maandag 26 augustus 2019

Rood combineren met welke kleur

Rood is een opvallende kleur. Als je niet meteen all the way wilt gaan, kun je ook eerst de lightversie uitproberen door je outfit te combineren met rode schoenen en accessoires. Ook een rood dessin op een blouse of jurk of gedekte roodtinten zijn ideaal om je voorzichtig aan de trendkleur te wagen.


Dan weet je zeker dat je niet overdrijft met de hoeveelheid kleur in je outfit. Probeer niet te ver te gaan met het dragen van pastelkleuren. Je kunt dit voorkomen door pastelkleur te combineren met een neutrale kleur , of een pastelkleur in dezelfde kleur , alleen dan donkerder en dieper. Wanneer je een primaire kleur wilt dragen dan kun je deze bovendien prima combineren met meerdere neutrale kleuren, zoals rood met wat gele accenten. Eventueel kun je er nog een zwart of grijs kledingstuk aan toevoegen om het geheel in balans te brengen.


Een aantal kleuren is gewoonweg niet bedoeld om met elkaar te combineren. Warme paarstinten geven rood meer diepte, terwijl een frisse blauw rood juist meer eruit laten springen. Het heftige effect van de kleur rood kun je ook laten afzwakken door bijvoorbeeld de combineren met een neutrale bruintint.


Rood combineren met welke kleur

Welke kleuren kun je goed met elkaar combineren ? Een mooi shirt gekocht in een opvallende kleur ? Heel leuk, maar thuisgekomen gebeurt het weet hoe vaak dat je vertwijfeld voor je kledingkast staat: Wat past er nu mooi bij deze kleur ? Kies een kleur die je mooi vindt en combineer die met een kleur die er op het kleurenwiel direct rechts of links van staat. Alle gradaties binnen dezelfde familie zijn te combineren zolang ze maar dezelfde tint en helderheid hebben. Het overheerst bijna alle andere kleuren.


Omdat rood nogal een harde kleur kan zijn, kun je dit bijvoorbeeld combineren met crème of lichtbruin. Deze kleuren zullen de sterkte van deze kleur gedeeltelijk wegnemen. Hierdoor krijg je een zachtere kleur rood.


Je zelfverzekerd en aantrekkelijk voelen? Onze stylisten vertellen je met plezier hoe je deze op en top vrouwelijke kleur het best kunt combineren. Ontdek welke kleuren bij rood passen.


Door naastliggende kleuren op de kleurencirkel te combineren krijg je harmonieuze kleurencombinaties. Veel gebruikte combinaties zijn oranje- rood , blauw-turquoise en groen-geel. Om de harmonieuze kleuren tot hun recht te laten komen combineer je ze best met neutrale tinten zoals wit, grijs of zwart.


Rood combineren met welke kleur

Een extra complementaire kleur kan een kleur zachter maken. Zwart en wit zien we niet als kleuren. In zuivere toestand zijn ze bijna niet terug te vinden in de natuur. Ze kunnen gemakkelijk gecombineerd worden met eender welke kleur. Grijs is een neutrale kleur en is goed te combineren met veel kleuren.


Het maakt ook niet uit of het een donkere kleur grijs is of een lichte kleur , het past allemaal bij roze. Omdat de zomer er weer aankomt is het leuk om roze te combineren met wit. Dit geeft een hele frisse uitstraling.


En omdat je roze met wit combineert kun je ook bijpassende roze schoenen erbij dragen of juist witte sneakers. De kleur rood combineer bijzonder mooi met zwart, grijs, groen en metallic accenten met een warme gloed als messing en goud. Juist niet met koper omdat je dan juist een oranje gloed krijgt en verliest aan effect. Als je rood toepast kun je juist andere kleuren dieper, koeler of warmer laten lijken.


Een mix van blauw en geel geeft groen. Door geel en rood te mengen, bekom je oranje. Licht of donker toevoegen aan deze kleuren geeft eveneens verschillende kleurresultaten.


Tertiaire kleuren worden bekomen door een secundair kleur te vermengen met zijn aangrenzend primair kleur. Dan kun je beter aan de slag gaan met toon-op-toon kleuren. Je kunt deze toon-op-toon kleuren makkelijk met elkaar combineren. Je kiest een basiskleur, zoals rood , blauw of groen.


De kleur combineer je vervolgens met lichtere of donkerdere tinten. Aangezien paars en oranje twee analoge kleuren zijn van rood , werken nuances van deze kleuren vaak goed. Een kleur die als je ze goed toepast een stijlvolle, zelfs verfijnde toets aan een ruimte geeft. Bruin is opgebouwd uit verschillende kleuren en daardoor goed te combineren met andere kleuren. Let op met donkere bruintinten die als je ze overdreven toepast een negatief sfeertje creëren.


Het vlees lijkt dus veel roder met die groen blaadjes sla. Een ander sterk voorbeeld van complementair contrast is het voetgangerslicht met het rode en groene licht. Onmogelijk om over het hoofd te zien. Ik vind rood een fantastische kleur en was er al als kind verslaafd aan.


In kleding is het de opvallende kleur , voor velen de accent kleur. Omgekeerd kun je met wit het rood weer nog meer laten opvallen. De vraag is dan ook vaak: welke kleur past bij grijze vloer?


Als je een lichte kleur vloer hebt, dan kun je vrijwel alle kleuren gebruiken omdat grijs vrij neutraal is. Indien je grijze vloer donkerder is, dan kan een kleurcombinatie met felle kleuren erg mooi worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts