dinsdag 13 oktober 2015

Praten lucht op

Praten lucht op

Als je ergens mee zit dan kan erover praten vaak enorm helpen. Veel mensen weten dit wel, maar blijven toch met deze dingen zitten. En als je er niet met iemand over praat, dan kan het alleen maar groter en groter worden terwijl het eigenlijk misschien iets heel kleins was. Op deze blog hebben we het over zaken als dit.


Praten lucht op

Voor velen is de standaardtijd van minuten te kort. Inmiddels net de gepasseerd en al sinds zolang ik me kan herinneren bezig met persoonlijke groei en emotionele intelligentie. Altijd al gepassioneerd op zoek naar antwoorden op de vragen des levens. Dat was bij mij niet anders. Door te praten over je problemen geef je voor jezelf toe dat ze er zijn en kun je ze misschien leren relativeren.


Door hardop te denken krijg je meer zicht op de aard en omvang van jouw klachten. Er rust nog altijd een taboe op psychische problemen. Toch is het belangrijk om uw problemen met anderen te delen.


Aarzel dan niet om ons te contacteren. Je kan een gesprek aanvragen via onze website ikwilpraten. Ondanks alle goede bedoelingen en de verliefde start, lijkt het contact bij veel stellen steeds meer uit te draaien op oppervlakkige mededelingen en ruzies over. Want praten lucht nu eenmaal op ! Coaching draait om wat jij nodig hebt.


Een eenmalig gesprek, een tijdelijke bron van inspiratie of een voortdurende ondersteuning van een leven in transitie die je mentale, emotionele, spirituele en fysieke gezondheid stimuleert. Soms wil je praten over verdriet, zorgen of problemen, maar is het moeilijk om een luisterend oor te vinden bij iemand uit je omgeving. Of je zoekt juist naar iemand die jou niet persoonlijk kent. Heb je verdriet, twijfel of zorgen?


Praten lucht op

Wat je ook dwars zit, praat er over! Luisterend oor Als je belt, chat of mailt krijg je contact met iemand die echt naar je luistert, met je meedenkt en je eventueel kan doorverwijzen naar andere instanties. De omgeving van iemand die met zelfmoordgedachten zit, is vaak bang dat de neiging tot zelfmoord groter wordt als je erover begint. Uit cijfers van het CBS blijkt dat het afgelopen jaar tachtig Drenten een einde aan hun leven maakten. Auteur diverse relatieboeken.


Momenteel werkt ze aan een boek over de Liefde in relaties. Op de route die de pastores dagelijks afleggen ligt ook het stiltecentrum, nu tijdelijk aan het begin van de F-pier. Praten met een Schipholpastor lucht op.


Deze ruimte bevindt zich achter de. Misschien lucht het wel enorm op , hebben anderen ideeën of suggesties waar ik mee vooruit kan of kan ik anderen helpen niet dezelfde fouten te maken die ik al voor ze heb gemaakt. Ze geven tips en doen suggesties om gesprekken in goede banen te leiden. Erover praten lucht op.


Maar als je niets vertelt, zal het pesten ook nooit ophouden. Voel je je boos, angstig of eenzaam? Je zult merken dat het een opluchting is als je het aan iemand verteld hebt, ook al is het pesten niet meteen opgelost.


Je geneert je dat je ‘het’ niet aankunt. Bijna iedereen heeft daar last van: schaamte over psychische problemen, want misschien vinden ze je daardoor wel minder geslaagd dan je graag laat geloven. Deel je gedachten met een vrien een familielid of iemand anders.


Durf je het niet te zeggen? Schrijf het op een briefje en geef dat aan die persoon. Is er niemand in de buurt aan wie je je verhaal kwijt kunt?


Dit kan natuurlijk in eerste instantie met iemand uit je omgeving, maar houdt er rekening mee dat niet iedereen daar open voor staat. Met elkaar praten over angststoornis lucht op ’ De Angst, Dwang en Fobie Stichting begint op januari in Dordrecht een lotgenotengroep voor mensen met angst- en dwangklachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts