vrijdag 9 oktober 2015

Ongelukkig in samengesteld gezin

Ben jij ongelukkig in je samengestelde gezin ? Weet dan dat je niet de enige bent. Misschien biedt dat al wat troost. Maar je hebt waarschijnlijk meer aan de tien tips die ik hier geef. Deel je gevoelens met je partner Jullie zijn samen de basis van jullie gezin.


Gelukkig samengesteld gezin - Evelien Van Oost. Marriage Therapist in Mortsel. Eén op tien gezinnen is een stiefgezin. Van hen zegt procent gelukkig te zijn en procent „absoluut niet”.


Tien lessen voor het samengestelde gezin. Je denkt: ‘We werken er vijf. Wie is voor jou de belangrijkste, mama? Met deze vragen wordt ik inderdaad meermaals geconfronteerd door mijn zoontje van jaar.


Samen met mijn partner vormen wij sinds jaar een samengesteld gezin met mijn zoontje en zijn zoontjes. Stiefvaders kunnen denken dat het gezin wel goed zal draaien als ze hun gezag laten gelden. Maar alleen liefde en aandacht blijkt vaak niet te werken. Accepteer dat verschil in cultuur en opvoedingsstijl erbij hoort.


In het ene gezin eet men met het bord op de schoot voor de tv. In het andere gezin eet men met z’n allen aan tafel. Veel stiefgezinnen maken de fout dat ze zich te snel als een gewoon gezin gaan gedragen. Je kunt het samengestelde gezin in het begin het beste blijven beschouwen als twee eenoudergezinnen. Deze woorden kwam ik gisteren tegen: een aantekening van mijn moeder van jaar geleden, voorin één van haar boeddhistische boeken.


Vier korte woorden die de kern verwoorden van hoe zij in het leven staat. Bekijk meer ideeën over Nieuws, Stiefkinderen en Non fictie. Een samengesteld gezin (uitzonderingen daargelaten) is een levenslange worsteling.


Als er ook nog sprake is van stiefkinderen met een jeugdtrauma dan kan ik je verzekeren dat, hoeveel energie en liefde je er instopt, het byzonder weinig nut heeft. Buitenschoolse opvang chatten CJG communicatie Computergebruik kinderen e-mail echtscheiding Een betere wereld effectief hyperparenting Internet kinderen Kinderopvang kleuters Laagdrempelig Maatschappelijke betrokkenheid Nieuw Gezin Nieuw samengesteld gezin on-line coaching onderzoek Ontspannen. Je bent zeker niet alleen. Toch is het niet eenvoudig, want twee derde van de gezinnen gaat binnen de jaar opnieuw uit elkaar.


Het is dus hard werken, en dat weet Steve Brouwers maar al te goed. Hij is papa van kinderen en heeft pluskinderen. Sommige jongeren wonen niet in een gezin. Zij worden door professionelen begeleid in het samenwonen met andere jongeren in leefgroepen. Plaatsing binnen een begeleidingstehuis is enkel mogelijk op vraag van het Comité voor Bijzondere Jeugdzorg of de jeugdrechtbank.


Plaatsing kan het gevolg zijn van een problematische thuissituatie. Alleen door te praten, kan je voorkomen dat je ongelukkig wordt. Ga je als samengesteld gezin uit elkaar?


Het kan natuurlijk ook zo zijn dat het gewoon niet lukt. Als iedereen in je samengesteld gezin ongelukkig is en blijft, wat doe je dan? Dan kan het zo zijn dat je als samengesteld gezin uit elkaar gaat.


Mogelijk heb je hier en daar al gemerkt dat het niet allemaal vanzelf gaat, dat er soms vervelende momenten zijn in je samengesteld gezin. English translation of the Afrikaans word “gelukkig”. Kinderen zijn gemiddeld twaalf jaar oud als ze terechtkomen in een samengesteld gezin. Ze hebben dan vier tot vijf jaar alleen gewoond met hun biologische ouder, meestal de moeder. Samengestelde gezinnen met een biologische vader en een stiefmoeder, zoals bij Henk en Doortje, zijn in de minderheid.


Ongelukkig in samengesteld gezin

De zoektocht naar een nieuwe stek is begonnen. Als een vrij groot -maar vooral nieuw samengesteld - gezin stellen we iets meer en iets andere eisen. We hoeven geen kasteel, maar we willen toch voldoende ruimte.


Een eigen kamer voor elk kind is een must. Nu slapen ze nog graag samen, maar vroeg of laat komt ongetwijfeld de vraag naar een eigen. Daarnaast zijn jullie ontzettend snel gegaan en heb jij het belang van je zoon uit het oog verloren.


Dat is achteraf de koe in de kont kijken, maar met een aanpak als die van jullie kon het bijna niet anders dan fout gaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts