woensdag 21 oktober 2015

Duurzaam gescheiden aow

Als van u definitief niet meer wil samenwonen, leeft u duurzaam gescheiden. Als u duurzaam gescheiden van elkaar leeft, wordt u voor de AOW als alleenstaande beschouwd. Uw ex-partner en u krijgen dan allebei een alleenstaandenpensioen. U leeft duurzaam gescheiden als u beiden in een andere woning woont en elkaar maar af en toe of niet meer ziet. Scheiding van tafel en bed en echtscheiding zijn niet van invloed op de uitkering als al sprake is van duurzaam gescheiden leven voorafgaand aan het moment van scheiding van tafel en bed of echtscheiding.


Duurzaam gescheiden gaan leven heeft als voordeel dat het AOW -pensioen omhooggaat. Wanneer een gehuwde of samenwonende duurzaam gescheiden leeft, heeft men weer recht op het alleenstaanden AOW -pensioen. Ingevolge artikel tweede li aanhef en onder van de AOW worden als partner geregistreerden gelijkgesteld met gehuwden. De rechtbank in Amsterdam kende gisteren geen hogere AOW toe aan een getrouwde vrouw die apart woont van haar man.


Beiden blijven een gehuwden- AOW ontvangen ondanks het feit dat ze duurzaam gescheiden wonen. Gaat u alleen wonen, dan is uw AOW -pensioen van het netto minimumloon. Als uw partner nog niet de AOW -leeftijd heeft, vervalt de toeslag die u ontvangt.


Gescheiden : meer AOW , hoge eigen bijdrage verpleeghuis. Een alleenstaande ontvangt procent van het netto minimumloon, een gehuwde procent. De keuze om bij de SVB geregistreerd te staan als duurzaam gescheiden levend heeft als voordeel dat de AOW -uitkering omhoog gaat. Sinds jaar leven mijn vrouw en ik gescheiden.


We hebben geen financiële banden. Ik ben en ontvang AOW alleen staande. Mijn vrouw komt nog niet in aanmerking voor AOW. Toch wil de SVB onderzoeken of we idd gescheiden leven en wil wroeten in ons privé leven door twee ambtenaren op huisbezoek te sturen. Eisers waren gehuw maar woonden apart.


Duurzaam gescheiden aow

Mijn echtgenoot is helaas opgenomen in een zorginstelling. Laten we beginnen met de betekenis van dit begrip in de formele zin. De Belastingdienst stelt dat je duurzaam gescheiden leeft als je niet meer met elkaar samenwoont, maar niet formeel gescheiden bent. De bestuursrechter van rechtbank Limburg heeft vandaag besloten dat het AOW pensioen van een koppel dat in de veronderstelling was duurzaam gescheiden te leven en daarom AOW ontving naar de norm voor ongehuwden niet mag worden teruggevorderd. Het aanvraagformulier was onduidelijk, aldus de rechter.


AOW voor alleen staande te ontvangen , contact gehad met het SVB en van hun kant. Zolang u duurzaam gescheiden van uw vrouw woont in Nederlan zult u uw alleenstaande AOW ontvangen. Als u eenmaal op de Filipijnen bij uw vrouw woont (of samen in Nederland), is dat niet meer het geval, dan wordt u als samenwonend ( AOW ) gezien. Hoe hoog is mijn AOW -uitkering?


Als u tussen uw 15e en 65e jaar altijd verzekerd bent geweest, dan heeft u recht op het volledige AOW -pensioen. AOW is individueel, dus niet verdelen. Iedereen die in Nederland woont, bouwt automatisch AOW op. Het recht op een AOW -uitkering is voor jouzelf. Dat hoef je niet te verdelen.


In de berekening van de eigen bijdrage telt alleen uw inkomen en vermogen mee. Staat uw partner nog op de beschikking? Geef dan aan ons door dat u duurzaam gescheiden leeft en stuur een bewijsstuk daarvan mee.


Duurzaam gescheiden aow

Ander pensioen De meeste bedrijfspensioenen die naast het AOW -pensioen worden uitbetaal veranderen niet als u duurzaam gescheiden gaat leven. Het pensioen is namelijk of van u of van uw partner. Als de scheiding van tafel en bed is uitgesproken, dan is er soms recht op alleenstaanden AOW. De voorwaarde is, dat u ook daadwerkelijk duurzaam gescheiden woont.


NEDERLAND:- Een vrouw die al jaren aan de andere kant van de wereld woont dan haar echtgenoot, maar nooit scheidde, heeft toch recht op AOW voor ongehuwden. Die is hoger dan AOW voor gehuwden. De Sociale Verzekeringsbank (Svb) vindt dat de vrouw niet duurzaam gescheiden leeft, omdat ze nog in een huis woont dat eigendom is van haar man. De alleenstaande werkloze werknemer gedefinieerd als de niet gehuwde dan wel duurzaam gescheiden levende werkloze werknemer, die niet een gezamenlijke huishouding voert, of waarbij bovengenoemde uitzondering geldt, en die niet is een thuisinwonende werkloze werknemer.


Bij gehuwden is er een inkomensnorm voor beide samen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts