woensdag 27 juni 2018

Groen bolletje facebook uitzetten

Dit betekent dat je online bent en geeft jouw contactpersonen het idee dat je beschikbaar bent om te chatten. Er verschijnt dan een groen bolletje naast jouw naam. Maar wist je dat je ook offline kan lijken terwijl je eigenlijk online bent? Vrienden met een groene stip naast hun naam zijn beschikbaar om te chatten of zijn beschikbaar in Messenger. Stickers zijn illustraties of animaties van personages die je naar vrienden kunt sturen.


Het is een leuke manier om te delen hoe je je voelt en om een stukje persoonlijkheid aan je chat s toe te voegen. Een groene stip met mobiel in groene letters betekent dat deze persoon via de mobiel verbonden is met facebook op dat moment. Een klein grijs telefoontje achter de naam betekent dat deze persoon een app voor facebook messenger heeft, alleen dat de persoon deze app op dit moment niet gebruikt: hij is niet online.


Want bij de ene staat een groen bolletje , bij een ander staat de hele tijd (soms wel minuten lang) minuut geleden actief. De losse app is sneller en je kan er audio- en videoberichten mee verzenden. En op de messenger sta ik al offline maar wordt toch nog aangesproken. Dat wik ik dus weg hebben.


You must to continue. Wil je niet laten zien dat je online bent en dus je online status verbergen? Dit wordt weergegeven dankzij bolletjes bij de berichten. In deze tip lees je wat elk bolletje betekent.


En dus stromen de berichten binnen. Wanneer je specifiek wilt nagaan of iemand online is kan je de naam van deze typen bij Vriendenop chat, dan moet je weer kijken of er een groen bolletje naast hun naam staat. Klik op de persoon met wie je wilt chatten en er zal rechtsonderaan een chatvenster openen. Je zal zien dat je oudere berichten ook hier worden weergegeven. Klik hiervoor op ‘Beschikbaar om te chatten’ in het menu om het vinkje te verwijderen.


Daar zie je de optie activiteitstatus, waar je het tonen van je activiteit uit kunt schakelen. Jane-Ice, bedankt voor de tip. Het Badge-appsymbool stond al aan. Op messenger (de app) zelf kan ik ook gewoon zien wie er online is. Het groene bolletje wekt namelijk de indruk dat je snel op berichten en uitnodigingen reageert.


Kies je ervoor om de online status uit te zetten, dan zie je vanaf dat moment ook niet meer of anderen de online status aan of uit hebben staan. Als er een groen bolletje achter iemands naam staat, dan is hij of zij online. Als er een vierkant mobieltje achter iemands naam staat, dan is hij of zij bereikbaar via mobiel.


Als er niks of een grijs bolletje achter iemands naam staat, dan is hij of zij offline. Ze maken een beetje een rommeltje van ons beginscherde rode cirkeltjes die met regelmaat voor een app-icoon opdoemen. Dit is het Badge-appsymbool, dat weergeeft hoeveel meldingen je voor een app hebt. Bij sommige apps – zoals Mail of een gedownloade game – loopt de teller flink op, waardoor. Groen , groen , groen ! Een volledig groen bolletje naast de profielfoto van een connectie in het chatgedeelte betekent dat deze persoon op dat moment online is.


En je hem of haar dus direct een bericht kunt sturen, waarbij de kans groot is dat deze direct gezien en gelezen wordt. Heb je liever wat privacy en wil je niet dat dit zichtbaar is voor anderen? Ga naar je instellingen. Dan kun je dit uitzetten. Klik op het tabblad ‘Communicatie’ links en kies voor ‘Leesbevestigingen en typindicators’.


Anders dan WhatsApp en de gewraakte ‘blauwe vinkjes’ gaat het niet om een nieuwe functie, maar verschijnt er nu een bolletje met de profielfoto van je gesprekspartner wanneer hij of zij je bericht heeft gelezen. Hoe niet meer online zichtbaar op facebook ? Soms uit de handel genomen? Zo begint onder andere het geluid automatisch te spelen. Vind je dat net zo vervelend als wij?


Het rode bolletje dat laat zien hoeveel ongelezen e-mails of WhatsApp-berichten je hebt heet een ‘Badge’. Voor sommige apps, zoals de Telefoon, is het nuttig om te checken hoeveel je gemist hebt. Er zijn echter ook genoeg programma’s die met hun rode bolletje onnodig aandacht opvragen. Virenque zal proberen de eerste renner te worden die 6x de bollen pakt. Zabel is gebrand op revanche voor groen maar verliest snelheid.


Alles wat groen is, schuif je naar een wit bolletje en. Hoe vervelend was het dan ook dat je een paar jaar geleden de Messenger-app móest downloaden om te kunnen blijven chatten? Ik denk dat het iets te maken heeft met het feit dat jij geen vrienden met die personen bent.


Zij zullen ook geen melding krijgen, je bericht zal bij hun binnen komen onder het kopje other zonder dat ze dat zien. Wij laten je in deze blog zien hoe je dat moet doen in drie makkelijke stappen! Bolletje BV kent een lange historie van bakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts