vrijdag 2 oktober 2015

Messenger bericht verwijderen ook bij ontvanger

Deze kan je nu gewoon verwijderen. Zo werkt de verwijderfunctie voor Messenger. Maar nu krijgen gebruikers dezelfde macht in handen, en kunnen. Momenteel is er geen manier om een verzonden bericht teerug te halen. Nieuwe functie kan nog wel even duren.


Hoe de ‘wisknop’ precies gaat werken, en of de ontvanger toestemming moet geven om verstuurde berichten te wissen, is echter nog niet duidelijk. Ook wanneer de nieuwe functie beschikbaar komt, is niet bekend. Ze zouden ook kunnen gaan lenen bij hun eigen andere sociale netwerk Instagram. In plaats van het bericht verschijnt er dan een tekst die zegt dat het bericht is verwijderd.


Dit betekent dat je de berichten voor alle ontvangers kunt wissen en dus niet alleen voor jezelf. Ze verdwijnen dan ook aan de zijde van de ontvanger. Zoek het bericht of berichten die je wilt verwijderen. Klik op het bericht en houd het vast tot een lijst met opties verschijnt, inclusief de optie om het bericht te verwijderen of te kopieren.


Messenger bericht verwijderen ook bij ontvanger

Een WhatsApp- bericht verwijderen kan nu voor jou en voor je ontvanger. Handig als je spijt hebt van een verzonden chatbericht. Bovendien is vanaf vandaag de limiet verlengd tussen het versturen en het kunnen verwijderen van een bericht. Heb je er ooit spijt van gehad dat je een bericht had verstuurd? Voordien was dat al mogelijk om de berichten aan hun kant te verwijderen , maar binnenkort kan je ook replieken verwijderen uit de inbox van de ontvanger.


Heb je naar de verkeerde persoon gestuur dan kan je nog tijdig het bericht verwijderen vooraleer die persoon de boodschap leest. Door een Messenger - bericht terug te trekken, voorkom je dat de ontvanger je bericht ziet. Of je stuurt een berichtje die bij de verkeerde ontvanger terechtkomt.


Hoe kun je zo’n bericht dan weer verwijderen ? Nu kan je kiezen om een bericht ook in te trekken bij de ontvanger. WhatsApp introduceerde eenzelfde techniek waarbij je een uur later nog een verzonden berichtje kan verwijderen. Selecteer Ongelezen kopieën van dit bericht verwijderen of Ongelezen kopieën verwijderen en vervangen door een nieuw bericht. Opmerking: Als u het bericht naar een groot aantal personen hebt verstuur kunt u eventueel het selectievakje Voor iedere geadresseerde laten weten of intrekken is gelukt of mislukt uitschakelen.


Het is nu mogelijk om die berichtjes te verwijderen ! We sturen allemaal weleens een appje naar iemand dat niet voor diegene bedoeld was. Je kan op Whatsapp zelf ook berichtjes verwijderen , maar dan zijn ze alleen op jouw telefoon niet meer te zien. De ontvanger kan de berichten dan nog wel lezen.


Messenger bericht verwijderen ook bij ontvanger

Het voorgaande betekent echter niet dat de betreffende berichten of chats ook bij de ander, de gesprekspartner, verwijderd zijn. Dat is namelijk niet mogelijk. Kijk dus altijd uit met wat je digitaal ‘zwart op wit’ zet, want de ontvanger kan het bericht permanent bewaren.


Veeg naar links over het gesprek dat je wilt verwijderen. Een chatbericht of foto verwijderen : Open vanuit Chats een gesprek. Houd je vinger op het chatbericht dat of de foto die je wilt verwijderen.


Messenger bericht verwijderen bij ontvanger Datum van publicatie: 11. Kom en doe de test en kijk of je het goed hebt of niet. Stuur snel een verontschuldiging als het een onschuldig foutje was. Vergeet niet dat het verwijderen van berichten inhoudt dat je ze alleen uit je eigen postvak IN wist. Als je het bericht langere tijd geleden verstuurd hebt, zal de ontvanger deze altijd kunnen lezen, ook als je hem voor jezelf verwijdert hebt.


Om een bericht te verwijderen via de mobiele app van Messenger tik je met je vinger op het betreffende bericht en die dien je dan even ingedrukt te houden. Steeds weer krijgen we de volgende vraag: “Als ik een gesprek wis, is die dan ook bij de andere persoon gewist? Verwijderen kan binnenkort. Je kunt met de timer ook instellen dat het bericht nadat het is gelezen na een bepaalde periode wordt verwijderd. Na de laatste update van Messenger kan je verzonden berichten verwijderen.


Dat kon eigenlijk al langer maar dan verdween het bericht enkel bij jezelf. Dit wordt weergegeven dankzij bolletjes bij de berichten. In deze tip lees je wat elk bolletje betekent. Niet alleen voor jezelf, zoals dat al langer kon, maar ook voor de ontvanger. Je moet wel snel zijn: na tien minuten kan je een Messenger - bericht alleen nog maar voor jezelf verwijderen.


De unsend -optie maakt wellicht een einde aan pijnlijke situaties als gevolg van ondoordachte digitale uitlatingen, maar helemaal waterdicht is het systeem niet. Open het gesprek dat je wilt verwijderen. Plaats de muisaanwijzer op het gesprek dat je wilt verwijderen en klik op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts