donderdag 7 juni 2018

Sproeten bij mannen

Zijn sproeten schadelijk voor je gezondheid of kunnen ze geen kwaad? Mensen met rood haar hebben vaak veel sproeten: ook in het gezicht. De sproeten in het gezicht verdwijnen vaak in de wintermaanden. In de zomermaanden worden sproeten weer zichtbaar, tenzij je antizonnebrandcrème smeert.


Sproeten bij mannen

Een sun-kissed tintje met sproeten erop, veel beter wordt het niet. De ene persoon zit er vol mee en bij de ander moet je goed zoeken. Deze bruine vlekjes op de huid zijn geheel onschuldig, maar niet iedereen is er even blij mee. De rest van het volk heeft na ongeveer dertig jaar eitelieten gekookt op hun borst.


Laten we eens kijken naar de belangrijkste oorzaken van pigmentvlekken en hoe daarmee om te gaan. Sproeten op de borst kunnen verschijnen als gevolg van veelvuldige blootstelling aan zonlicht. Wanneer je een licht huidtype hebt is de kans groter dat je een of meerdere sproeten zult hebben.


Sproeten bij mannen

Deze genetische variant ontstaat als je nog heel jong bent, en vaker bij vrouwen dan bij mannen. Zomersproeten ontstaan door blootstelling aan zonlicht. Verschillende soorten sproeten. Jouw sproeten zijn er niet alleen om jou op te laten vallen. Er zit eigenlijk een hele interessante reden achter het feit dat sommige mensen sproeten hebben.


SciShow, een YouTubbe-kanaal die. Ze bombarderen me met e-mails, waarin ze hun zorgen uiten over hun kansen bij de mannen. Vrouwen met sproeten, bijvoorbeeld. Maar weet je wat het grappige is? En wat vrouwen met sproeten niet weten?


Dat veel vrouwen jaloers op hen zijn. Zij willen juist wel sproeten hebben. Die maakt het niet zoveel uit. Kun je ook weer in je zak steken. Deze pigmentstoornis komt vooral voor bij vrouwen is dan gerelateerd aan hormonale factoren zoals zwangerschap (daarom ook wel “zwangerschapsmasker” genoemd) en het gebruik van hormoonpreparaten zoals de anticonceptiepil.


Ook overmatige zonblootstelling speelt een belangrijke rol. Minder bekend is dat melasma ook kan optreden bij mannen. Er is een verschil in de wijze van kaal worden, of dunner haar krijgen. Vandaar dat je regelmatig mannen ziet met een kaal boven hoof en dan nog wat haar rondom het hoofd.


Sproeten bij mannen

Bij mannen gaat dit het snelst op de bovenzijde van het hoofd. Erfelijkheid speelt een grote rol bij het ontstaan van sproeten , evenals je huidtype en de mate waarin je (vroeger) bent blootgesteld aan de zon. Bij vrouwen gaat dit proces over het gehele hoofd. Voor zover ik weet kunnen kruinen niet zomaar ineens op latere leeftijd ontstaan en hebben ze ook niets te maken met grijs wordend haar.


Tegenwoordig hebben mensen er echter een voorkeur voor om zich te scheren of te harsen. Zelfs mannen zijn zich op meerdere plekken dan alleen hun gezicht gaan scheren, wat aantoont dat het verwijderen van lichaamshaar niet langer slechts een geslachtskwestie is. Vooral het verwijderen van schaamhaar is zeer normaal geworden. Tijd om de alarmbellen te luiden, want steeds meer jonge vrouwen worden ziek van hun eigen hart.


Een hartkwaal wordt vaak gezien als een ziekte die voorkomt bij oudere mannen. Sproetjes komen vaak voor bij mensen met een bleke hui maar ook mensen met een getinte huid kunnen sproeten krijgen door in de zon te liggen. Vaak vinden vrouwen sproeten in het gezicht niet leuk en bedekken de sproeten met make-up. Dit is niet nodig, gezien sproeten als een van de zeven schoonheden wordt gezien. Want mannen en praten, het blijft voor sommigen een hele kunst.


Gelukkig vonden wij waardevolle inside information. Mannen hebben misschien dan toch ergens een.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts