dinsdag 19 juni 2018

Te veel praten afleren kind

Volgens sommige psychologen is de verklaring van veel praten te vinden in het feit dat ouders dit gedrag in iemands jeugd enorm gestimuleerd hebben. Als er heel erg geklapt en gejuicht wordt voor een kind als het gaat praten , dan gaat het meer praten en als ook dat met gejuich ontvangen wordt, dan gaat het misschien nog wel meer praten. In zijn kamer bijvoorbeeld of buiten.


Te veel praten afleren kind

Dan heb jij er even geen last van. Luister-cd luisteren lijkt me ook een goede tip. Dat kan aan deze kenmerken liggen. Ik heb nooit echt problemen gehad met praten. Ik praatte eerder dan ik liep (en ook dat lopen gaat inmiddels vrij goe dank).


En ik praatte niet alleen vlot, maar deed en doe dat ook veel. En dat schijnt iets over je persoonlijkheid te zeggen, volgens de wetenschap. Over wat je meemaakt, wat je denkt, droomt, hoopt en vindt. Maar er is ook zoiets als te veel praten. Knappe jongen of meisje die erin slaagt een veelprater de mond te snoeren zonder dat deze beledigd is.


Hoe dat wél kan, is voer voor wetenschappers. Altijd aan het woord en teveel praten : valkuil. Teveel praten of altijd aan het woord zijn.


Wordt u weleens verweten dat u slecht luistert en teveel praat tijdens gesprekken? Wilt u leren om de meer te luisteren en de valkuil teveel praten vermijden? De Steven is specialist in persoonlijke ontwikkeling!


Het probleem ligt volgens Stevens bij het feit dat mensen die teveel praten dat zelf niet altijd doorhebben. Sommigen doen het uit onzekerheid”, verklaart ze, “anderen juist omdat ze te zelfzeker zijn, maar teveel blijft teveel. Je weet dus niet altijd zelf dat je te veel praat. Door zo te praten , hou je de aandacht van je baby langer vast. Ook help je je kind om structuur te ontdekken in de onbekende woordenbrij.


Ouders over de hele wereld praten zo tegen baby’s. Gewoon blijven doen dus, het helpt je kind om de taal te. Beste Te ra Veel jongeren praten te snel. Zij ervaren het zelf onderling niet als een probleem, het zijn ouderen die hier last van hebben.


Ik vat de gewoonte om je zinnen af te raffelen trouwens niet op als een teken van botheid of gebrek aan belangstelling voor de luisteraar, maar eerder als teken van zenuwachtigheid danwel ondergeschiktheid. Er is steeds meer bewijs dat te veel slapen ook in verband staat met gezondheidsrisico’s. In sommige gevallen heeft te veel of te lang slapen direct negatieve invloed op je gezondheid.


In andere gevallen kan het een symptoom zijn van een andere medische aandoening. Laten we eerst eens kijken wat te veel slaap is. Het duimen afleren is moeilijker dan je kind afleren op de speen te sabbelen. Een duim zit nu eenmaal aan je kindje vast en is dus altijd en overal beschikbaar.


Te veel praten afleren kind

Dat komt omdat je een speen makkelijker kunt verbannen. Bij kleine kinderen helpt belonen (aandacht geven, iets lekkers) bij goed gedrag en bestraffen (negeren, even apart zetten) bij vervelend gedrag. Kleine kinderen begrijpen al heel veel , vaak veel meer dan je denkt.


Dus let er goed op dat uw kind zijn gegil niet gebruikt om zijn zin te krijgen (bijvoorbeeld uit de box gehaald willen worden). Probeer om het kind zich niet bezorgd te laten voelen over het stotteren. Ouders die hun zorgen over het stotteren te veel uiten lopen het risico dat ze hun kind buitensluiten.


Te veel praten afleren kind

Dit zal de verbetering van het kind meer kwaad dan goed doen. Een hond afleren om te bijten. Happen en bijten is normaal gedrag voor de meeste pups.


Het is vooral gebruikelijk wanneer ze leren wat hun plek is binnen het gezin of als ze tandjes krijgen. Geef het kind dan gelegenheid die spanning te stoppen in andere zaken. Ga bijvoorbeeld brood bakken en laat het kind stevig kneden in het deeg.


Laat het kind veel kleien of beter nog, koop bijenwas. Te koop in gekleurde plakjes, pas als de handjes warm zijn van het kneden wordt de bijenwas lekker zacht en kneedbaar. Meestal leert het kind het duimen af voordat de vierde verjaardag bereikt wordt.


Door de gewenning kan het echter wel moeilijk zijn om het kind het duimen in een latere fase te laten afleren. Bij het kind dat nog steeds duimt of zuigt als de eerste tanden doorbreken kunnen tanden scheef gaan staan en kan het gehemelte vervormen. Alle kinderen tot een jaar of zeven laten veel van dit gedrag regelmatig zien. Pas als een kind veel van deze kenmerken tegelijk vertoont in een mate die belemmerend is voor hemzelf en voor zijn omgeving, en als dat ook ruim na het zevende jaar niet vermindert, zou je kunnen denken aan autisme of een daaraan verwante stoornis.


Als je weet wat de ‘bijtmomenten’ zijn, ga dan samen met je kind op zoek naar alternatieven. Verzin samen een codewoord of teken, om het kind te helpen herinneren als het de afspraak even vergeet. Beloon (korte) periodes van niet bijten! Het heeft tijd en oefening nodig en dat je kind het probeert, is al heel knap.


Bereid je kind voor op situaties die voor hem lastig zijn. Als je weet in welke situaties je kind vaak huilt, kun je van tevoren bespreken hoe je kind deze kan aanpakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts