwoningen gebouw dat huizen verduurzaamd worden en dat huren betaalbaar kunnen blijven.


Regelgeving voor huurwoningen : huurwet en huurdecreet Als u een woning wilt huren of verhuren, dan moeten de huurder en verhuurder een huurcontract opmaken en ondertekenen. Dit huurcontract moet opgesteld zijn in overeenstemming met de geldende regelgeving. Ten slotte beschouwen we ook waar de wet en flankerend woonbeleid tekort schieten.


Deze herziene wet is erop gericht dat woningcorporaties terugkeren naar hun kerntaak: het bouwen, verhuren en beheren van sociale huurwoningen aan mensen met een laag inkomen of aan mensen die om een andere reden moeilijk passende huisvesting kunnen vinden. De wet creƫert duidelijkheid op de woningmarkt door heldere spelregels voor sociale huur. Nieuwe spelregels voor de sociale huursector.


Het recht op een sociale woning brengt ook sociale plichten met zich mee. Zoals de plicht om Nederlands te willen leren. Want een sociale woonwijk of appartementsblok waar de bewoners elkaar niet begrijpen, is allesbehalve sociaal. Het aanbod aan sociale huurwoningen zal altijd kleiner zijn dan de vraag.


De partijen PvdA, GroenLinks en SP vrezen echter dat de bouw van nieuwe sociale woningen, met een huurprijs van ten hoogste € 71per maan het tempo van deze verkoop niet zal kunnen bijhouden. De komende jaren dreigen immers tien- of misschien zelfs honderdduizenden sociale huurwoningen te worden gesloopt of verkocht. Helaas wordt het ons wat lastiger gemaakt, vanwege de nieuwe regels wat betreft inkomen. Nu heb ik een inschrijftijd van jaar en heb dus in bepaalde wijken een grote kans op een woning. Wetland Wonen neemt deze woningen over van collega-corporatie Woonconcept.


Blok heeft dit in de nieuwe wet explicieter opgenomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts