vrijdag 24 augustus 2018

Duisburg winkelen op zondag

Opvallende, verrassende en bijzondere winkels in Duitsland: deze site biedt een selectie uit het winkelaanbod in de Duitse grensregio. Cookies zijn bestanden die worden opgeslagen in je browser. Ze worden door de meeste websites gebruikt om je webervaring te helpen personaliseren.


Als je doorgaat met het gebruik van onze website zonder de instellingen te wijzigen, ga je akkoord met ons cookiesbeleid. De winkels bieden een goede mix tussen de bekende winkelketens en de speciaalzaken. Op het gebied van mode zijn de bekende ketens zoals CA, HM, Engbers en New Yorker aanwezig. Een van de bijzondere attracties is het Koalahuis, en de zoetwaterdolfijnen uit het Amazone gebied. Duisburg biedt natuurlijk meer dan alleen maar winkelen.


In de hoofdstations (Hauptbahnhof) zijn vaak de winkels alle zondagen open. Koopzondagen zijn echter een uitzondering op de regel in Duitsland. De Duitse wetgever respecteert de zondagsrust en schrijft het aantal koopzondagen per jaar voor. Vervolgens bepaald een stad zelf of men zich aan deze wet wil houden.


Zelfs rond de kerstdagen zijn de meeste winkelcentra op zondag gesloten. Winkelen op Zondag in Duitsland tijdens de koopzondagen. Voordat je nu gelijk in de auto springt kan het geen kwaad om te controleren of deze koopzondag nog doorgaat.


Al de Belgische winkels die open zijn op zondag vind je op deze pagina. Via deze pagina kan je verder klikken naar alle zondag openingsuren, steden, categorieën en winkelketens. Lichtermarkt Landschaftspark Duisburg. Een bijzonder park waar voormalige. Wanneer u op zondag wilt winkelen om bijvoorbeeld een cadeau te kopen, is het wel zo handig om te weten waar dat kan.


Abonneer u gratis op de nieuwsbrief van Wattedoen. Op verzoek van ChristenUnie en SGP is het bij de wet tevens geregeld dat werknemers met gewetensbezwaren het recht hebben om werk op zondag te weigeren. Er zijn steden waar de winkels in het centrum op zondagen standaard zijn geopen zoals Rotterdam, Den Haag en Amsterdam.


Andere steden hebben slechts een beperkt aantal weekenden een koopzondag. Ik zit momenteel in regio Enschede en we willen naar Duitsland gaan omdat alles dicht is hier. Zijn de winkels in Duitsland ook open op zondag ? Welke stad in de buurt raden jullie mij aan?


Groetjes en alvast bedankt. Nooit meer in Duitsland voor een gesloten winkeldeur staan. Als je weet waar je het moet zoeken, kun je je prima op jouw dagje winkelen voorbereiden met de juiste informatie over openingstijden, koopzondagen en feestdagen in Duitsland. LET OP : Tegenwoordig zijn er diverse koopzondagen in het grensgebied onder voorbehoud in verband met mogelijke rechtgedingen.


Kijk voor de zekerheid daarom steeds nog op de website van de desbetreffende stad voor meer informatie. De koopzondagen worden soms op korte termijn afgelast! Tervuren stap dichter bij winkelen op zondag.


Duisburg winkelen op zondag

Zondag maart organiseert de winkeliersvereniging Goch de eerste koopzondag in de regio Niederrhein. Nederlanders houden van winkelen in Duitsland en wat is er leuker dan winkelen op een zondagmiddag in een prettige ontspannen sfeer. Een meerderheid van het parlement van Nord-Rhein Westfalen wil dat de winkels vaker op zondag open zijn. Voorheen mochten in dorpen en steden van NRW niet meer dan koopzondagen gehouden worden. Een beperkt aantal winkels en supermarkten in de grotere steden is ook op zaterdag tot 20.


Regelmatig worden in steden koopzondagen gehouden: zie de agenda voor het overzicht. In de meeste Duitse deelstaten mogen winkels in principe dagelijks, behalve op zondag , uur open zijn. Op deze pagina vind je alle bezienswaardigheden in de buurt.


Van interessante musea en leuke winkels tot de gezelligste restaurants. Maar ook dierentuinen, attractieparken en vele andere bezienswaardigheden ontdek je hier. Ben je op zoek naar producten van Utrechtse makers, naar vintage boetiekjes of speciaalzaken? Maak je dagje winkelen compleet met een lunch of misschien eindig je liever op een terras aan de gracht.


Heerlijk shoppen in Turnhout, ruime keuze, veel parkings.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts