maandag 6 augustus 2018

Tijd tussen zwangerschappen

Tijd tussen zwangerschappen

Nieuwe informatie over de periode die men tussen twee zwangerschappen moet respecteren, brengt concrete cijfers naar voor. Idealiter zou de 2de zwangerschap niet mogen beginnen voordat het jongste kind maanden is. Anderzijds is het dan weer beter om niet te wachten tot na zijn 5de. Volgens een recente studie zijn die van ons vaak veel te snel op elkaar. Wat is de ideale tijd tussen zwangerschappen ? Nou, nog een goede reden dus om die tweede (of derde) nog even uit te stellen.


Een zwangerschap veroorzaakt vasculaire en metabole schade, die op termijn kunnen leiden tot hart- en vaatziektes. Om erachter te komen of de tijd tussen twee zwangerschappen van invloed is op het risico hierop, volgden de onderzoekers gedurende jaar ruim 200. Canadese en Amerikaanse onderzoekers gingen op bijna 150. Het is niet altijd een gemakkelijke beslissing – voor zover je het al zelf in de hand hebt: hoeveel tijd laat je tussen twee zwangerschappen ? De ene kiest ervoor om haar kindjes snel na elkaar te krijgen om zo rap uit de pampers te zijn, terwijl de andere liever wat langer wacht zodat de oudste al wat zelfstandiger is. Dit wordt de à terme periode genoemd.


Na de geboorte van het kind kan het zes weken tot enkele maanden duren voordat de lichamelijke toestand van de vrouw weer enigszins is teruggekeerd tot die van vóór de zwangerschap. Influence of interpregnancy interval on birth timing. DeFranco EA, Ehrlich S, Muglia LJ. Onderzoek door: Universiteit van British Columbia. Ben je pas bevallen en denk je aan een tweede kindje, lees dan zeker eerst onderstaand onderzoek.


Tijd tussen zwangerschappen

Misschien is het verstandig om eerst even een pauze in te lassen. Ideale tijd Al met al zou de ideale periode tussen een bevalling en een volgende zwangerschap minimaal twaalf tot achttien maanden moeten zijn. De Wereldgezondheidsorganisatie sprak eerder over minimaal maanden tussen twee zwangerschappen en als ideale tijd maanden.


De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Tijd tussen zwangerschappen. Maar twee van zulke kleintjes, dat is toch best pittig. Wetenschappelijk onderzocht: hoeveel tijd laat je best tussen twee zwangerschappen ? Bijna van de mama’s kiest voor groeimelk. Over de gemiddelde tijd die tussen twee zwangerschappen wordt genomen in Vlaanderen, bestaan niet meteen cijfers.


Gezien het aantal ongeplande zwangerschappen zouden die cijfers ook weinig. Korte tijd tussen twee zwangerschappen Meerdere onderzoekers zijn reeds tot de conclusie gekomen dat er wanneer er een korte tijd tussen twee zwangerschappen in zit een grotere kans is op een vroeggeboorte. M’n zoontjes zijn bijna en 3. Tussen de eerste zit dus 2. Maar m’n zwangerschappen waren niet echt heel leuk en je wil toch ook wat aandacht voor je andere kinderen en je moet natuurlijk ook recht blijven.


Wat dat snel zwanger worden betreft. Maar iedereen moet zelf weten hoeveel tijd ze er tussen laten. En moeder natuur heeft daar ook wat over te zeggen kun je het zelf wel heel graag willen maar of het lukt is natuurlijk een tweede. Wij waren ook ruim een jaar en een miskraam verder eer het wel goed ging. De kans dat je kind te vroeg wordt geboren is kleiner als er meer tijd tussen de zwangerschappen zit.


Een peuter van wil graag met het speelgoed van zijn 5-jarig broertje spelen, maar deze vind dat maar niets. Met ruzie en gebrul als gevolg. Grote zus of broer durven wel eens jaloers te zijn. Ik zat in mijn eigen cocon, want oooh nee, dit was niet zoals in mijn plan.


Nee, ik wou nog niet bevallen. Pech, want Thomaz wou mama en papa nu écht wel ontmoeten. Om voor kwam ons ventje ter wereld. Wat gaat Thiebe blij zijn, want hij heeft een broertje!


En is zit dus bewust een lange tijd tussen zwangerschappen , jaar verschil.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts