Bij meewerkende voornaamwoorden zoals: ik geef het boek aan jou, komt er geen -w achter. Ook mogelijk het goedvinden of dit goedvinden. Maar met jouw goedvinden wil ik wat duidelijk maken. Het is beter om jouw getuigenis buiten het onderzoek van Cary te houden.
Alicia een deal over de burger en richten we onze verdediging op de strafrechtelijke zaak. Bij ontslag met wederzijds goedvinden is het belangrijk om rekening te houden met de opzegtermijn die geldt voor de werkgever. Deze kun je terugvinden in je contract, de cao of de wet. Als je een WW-uitkering aanvraagt, gebruikt het UWV deze zogenaamde fictieve opzegtermijn als uitgangspunt om te bepalen vanaf welke datum je WW gaat ontvangen. Mijnheer de Voorzitter, met uw goedvinden zou ik hier inderdaad op instigatie van het Parlement een verklaring van de Commissie over Kosovo willen afleggen.
Mr President, with your permission , indeed at the suggestion of the House, I would like to make a Commission statement on Kosovo. De werkgever en werknemer maken dan onderling afspraken over het einde van het dienstverband. Woorden die (ongeveer) hetzelfde betekenen als ‘ goedvinden ’, met toelichting en mogelijkheden om verder te zoeken.
Nee, jouw moet hier jou zijn, zonder w. Ik heb het jouw moeder gevraagd. Jou is een persoonlijk voornaamwoor jouw is een bezittelijk voornaamwoord. Twijfelt u tussen jou en jouw , dan kunt u de vormen het best vervangen door u en uw.
Jouw cake is het lekkerst. Beëindiging met wederzijds goedvinden. Er is sprake van beëindiging met wederzijds goedvinden a ls werkgever en werknemer overeenstemming bereiken over de beëindiging van het dienstverband en de voorwaarden daarvan.
Deze overeenstemming wordt vastgelegd in een beëindigingsovereenkomst, ook wel vaststellingsovereenkomst genoemd. Jullie samenwerking dient gewoonweg niet langer meer het eerder beoogde doel. Met één van deze ontslagpakketten schakel je een ontslagjurist in die alles uit je ontslag met wederzijds goedvinden weet te halen.
Je kunt enkel je vaststellingsovereenkomst laten controleren, maar ook besluiten om het juridische deel en de onderhandeling met je werkgever volledig uit te besteden. Dit heet ook wel beëindiging van je arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden. Je stemt dus als werknemer vrijwillig met je ontslag in en kunt er niet toe gedwongen worden.
Een ontslag met wederzijds goedvinden is voor beide partijen vaak een voordelige keuze. Het is niet voor niets de meeste gekozen route voor een beëindiging. De hoogte van de ontslagvergoeding hangt af van diverse omstandigheden. Vaak wordt de wettelijke transitievergoeding als uitgangspunt gebruikt bij het bepalen van de ontslagvergoeding in de beëindigingsovereenkomst.
Met matig dossier biedt ontslag met wederzijds goedvinden redding Daartegenover staat dat deze ontslagwijze een ‘prijs’ heeft, omdat de werknemer vermoedelijk het onderste uit de kan wil halen. Zeker als er geen dossier is, zal de werknemer proberen hier profijt uit te halen. Ontslag nemen met wederzijds goedvinden.
In goed overleg is dit in sommige gevallen mogelijk. Op deze manier kan je als werknemer jouw recht op WW behouden. Een bijkomend voordeel is dat jouw sessies voor vergoeding in aanmerking kunnen komen. Raadpleeg daarvoor jouw zorgpolis. Ik werk samen met specialisten in de reguliere geneeskunde.
Zo kan je huisarts met jouw goedvinden betrokken worden wanneer dit nodig is. Van een ontslag met wederzijds goedvinden is sprake als jij en je werkgever onderling afspraken maken om het dienstverband te beëindigen. Beide partijen gaan dan akkoord met de gemaakte afspraken, zonder tussenkomst van een rechter of het UWV. Meestal wordt dit een vaststellingsovereenkomst genoem maar soms wordt ook gesproken van een beëindigingsovereenkomst. Zodra de documenten zijn bestudeerd volgt er direct een concreet advies.
Uiteraard is in dit concrete advies een kostenindicatie voor het ontslag met wederzijds goedvinden. Doet jouw werkgever je een ontslagvoorstel om de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden (dus met jouw instemming) te beëindigen, dan is de belangrijkste tip: teken niet direct! Laat je eerst adviseren door een arbeidsrecht specialist.
Die heeft als voordeel dat je geen toestemming van het UWV of uitspraak van de kantonrechter nodig hebt. In veel gevallen is het voor beide partijen voordeling om het ontslag met wederzijds goedvinden te regelen. Zijn jullie met wederzijds goedvinden tot goede afspraken gekomen, dan komen alle afspraken in de vaststellingsovereenkomst te staan.
Teken deze overeenkomst niet zomaar. De manier waarop de vaststellingsovereenkomst in elkaar zit heeft namelijk rechtstreeks invloed op het wel of niet krijgen van een WW-uitkering.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.